Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy szoktathatom magam a...

Hogy szoktathatom magam a futáshoz?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy jó alakformáló, meg szeretnék is "megtanulni" futni, persze csak hobbiként, hogy legyen valami sport az életemben. De az a helyzet, hogy világéletemben rossz voltam belőle:D Rettentő hamar kifulladok, szúr az oldalam, nem kapok levegőt. Gondolom talán az állóképességem kellene növelni, vagy hogy célszerű elkezdeni? Adnátok tippeket? Előre is köszi!
2010. jún. 10. 15:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én pontosan így voltam, amíg pár éve a párommal el nem kezdtem futni. A titok az volt, hogy mindig túl gyorsan akartam futni, azért nem bírtam. Mikor erre felhívta a figyelmem, elkezdtem sokkal lassabban futni, ami nekem már inkább csak egy laza kocogásnak tűnt, és odafigyeltem a lélegzésemre is, hogy szabályos legyen, és csodák-csodájára simán végig tudtam futni 3 kilométert egyben. Azóta 5-öt futok, és imádok futni. Akkor futsz jól, ha inkább a lábadban érzed a munkát, nem a tödődben.
2010. jún. 10. 15:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Csinálhatod úgy is, hogy 1 percet sétálsz 1 percet futsz.Amíg bírod.És amíg jól esik.Fokozatosan emeld az adagot.2 perc futás 1 perc séta.És így tovább.
2010. jún. 10. 15:13
 3/11 anonim ***** válasza:
tadamm: [link]
2010. jún. 10. 15:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát én pl pár hónapja elkezdtem futni, és akkor az első pár napban nagyon rossz volt, olyan 3-4 napig szúrt az oldalam futáskor. De aztán már gondolom hozzászokott a szervezetem/testem a futáshoz, és semmi bajom nem volt. Csak én meg olyan vagyok, hogy próbálom hajszolni magam, hogy meg se álljak, és így gyorsan lehet fejlődni.=)

Persze nem azt mondom ezzel hogy ne állj meg kaputól kapuig, csak én így szoktam. =)

Aztán akkor abbahagytam, és most olyan egy hete megint elkezdtem futni, de most kisebb távval próbálkozok mint múltkor. xD

Sok helyen olvastam már azt is hogy úgy jó igazán csinálni, hogy mindig emeled a távot/tempót, és hogy az lenne az igazi, mert hát a fokozatosság...-.- Igaz én azt nem szoktam betartani, de hát így is hozzá lehet szokni. : P

16/L

2010. jún. 10. 15:28
 5/11 anonim ***** válasza:
*multkor
2010. jún. 10. 15:28
 6/11 anonim válasza:

ELŐSZÖR VÉGEZZ LÉGZŐGYAKORLATOKAT ORRON KERESZTÜL, KI- BE. A BEMELEGÍTÉS FONTOS, EZ SZÓ SZERINT ÉRTENDŐ, VAGYIS AMÍG EGY KICSI MELEGSÉGET NEM ÉRZEL AZ IZMAIDBAN FELÜL ALUL.FEKVŐTÁMASZ JÓ.

HARMADSZOR NE FUSS GYORSAN KEZDETBEN. MIKOR MEGSZOKOD A TEMPÓT ÉS GYORSÍTANÁL AKKOR KEZDJ EL AZ ORRODON KERESZTÜL KI-BE LÉLEGEZNI. A HATÁS OLYAN LESZ ELEINTE MINT EGY KELLEMES KÁBULAT AZ ÁLOM KÖZELÉBEN. A LÉGZÉSRE KONCENTRÁLJ, A GYORSASÁG NEM SZÁMÍT, MÍG A KETTŐT EGYÜTT NEM TUDOD HARMONIZÁLNI. AKKOR A LEVEGŐ ÜZEMANYAGKÉNT FOG MŰKÖDNI, IZOMLÁZAD EGYÁLTALÁN NEM LESZ.VÉGÜL MIKOR TE SZABOD MEG A TEMPÓT MEGLEPŐ DOLGOT FOSZ TAPASZTALNI. A LÁBAD OLYAN GYORSAN FOG HALADNI, AHOGY TE GONDOLOD.

2010. jún. 10. 15:57
 7/11 anonim válasza:
KIEGÉSZÍTÉS: BETONON NE FUSS, LEGJOBB TALAJON, FÉLMAGASSZÁRÚ TORNACIPŐBEN VAGY SPEC FUTÓCIPŐBEN
2010. jún. 10. 16:07
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, a linkelt honlap is klassz, valószínűleg ki fogom próbálni!:)
2010. jún. 10. 16:10
 9/11 anonim ***** válasza:
15:57-as ne kiabálj!
2010. jún. 10. 16:18
 10/11 anonim ***** válasza:

A linkelt edzéstervet mindenki nagyon dicséri,akik eddig abszolut nem sportoltak azok is eljutottak a 6.hét végére az 5 kilométerig:)

Az én módszerem az volt,hogy elhatároztam hogy 30 perc mozgás lesz. Ha nagyon elkezdtem fulladozni, akkor sétáltam tempósan,majd megint futottam.Lényegében ugyanezt csinátlam én is,mint a linkelt edzésterv,cska én nem mértem a perceket,hanem csak simán a testemre figyeltem.

4 hónapja futok és lassú kocogásban 8-10 kilométert gond nélkül lefutok, de mivel most a gyorsaságom szeretném növelni ezért mindig ugyanazon az 5 kmes szakaszon futok.

Én nagyon megszerettem,mert szeirntem baromi hamar és érezhetően,látványosan lehet fejlődni ha elmész mondjuk 5* egy héten. Jó érzés ,ahogy szétszaggatja az ember a saját korlátait,én életemben nem gondoltam volna h 10 km le tudok futni.

Alapvetően az élővilágban a legjobb hosszútávfutó az ember,ugyhogy mindenkinek megy ha ad esélyt magának .

2010. jún. 10. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!