Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez már evészavar így?

Ez már evészavar így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Már össze vagyok egy kicsit zavarodva :(

23 éves vagyok, soha nem voltam egy vékony alkat, tavaly ilyenkor még 72 kg voltam. Augusztusban kezdtem fogyózni, mert meguntam, hogy mindig megszólnak a külsőm miatt. Azóta próbálok egészségesen élni, rendesen táplálkozni. Heti rendszerességgel mozgom is, itthon szoktam edzeni saját testsúlyal (heti 2-3 alkalommal legalább 1 órát), hetente járok jógázni. Most tervezem, hogy eljárok majd úszni is.

Mostanra elértem, hogy 59 kg legyek. A 162 cm magasságomhoz mérve szerintem ez már egész jó. Cm-ben is úgy érzem, hogy már csak minimálisat kellene változni: 90 cm mellbőség, 67 cm derék, 97 cm csípő (körte alkat vagyok egyébként).

A párom szerint jó vagyok így, ahogy vagyok, nem szeretné, hogy többet fogyjak. A családom szerint viszont még mindig van rajtam 8-10 kg fölösleg. Nincs olyan nap, hogy valamit ne szólnának be. Újabban a nővéremnek és a húgomnak az a szokásuk, hogy amikor otthon vagyok röfinek becéznek és akárhányszor leülök velük egy asztalhoz enni, rögtön azzal jön anyám, hogy én miért eszek, nekem nem szabadna semmit sem enni, mert ő is úgy tudott a születésem után lefogyni, hogy alig evett hónapokig!

A párom azt mondta, hogy észrevette rajtam, hogy az otthon töltött hétvégék után szinte alig eszem valamit napokig, de sokkal többet mozgok, mint máskor. Nekem ez fel sem tűnt :( A párom félt engem, azt mondta, lehet, hogy már evészavart okoztak számomra. Én nem tudom, hogy ez mennyire reális dolog :(

Nem tudom, hogy mit kéne csinálni! Kérlek segítsetek! Szerintetek is reális az a 8-10 kg?

Itt van kép is, ha az segít, ezt ma készítettem:

[link]

2018. márc. 16. 10:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát nekem kb az az álmom, hogy így nézzek ki. Hasonló alkat vagyok, olyan körte-homokóra közt valahol, csak rajtam (még) több a plusz, de már egy tízestől megszabadultam.

Ilyen családhoz én személy szerint nem szívesen mennék haza. Támogatniuk kéne, nem b***ogatniuk...

29/N

2018. márc. 16. 21:55
 12/14 anonim ***** válasza:

Oldalról nézve tökéletes az alakod, a másik képe alapján egy picit még lehetne vékonyabb a combod, de így is nagyon csinos vagy. Ha még fogynál, 55 kg alá szerintem ne menj.

Nem tudhatjuk, lehet, hogy az említett családtagjaid 45 kilós cicababák, de lehetnek szimplán rosszindulatúak is. Én többet nem ülnék le velük enni, és minimálisra csökkenteném velük a kontaktust. Semmi szükséged arra, hogy elvegyék az önbizalmad és stresszeljenek.

2018. márc. 16. 22:38
 13/14 anonim ***** válasza:
teljesen jól néznek ki, a nővéred meg a húgod egy retkes pcs.... -.- ne fogyj tovább
2018. márc. 21. 15:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Minél kevesebbet eszel, annál inkább raktároz a szervezeted. Főleg ha még túledzéssel is rásegítesz, akkor a hormonok teljesen felborulnak, és a tested összezavarodik.

Nem az a fontos igazából, hogy mennyit eszel (a kalóriaszámlálók NEM mérvadóak!), hanem, hogy mit. Ha az étkezéseid többsége teljes értékű növényi dolgokra épül, és eleget eszel minden egyes nap túledzés nélkül, akkor lemegy rólad a víz, és meggyógyul a szervezeted, így eltűnnek a súlyproblémák. De szerintem nincsen a testeddel semmi gond, csupán bizonytalan vagy :)

Ez csak egy test, és nem a külsőd szabja meg, hogy mennyire élsz értékes életet. Ha ilyen emberekkel veszed körül magad, az elég szörnyű, mert láthatóan nincsenek rád jó hatással. Nem is tudom, hogy lehetnek ennyire gonoszak a családtagjaid veled szemben.

A diétázások 95%-a KUDARCCAL VÉGZŐDIK! Tehát a koplalás és fogyókúra nemhogy hosszútávon nem hasznos, de ráadásul valószínűleg vissza is hízza az illető a leadott testsúlyt!

2018. ápr. 23. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!