A fagyasztott zöldségkeverék mennyire egészséges? Lehet diéta része? Tejszinesen elkészítve mennyit rontok a hatásán?
Sokkal jobb, mint a krumpli, rizs, de a legjobb az lenne, ha friss zöldségeket használnál főzéshez is, meg nyersen is ennéd nagy tételben. Télen, amikor nincs vagy nem jó a friss, megteszi a fagyasztott is.
A tejszín zsíros, hízlal. A hatásán nem rontasz, egészséges, rostos, vitaminos (ha nem főzöd szarrá), de sok tejszínt akkor sem ajánlott enni, ha nem fogyókúrázol.
Eheted nyugodtan. Persze a friss finomabb, de egy tanulmány kimutatta, hogy a fagyasztott zöldégekben/gyümölcsökben több a vitamin, mint abban, amit elvileg frissen megveszel a boltban/piacon. Ez azért van, mert még szedés után is "élnek" a zöldségek/gyümölcsök, és folyamatosan veszítenek vitamintartalmukból. A fagyasztottat viszont szedés után rögtön "hibernálják". Nem tudom ebből mi igaz, de a lényegen nem változtat: egyed nyugodtan, nem hízlal. Köretnek, vagy salátának is jó, vagy mondjuk megtölteni vele valamilyen más zöldséget, mondjuk karalábét vagy gombát.
A tejszínt pedig tényleg nem árt hanyagolni, az egyik legzsírosabb tejtermék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!