A fagyasztott zöldségek, gyümölcsök miután megfőzzük/sütjük őket ugyanúgy vitaminban stb gazdag? Ugyanolyan egészséges, mintha frissen szednéd a fáról?
Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 15:56
1/3 anonim válasza:
A legtöbb vitamin 50-60 fokon elbomlik, és a sütés/főzés sokkal magasabb hőmérsékleten történik, azaz a frissben több a vitamin.
2/3 anonim válasza:
Azért nem bomlik el az összes vitamin, de kevesebb marad a főtt növényekben.
A fagyasztással friss zöldségeket tárolnak el, és így a vitaminok jobban megmaradnak, mint különben.
3/3 anonim válasza:
Én meg pont azt olvastam, hogy fagyasztás közben is csökken a vitamintartalom. 1 hét után még van benne valamennyi, több hónap után gyakorlatilag semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!