Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A fagyasztott zöldségek,...

A fagyasztott zöldségek, gyümölcsök miután megfőzzük/sütjük őket ugyanúgy vitaminban stb gazdag? Ugyanolyan egészséges, mintha frissen szednéd a fáról?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 15:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb vitamin 50-60 fokon elbomlik, és a sütés/főzés sokkal magasabb hőmérsékleten történik, azaz a frissben több a vitamin.
2009. nov. 19. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem bomlik el az összes vitamin, de kevesebb marad a főtt növényekben.


A fagyasztással friss zöldségeket tárolnak el, és így a vitaminok jobban megmaradnak, mint különben.

2009. nov. 19. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Én meg pont azt olvastam, hogy fagyasztás közben is csökken a vitamintartalom. 1 hét után még van benne valamennyi, több hónap után gyakorlatilag semmi.
2011. nov. 21. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!