4 hét alatt formásabb test, lehet?
Szerintetek ezzel a módszerrel el lehet érni?
Követsd a következő edzésprogramot, és garantáltan jobb alakod lesz 4 hét alatt.
Az alábbiakban bemutatunk egy egyhetes edzésprogramot, melyet négyszer kell megismételned, hogy alakodat formáld és csinosabb légy.
Ezt különösen azok számára terveztük, akik a hétvégéket szeretnék pihenéssel tölteni. Az eredmény láthatóan karcsúbb, erősebb alak.
Hétfő
Ezen a napon láb, fenék és hasizom gyakorlatot végzünk.
Mit kell tenned:
- 20 perc kardioedzés
Ha fitness terembe jársz, biziklizz vagy szaladj 20 percig, esetleg aerobikozz. Ha otthon vagy, sétálj, kocogj, bokszolj vagy tarts házi aerobik edzést.
- 20 gugolás
A karokat ereszd le a tested mellé, állj egyenes gerinccel. A karokat emeld előre a padlóval párhuzamosan, majd guggolj le és emelkedj fel. Felemelkedéskor a karokat engedd le.
- 20 előrelépő guggolás
Lépj egyet előre, hogy a combod párhuzamos legyen a padlóval. Tedd a kajaid a csípődre. Térj vissza a kezdő pozícióba, majd ismételd meg az egészet. Végezd el a gyakorlatot 2x20 szor, mindkét lábbal.
- 25 emelés
Fogj meg egy-egy 2-3 kilós súlyt, emeld előre a karokat. Hajolj le úgy, hogy a kezek érjék a padlót. Egyenesedj vissza és ismételd a gyakorlatot.
- 40 felülés
- 40 hasizom
Feküdj a hátadra, kezek oldalt. Emeld fel a lábakat a padlóra merőlegesen. Emelkedj, majd ereszkedj a csípőddel, hogy a feneked ne érje a padlót.
Kedd
A karokat és mellizmot edzük
Mit kell tenned:
- 20 perces kardioedzés
- 15-20 fekvőtámasz, nyújtott vagy hajlított lábakkal.
- 20 mellizom gyakrolat
Feküdj a földre, vegyél 3-5 kg súlyt mindkét kezedbe, hajlítsd be a karokat, kezek a vállak fölött, karok egymás felé fordítva.
Engedd a padló fele a karokat, tenyérrel fölfelő. Lassan húzd vissza a karokat a kezdő pozícióba.
- 20 karizom székkel
Ülj le egy szék elé, háttal a széknek fogd meg a szék szélét, térdek derékszögbe hajlítva. Nyomd fel magad, amig a karok kiegyenesednek, tartsd magad néhány másodpercig, majd ereszkedj vissza. Majd ismételd meg.
- 20-20 bicepsz gyakorlat karonként, 4-5 kilós súlyokkal
Szerda
A hát és vállakat célozza
Mit kell tenned:
- 20 perc kardio tevékenység
- 25 felugrás 2-3 kg-os súlyokkal a kezedben
- 20 oldalsó emelés
Álljunk terpeszben, kezedben 3-5 kg-os súly. Tenyereket tartsd egymás felé és húzd fel a karokat vállmagasságig.
Lassan engedd le a karokat, majd ismételd.
- 40 emelés előre
Álljunk terpeszben, karokat a combod elé, kezekben 3-5 kg-os súlyok. Emeld fel a jobb kezed vállmagasságig, lassan ereszd vissza majd emeld a bal karodat is.
- 20 vállizom gyakorlat
Álljunk kezünkben 5-5 kg súllyal. Emeljük a kezeket vállmagasságba, majd nyomjuk ki a karokat a fejünk fölé, amíg a karok kiegyenesednek. Lassan engedjük vissza, majd ismételjük.
Csütörtök
Fenék-, láb- és hasizom gyakorlatok.
Mit kell tenned:
- 20 perces kardioedzés
- 30 rugás
Feküdj négykézláb. Rúgj a bal lábaddal előre, majd egyenesen hátra és felfele. Végezd 30-szor a jobb lábaddal is.
- 15 guggolás
- 20 medence gyakorlat
Feküdj a hátadra, karok oldalt kinyújtva, térdek behajlítva. Emeld csípődet a mennyezet felé, amilyen magasra csak bírod, majd ereszd lassan vissza magad, úgy, hogy ne érj a padlóhoz. Ismételd.
- 40 oldalsó hasizom
Feküdj térddel behajlítva, kezeket kulcsold a tarkódra, majd emelkedj fel hasizomból jobbra. Végezd a gyakorlatot 40-szer balra is.
Péntek
A problémás területek edzése.
Mit kell tenned:
- 20 perc kardioedzés
- Gondoljunk arra, honnan szeretnénk a legtöbbet lefaradgni, és edzük azt a területet.
Ha lábak, fenék és hasizom a problémás, végezzük a megfelelő gyakorlatokat.
Mit kell enned ebben a hónapban:
Le akarsz dobni néhány kilót? Vedd figyelembe a következő étkezési javaslatkat, amelyeket alkalmaznod kell ebben az időszakban:
- Fogyassz kevés fehérjét ebédre és vacsorára. A fehérjét hagyd meg reggelire.
- Ha levest készítesz, ne a keményítő tartalmú burgonyát válaszd, hanem a zöld színű zöldségeket, mint spenót, saláta vagy brokkoli.
- Kerüld az alkohol fogyasztását, főleg a nagy alkohol tartalmú és nagy cukortalrtalmú italokat.
- Ne fogyassz túl sok magas kalória tartalmú trópusi gyümölcsöt, mint például az ananász, banán vagy kókuszdió.
- Mondj le a cukros desszertekről. Válts át a gyümölcsökre.
4 hét alatt nem lesz sok változás, az biztos. Tudom, hogy az emberek fogyni és izmosodni is seperc alatt akarnak, de ez nem így működik. Kis feleslegből lefogyni még lehet 4 hét alatt, de az izmosodás lassú dolog. Kalóriadeficitben, csak reggelire éve valami fehérjét, na az főleg reménytelen.
"A fehérjét hagyd meg reggelire" - WTF?! Nem mondom, nem vész, ha reggelire beviszel 60-100g fehérjét (szolid voltam és igen alacsonyra raktam az alsó limitet, végülis elég lehet, bár szálkásításkor általában előnyös, ha több, főleg, ha izmosodni is akarunk közben), de kétlem, hogy ez passzolna sok embernek...
A fehérje laktat, engem csak az laktat. Éhen is halnék délután nélküle (csak akkor vagyok éhes, de akkor sok kell).
Én otthon tornáztam egy darabig, és ha formásabb nem is lettem, de a párom megjegyezte, hogy mennyivel keményebb a fenekem. :)
Nem sokat, csak 20 percet naponta. De tényleg inkább csak az izmoknak tett jót, a fogyásban annyira nem segített, inkább számoltam a kalóriákat (még most is számolom), az többet használt fogyás terén.
"Gondoljunk arra, honnan szeretnénk a legtöbbet lefaradgni, és edzük azt a területet."
Hülyeség, attól nem fogsz többet fogyni valahonnan, ha azt a területet edzed.
Ez valóban egy Nők lapja kaliberű edzésterv, kérlek ne ilyen hülyeségeket kövess. Keress fel egy személyi edzőt a termedben, ő majd ír neked életképes edzéstervet és megtanítja a gyakorlatok helyes kivitelezését, illetve a súlyok helyes használatát.
Vagy akár kezdj el csoportos órákra járni, én nagyon sok dolgot tanultam ezeken. De csoportos óra alatt ne a Zumba, illetve a Step aerobic jusson eszedbe, vannak értelmesebb mozgásformák. A legjobban a köredzés/funkcionális köredzés/TRX/cross training néven futó órákkal jársz. Itt ált. figyel az edző arra, hogy mindent jól csinálj és jó helyeken foglalkoznak a kezdőkkel is.
Az általad írt "étrendi tanácsokra" reflektálva, fehérjét minden étkezésnél vegyél magadhoz ha lehet, 20-30 grammot egy étkezésnél (én napi 4-5-ször eszek kisebb adagokat, így nekem ez az ideális, de ha csak háromszor eszel, akkor több fehérje is mehet egy étkezésre.)
Tehát kérlek ne kevés fehérjét fogyassz, ha izmot szeretnél építeni.
Néha ihatsz alkoholt, mértékkel.
A gyümölcsökből sem tolhatsz be akármennyit. A hangsúly a mértékletességen van.
Összetett szénhidrátok (édesburgonya, zab, zöldségek, köles, hajdina, hüvelyesek, amit szeretsz), nagyrészt sovány fehérjeforrások (csirkemell, pulykamell, tonhal, karaj, stb), kisebb mennyiségben zsírosabbak is jöhetnek (zsíros húsok, tojás...), illetve jó minőségű zsírok ésszerű mértékben (avokádó, magvak, zsíros halak, hummus, ilyesmik.)
Nem fogok pontos mennyiségeket írni, mivel ez az edzéseid számától, intenzitásától, a súlyodtól is függ. Ami fontos, hogy egy átlagos szénhidráttartalmú étrend mellett a zsírbevitelt érdemes csökkenteni ha fogyni szeretnél, és feltételezem te nem ketogén vagy bármiféle alacsony szénhidrátos diétát fogsz követni (ezekben az esetekben indokolt a sok zsír).
Tejtermékeket is ehetsz, de én ezeket nem szoktam senkinek sem ajánlani, mert a kis mennyiségű sajton kívül a szervezetem nem tolerálja sajnos. :D és egyre több ismerősöm hagyja el őket, valószínűleg nem hiába.
Sok sikert. Ne éheztesd magad, mozogj amennyit tudsz és aludj sokat. Igyál több vizet, napi 2-3 litert, ne igyál gyümölcsleveket. Felesleges kalória, sok gyors cukor. Természetesen rendes gyümölcsöt ehetsz, ezt az általad választott diétában is jól írják - mértékkel, napi 2-3 darab gyümölcs nem fogja szabotálni a fogyást.
https://www.youtube.com/watch?v=9D6izn0vIr4&index=2&list=FLv..
Ez szerintem teljesen korrekt otthonra ,heti 3szor végignyomod ,én ezzel kezdtem anno. Mellé heti 2 kardió és megfelelő étrend . Persze a gyakorlatokat helyesen kell végezni.
4 hét viszont nagyon kevés idő,ez annyira elég,hogy a szervezet átáll az új életmódra,és megtanulod használni az izmaidat . Persze fogyni lehet kb 2 kilót,nagy túlsúlyból többet is,de csodát nem kell várni. A testkép átformálása egy türelemjáték,kitartónak kell lenni. VISZONT ,négy hét alatt is lesz változás,a közérzetedben mindenképp,és a külsődön is minimális . Ha egy hónapot lenyomtál ne hagyd abba, ha tisztességesen csinálod 3 hónap után már szembetűnő változást lehet elérni,legalábbis nálam így volt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!