Igaz az, hogy a napi kcal szükséglet=ideális testsúly szorozva 28-cal?
Nem, mert a kalóriaszükségletnem csak egy matematikai szám.
Se az ideális testsúlyban, se a 28-ban például nincs benne, hogy irodai munkás vagyok, aki otthon is csak a tv előtt döglik, raktáros munkás, aki egész nap pakol, meg mászkál, vagy bányász, aki egész nap gályázik.
Nagyjából jó szám jön ki, de tényleg nem csak ennyitől függ,ahogy az előttem lévő leírta.
Az viszont nekem hihetetlen hogy valakinek aki 160 cm és 50 kiló 1400kcallal nem fogy :o én 158cm 50kilósan 1800kcalt ettem szintentartáshoz és pont jó volt annyi.
#6: Nekem 70 kilóval ennyi a szintentartó, de én az átlagnál gyorsabb anyagcserével rendelkezem. Az átlagnak sokkal kevesebb kell, ha nem mozog, mint neked...
Ami a kérdést illeti, természetesen ez átkozottul nagy butaság. Ugyanannak az embernek is lehet a napi szükséglete 2000 vagy 4000 kcal, mozgás kérdése, s ebben az izmok s az anyagcsere sebessége még benne sincs.
Ha az alapot nézzük, abban ez utóbbiak is ott vannak. Van ember, aki 20 kiló izommal több egy másiknál, aki nem is edz, bár nem inaktív (legyen mondjuk azonos az aktivitásuk) s ugyanannyival tartanak súlyt.
S mi az ideális testsúly? Nincs ilyen. Feleslegmentes aktuális testtömeg, esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!