Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel tereljem el a figyelmen...

Mivel tereljem el a figyelmen mikor nasolni támad kedvem?

Figyelt kérdés

A válaszokat előre is köszönöm:))

És kérlek ne azt írjatok hogy olyankor nasoljak pl almát stb... mert nem megy :))) ( csak csoki stb...)

2018. febr. 15. 21:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyél nyugodtan csokit, de csak keveset!

Nem jó, ha mindentől megfosztod magad, amit szeretsz.

Én naponta 100 kal édességet "engedek meg" magamnak, és a kezdeti időszaktól eltekintve sokszor nem is használom ki a "keretem".

2018. febr. 15. 21:32
 2/18 anonim ***** válasza:
54%

Az almát pont nem ajánlanám, az nekem rém cukros (nem azt mondom, hogy nem eszem...), tömény csokival pedig semmi baj, ha nem visszük túlzásba.

De nem tudom, mennyire gond a nasizás nálad. Mert ha lépten-nyomon akarod, az persze nem működik, kivéve, ha minden alkalommal megfelel neked valami extrém kalóriaszegény valami (én odavagyok egy csomó zöldségért, sokszor remek nasi. de ha rárepülök a földimogyoróra, az már más szint).

Ha lelkileg is gond, annyira nasizhatnékod van s érzed, hogy ez pótcselekvés vagy efféle, akkor fejben kéne rendbetenni.

Az én figyelmemet adott esetben semmi a világon nem tereli el az evésről (kivéve az ételtémák a Neten), de megfelelő hozzáállással le tudom küzdeni, csuda tudja, hogyan, komolyan veszem a rendes táplálkozást és megtörténik.

Ha egy kevés csoki megoldja a problémát, akkor viszont semmi probléma vele, felesleges sanyargatnod magad. Egy kevés csokival, ami szépen passzol a napi tervedbe, semmi gond.

2018. febr. 15. 21:40
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm .

:((( azh a helyzett hogy ...ha elkezdenék ,,egy kis csokit" enni , megennék vagy 3 táblávalb és jönne a purge 😭

2018. febr. 15. 21:42
 4/18 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor bevonulok a szobámba, jó messzire a konyhától, és netezek vagy zenét hallgatok. És nem megyek a konyha közelébe. Másnap reggel tök jó érzés, hogy kibírtam.
2018. febr. 15. 21:59
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok: régen én is hajlamos voltam egy egész táblát egy ültő helyemben "felfalni", de épp ez a lényeg, hogy megtanultam mértékletesnek lenni:) Szerintem ez jobb, mint teljesen lemondani arról, amit szeretsz.
2018. febr. 15. 22:10
 6/18 anonim ***** válasza:
0%

Tömény étcsokiból is megy 3 tábla? Nekem semmilyenből, de régen egy tábla csoki elég laza volt alapesetben (nem vagyok meghagyós típus. a bontott tábla elpárolog), de egy 70%-os étcsokinál azért már sokkal visszafogottabb voltam (főleg, hogy eredetileg a tejcsokiért voltam oda, de ez megváltozott. azért néha jó egy kis tejcsoki...)

Sokat tud változni az ember, fokozatosan át tudja magát nevelni más stílusra, mennyiségekre... Ebben nagy gyakorlatom van. Persze ez rövid távon nem megoldás számodra, de hosszútávon akarsz karcsú lenni, nem?

Ami még a csokit illeti... Én sokszor kikeverek egy tojást egy kis házi csokival... Lesz egy nagy, habos, fehérjedús, zsíros, élvezetes édességem. Ha valami lisztfélét belekeverek, ki is lehet sütni, az valami szuper, főleg baracklekvárral (nekem ma már ez is lazán belefér). De a fehérje csökkenthető is, ha valaki félti a biotinbevitelét, de még tudja pasztőrizálni a tojást vagy eleve nem zavarja nyersen.

Persze van millióféle más kakaós édesség. Némelyikben kalória is alig van, szinte csak a kakaóé.

Az édesség nálam is elsősorban a kakaót jelenti (persze holland kakaó, szigorúan zsíros fajta), ezért sem felel meg semmi más, ha valamiért azt akarom enni (de már nem kaparom a falat az édességért, szerencsére egy jó életmódváltás az megszüntette. utálok túlságosan függő lenni).

2018. febr. 15. 23:06
 7/18 anonim ***** válasza:
71%
Nasolni? 🤔
2018. febr. 15. 23:51
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
jobbnal jobb valaszok... persze, az alma hizlal de a mertekletes csoki eves az nem 😂 egy atlagos alma kb 80 kcal, ami 2-3 kocka csokinak felel meg. melyikkel jarsz jobban? egy izletes, rostban gazdag gyumolccsel vagy egy zsiros cukros masszaval? meg aztan a nyers tojas hatalmas otlet, ha nem akarsz szalmonellas lenni ne hallgass az ilyen hulyekre. meg meg valami liszt felet hozzakever... hat besz..rok a fogyokura temaba ajanlgatni a csokis sutit. szerintem vegyel holland kakaoport es azzal kiserletezgess. hasznalj eritritet edesitonek. van egy rakas vegan, paleo, dietas recept a neten kakaoporral. esetleg csokis feherjepor is szoba johet ha tenyleg nem birod megallni es kell valami csoki
2018. febr. 16. 01:57
 9/18 anonim ***** válasza:
16%

utolsó, nem kötözködni akarok, mert persze, igazad van, az alma egészségesebb, csak egy kis játék a számokkal:

(kaloriabazis.hu adatai szerint)

Egy közepes alma 95 kal, csak CH van benne, 14 g - azaz tömény fruktóz

2 kocka sima tejcsoki 44 kal, csak 4 g CH van benne (mellette 3 g zsír, 1 g fehérje) - arról meg nem is beszéltem, hogy sokszor egyetlen kocka csokit eszem, ha megkívánom, de azt nagy élvezettel fogyasztom el:) 22 kal, 2 g CH - ez még a ketogén diétám 50 ch-s keretében is simán belefér

2018. febr. 16. 08:19
 10/18 anonim ***** válasza:
50%

Ne legyen otthon csoki.

Én is úgy vagyok, hogy szerintem időnként lehet enni. Mondjuk én nem igénylem minden nap, de egy héten egyszer-kétszer megeszem egy szelet csokit. De nekem annyi elég. Ha te nem tudod megállni, akkor lehet, hogy tényleg jobb, ha egyáltalán nem eszel.

Szerintem ha rád jön a nassolás, akkor csinálj pár gyakorlatot, felülés, guggolás, bármi. Eltereli a figyelmedet, és a mozgás is boldogsághormonokat szabadít fel, mint a csoki.

2018. febr. 16. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!