Akkor is fogyok, ha nem mozgok?
Napi norma kcal bevitelem 1/3-át eszem, de nem akarok sportolni egyéb okokból kifolyólag. Akkor is tudok fogyni?
A testsúlyom tápanyag javaslatnál lévő zsír és szénhidrát 1/5-ét viszem csak be, napi 12-1400 kcal. Alapjáraton kcal égetés 4500. (Igen, durván túlsúlyos vagyok.)
Ne ennyivel kevesebbet egyél, először max. negyedével csökkentsd az adagodat és hagyd el a kalória bombákat. Ha ez heteken keresztül megy, nem akarsz éhen halni mellette, akkor megint lehet csökkenteni az adagok méretén. Egyik napról a másikra drasztikusan csökkentve a bevitelt max. egy hétig fogod bírni, aztán bezabálsz és kezdődik ismét elölről.
Ja igen, és nagyon fontos, hogy napi ötször egyél, így gyorsan beindul a fogyás.
Természetesen fogyni fogsz.
Tehát akkor az ha jól számolom 1500 kcal.
Na most ha férfi vagy akkor ez egy kicsit kevés, lehetne nyugodtan 1800 kcal.
Ha nő vagy akkor jó az 1500 kiindulásnak.
De azt tudnod kell,hogy nem égetsz el napi 4500 kalóriát.
Sokan nem tudják és a bmr kalkulálóba a jelenlegi testsúlyukat írják be de a zsírmentes testtömeget kellene.
Ha a zsír növekedésének arányában az alapanyagcsere is nőne akkor körülbelül senki nem hízna el :)
A kérdésedre nem is válaszoltam bocsánat.
Szóval igen természetesen fogyhatsz mozgás nélkül is!
Általában a durván túlsúlyosak sem szoktak 4500 kcalt égetni... De ha bírod a kevés kalóriát (azért valamit emelnék rajta, ez roppant kevés), s nem fogysz túl gyorsan, ehetsz keveset. Ha tényleg NAGYON elhízott vagy, extrém esetben heti 1,5-2 kiló még rendben lehet, amúgy 1 a határ egészséges fogyásnál. Efölé semmiképpen ne menjen a fogyásod üteme, persze az első hetekben s alkalmilag veszthetsz több vizet.
Sok sikert! Remélem, azért beviszed a szükséges zsírt s a többi minden tápanyagot, amit kell.
Fontos, hogy hosszú távon tartható legyen az étrended, és a fontos tápanyagokból legalább a minimumot tartalmazza (fehérje, zsír, mikroelemek).
Tudsz fogyni mozgás nélkül is. Nekem simán ment. De később még gondold ezt át újra, a mozgás nagyon hasznos: jobban fogsz kinézni, jó közérzetet ad, és segít a vércukorszint normalizálásában is. Durva túlsúllyal még a rendszeres séta is sokat tud számítani.
Köszönöm szépen válaszaitokat.
Először le kell adnom egy jelentős mennyiséget, mielőtt elkezdenék sétálni vagy egyéb más sportot űzni. A lábmozgásból eredő mozgások megviselik a lábaimat, ami napokon keresztül égető fájdalommal jár. A munkámban ez hátráltatna vagy teljesen meggátolna.
Nem kérek alternatívát, csak leírtam, hogy a további produktív beszélgetés helyét, ne kalandoztassuk el elérhetetlen ösztökélésekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!