Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Segítség, nem tudok fogyni!...

Segítség, nem tudok fogyni! Mi lehet az oka? Kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Két hónapja kezdtem az életmódváltást, mert fogyni szeretnék. Nagyon szépen betartom, nem eszem kenyeret, tésztát, édességeket, nem iszom cukros üdítőket sem. Csak sovány húsok, túró, magvak, sok zöldség, zab, pici gyümölcs. Mozgok is mellette, heti háromszor végzek aerob mozgást. A kalóriákat számolom, mindent mérek, és 1200-1300 kalóriát eszem egy nap.

Mindent jól csinálok, nagyon alaposan utánajártam a témának és mégsem fogytam egy dekát sem. Volt már valakinek ilyen? El vagyok keseredve teljesen. Mit tudok tenni?

Él bennem egy halvány gyanú, hogy hormonális gond lehet az ok, mert eleve a fogamzásgátló miatt híztam meg, és mióta abbahagytam - 1,5 éve - nem tudok lefogyni. El fogok menni persze egy vérvételre, hogy ki lehessen zárni, de ha mégsem ez a ludas, akkor még mi okozhatja hogy nem fogyok? :(

Köszi a válaszokat!

160 cm/67 kg 23/L

2018. febr. 5. 10:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szintén zenész. Én rengeteget sportolok, mindent számolva, tartva az étrendet egy idő után konkrétan másfél hónap alatt felszedtem tíz kilót.. megijedtem, mégjobban odafigyeltem, a végén már (nem vagyok rá büszke) elkeseredésemben koplaltam, a hízás nem állt meg, pattanásos lett a bőröm, "hőhullámaim" lettek, fehér port tudtam lesöpörni a bőrömről, olyan száraz lett, pedig napi 3l-t minimum iszom, brutális módon felvizesedtem, felpuffadt az arcom, mindenem..

Végre egy rendes endokrinológus kivizsgált, és kiderült, hogy PCOS, és inzulinrezisztencia áll a háttérben..hiába ettem szépen eddig is, a rendszer és a pontos szénhidrátelosztás nálam is hiányzott, most, hogy már tartom ezt is, elkezdtem talán változni.. szóval én mindenképp javaslom, hogy menj el kivizsgálásra, az eredmények alapján pedig egy jó dietetikushoz, aki fog tudni segíteni. Akármi állhat a háttérben, és ha tudod, hogy az életmódod tényleg nem indokolja, menj addig, amíg egy rendes orvost nem találsz.

Kitartást kívánok neked! :)

23L

2018. febr. 5. 21:39
 12/12 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm szépen! Viszont kívánom, illetve azt is, hogy neked is most már megoldódjanak a dolgok, megszűnjenek a problémáid és nyárra meglegyen az a bomba alak! :)
2018. febr. 5. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!