Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Segítség, nem tudok fogyni!...

Segítség, nem tudok fogyni! Mi lehet az oka? Kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Két hónapja kezdtem az életmódváltást, mert fogyni szeretnék. Nagyon szépen betartom, nem eszem kenyeret, tésztát, édességeket, nem iszom cukros üdítőket sem. Csak sovány húsok, túró, magvak, sok zöldség, zab, pici gyümölcs. Mozgok is mellette, heti háromszor végzek aerob mozgást. A kalóriákat számolom, mindent mérek, és 1200-1300 kalóriát eszem egy nap.

Mindent jól csinálok, nagyon alaposan utánajártam a témának és mégsem fogytam egy dekát sem. Volt már valakinek ilyen? El vagyok keseredve teljesen. Mit tudok tenni?

Él bennem egy halvány gyanú, hogy hormonális gond lehet az ok, mert eleve a fogamzásgátló miatt híztam meg, és mióta abbahagytam - 1,5 éve - nem tudok lefogyni. El fogok menni persze egy vérvételre, hogy ki lehessen zárni, de ha mégsem ez a ludas, akkor még mi okozhatja hogy nem fogyok? :(

Köszi a válaszokat!

160 cm/67 kg 23/L

2018. febr. 5. 10:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
Napi 1200-1300 kalóriával egy felnőtt nő nem képes működni. Ha két hónap alatt tényleg semmit sem változott a testtömeged, akkor többet eszel 1200-1300 kalóriánál egy nap.
2018. febr. 5. 11:04
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát mint láthatod - olvashatod - mégis képes. Jó, nem mondom, hogy nem vagyok néha éhes mellette, de kezdem megszokni. A kalória pedig tutibiztos, hogy ennyi, mint mondtam nem eszem feldolgozott cuccokat, mindent lemérek és kiszámolok. Még az esti teámhoz adott pár csepp citromlevet is beleszámolom. :(
2018. febr. 5. 11:16
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Akkor vidd le napi 1000-re!
2018. febr. 5. 11:26
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
centikbe nem mérted magad? úgy sem tapasztaltál változást?
2018. febr. 5. 11:41
 5/12 anonim ***** válasza:
65%
Én a kalóriát nem vinném lejjebb, inkább eddz többször. A kaját pedig oszd szét több adagra, akár napi ötször-hatszor is egyél, akár este nyolckor is lehet az utolsó adag, persze az inkább túró legyen.
2018. febr. 5. 12:29
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem formalodott a tested ( tehat kilora nem vagy kedvesebb, de pl. izmosabb lettel), vagy nem fogytal, akkor hormonalis oka van valsz. Szörösödesi gondok, illetve rendszertelen ciklus PCOS-re utalnak, lehet ez a baj. Bar valoszinübb hogy pajzsmiriggyel lesz problema.
2018. febr. 5. 13:09
 7/12 A kérdező kommentje:

Centiket is mértem, abban sem láttam változást sajnos. :(

Megpróbálom a több edzést meg jobban szétosztani a kaját, köszönöm az ötletet.

Egyre jobban gyanakszom, hogy hormonális dolog lesz, mert így utánanézve a pajzsmirigy alulműködés szinte összes tünetét produkálom. :/ Nézetek egy vérképet, aztán majd kiderül. Köszönöm a válaszokat!

2018. febr. 5. 15:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a hozzészólásokat, de ha mozogsz, sportolsz, akkor a rajtad lévő zsírt a szervezet felhasználja mint energiát az izomépítésre és az izomnak , nagyobb a tömege/súlya, tehát ha ráállsz a mérlegre az izom többet mutat , de ez csak egy tipp
2018. febr. 5. 15:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem tipikus eset, de létezik olyan, hogy egy ekkora nő 1200-1300 kcal mellett nem fogy észrevehetően. 2 hónap sok, az izomnak pedig nyilván nem lehet köze hozzá... Esélyes, hogy nagyon lassú az anyagcseréd, kérdező. Még meg lehet próbálni többet mozogni, de vannak olyan problémák, amiknél ez sem segít, mert még jobban belassul az anyagcsere s mindenféle gondok lesznek, legalábbis így tudom s egyesek esetét egyszerűen nem magyarázza más.
2018. febr. 5. 15:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Én is a nagyon lassú anyagcserére gyanakodnék, ha a múltban nem fogytam volna már ugyanezzel a módszerrel 15 kilót nyolc hónap alatt. Azt gyönyörűen tartottam is, míg el nem kezdtem fogamzásgátlót szedni, aminek a szedése alatt (másfél év) visszakúszott 10 kiló, amit azóta se silerült leadni. Tartok tőle, hogy a fogamzásgátló kavart bele ebbe is, és csak még eggyel gyarapítja így a problémák számát, amit amúgy is okozott...
2018. febr. 5. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!