Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek ez beteges vagy...

Szerintetek ez beteges vagy csak egy kétségbe esett, de egészséges fogyni vágyó vagyok?

Figyelt kérdés

Minden gondolatom, felkeléskor, a buszon ülve, tv-t nézve, evés közben..stb., szóval minden gondolatomat leköti és ezzel engem is, az hogy mennyit ettem aznap, hogy nézem hogy mennyivel vékonyabb más, és hogy elképzelem, hogy milyen szeretnék lenni és hogy mennyire utálom magam.

Bármit megtennék, hogy szépnek érezzem magam, hogy csak egy kicsit is, elégedett legyek a látvánnyal és ne a sírógörcs, és a gyűlölet legyen az első ami először visszaköszön a tükörből.

Képes vagyok ártani magamnak és meg is teszem, de mégis sosem leszek elég jó.

Elegem van, és még csak annyiban sem tudom hagyni az egészet, mert olyan rég óta van mindez, hogy lehetetlen. Pedig próbáltam már, de nem megy. Rosszul működöm biztos. Másnak megy, de nekem természetesen ez sem.

Most gonoszkodó válaszokat nem kérnek, elég vagyok én magamnak.

2013. jún. 8. 00:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Mintha magamat olvasnám. Én alapból már a sovány kategória legalján vagyok, mégis kövérnek látom magam másokhoz képest. Alig eszem napi 400-500 kalóriát, de azt is mind lemozgom. Minden evés előtt azon gondolkozom, hogy ha ezt megeszem, mennyit hízhatok. Tudom, hogy ennem kéne, még ha csak naponta egy almát is, de már az evés gondolatától is félek. Amióta a normál súlyomból lefogytam 8 kilót, hogy a soványba legyek, azóta minden nap azon gyötrődöm, hogy mit ehetnék, hogy ne essek össze, de ne is hízzak vissza. Tisztában vagyok a veszélyeivel, de minden vágyam, hogy egyszer valaki nekem is azt mondja, hogy ez már anorexia. Beteg vagyok, az biztos. Ha nagyon túlsúlyos vagy, akkor lehet normális, de ha neked is normál súlyod van, akkor ez beteges.
2013. jún. 8. 00:55
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem súlyra megyek, hanem kinézetre. Na jó ez a kamu szövegem, nagyon érdekel a súlyom, minél kevesebb annál felszabadultabb és boldogabb vagyok.

De ez rossz, nagyon rossz, nem szabad így élni, addig mész neki feszülve a célnak míg lepörög az életed és mindent csinálsz majd, csak épp boldog nem leszel.

Mert akármennyit is fogy sosem lesz elég. Mindig vannak vékonyabbak és mindig van egy új cél, ha elértél 1-et pipa, de nincs megállás. És ezzel ez a baj.

Én csak szeretnék egészségesen gondolkozni. :(

Megkérdezhetem hogy hány centi és hány kg vagy?

2013. jún. 8. 01:10
 3/10 anonim ***** válasza:

158 centi és 47 kiló. Szerintem ez még sok, de mások szerint meg épp hogy még sovány, és nem kerülök kórházba. A testzsírom se túl sok, 20%-os. Mondjuk a BMI-m 18,8-as, és 18,5 alatt már a túl sovány van.

És igaz, tavaly ilyenkor még 55 kilósan a 47 volt az álmom, most meg arra hajtok, hogy 45 alá menjek. De tudom, hogy ha elérem, akkor megint lejjebb teszem. Pedig sokszor rám jön, hogy elegem van a koplalásból, hogy szinte tejtermékeken, zöldségeken és gyümölcsökön élek, sokszor gondolok arra, hogy most betömök egy tábla csokit, de akkor rögtön híznék. Szeretnék enni és normális lenni, de nem megy. Félek mindentől. Az evéstől és a koplalástól is. Pedig 19 éves vagyok, ennél több eszem is lehetne. Ma is csak azért ettem kicsit többet, mert majdnem elájultam.

Az is bennem van, hogy oké, elfogadom magam ilyennek, nem fogyok többet, de akkor hogyan egyek, hogy a súlyom tartsam és ne hízzak? A pár hónapos koplalástól nyilván már hozzászokott a szervezetem és az anyagcserém is már biztos nem 1500 körül van, hanem jóval lejjebb, így nem ehetek többet mint most, mert akkor híznék. Mozogni meg nem tudok ennél többet, mert nincs rá időm. Szeretnék megjavulni, de nem tudom, hogyan. Itt neten is mindenki mást ír, orvoshoz meg nem akarok menni, mert tudom, hogy kikapnék. Ha továbbra is ezt folytatom, annak rossz következményei lesznek, de ha meg elkezdek többet enni, akkor megint meghízom. Így utólag visszagondolva belátom, hogy én voltam a hülye, és nem kellett volna a heti 1 kilós fogyás, hanem be kellett volna érnem a fél kilóval, és akkor most nem kéne ennyire koplalnom. De annyira le akartam fogyni a lehető leghamarabb, hogy mentem a saját fejem után.

2013. jún. 8. 02:04
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

"Minden gondolatom, felkeléskor, a buszon ülve, tv-t nézve, evés közben..stb., szóval minden gondolatomat leköti és ezzel engem is"

Eddig elmegy.

"az hogy mennyit ettem aznap, hogy nézem hogy mennyivel vékonyabb más,"

Ez már baj. Nem tudod, hogy nem az számít mennyit eszel, hanem hogy mit. Gyorsan tanuld meg, lehetőleg még ma.

"Bármit megtennék, hogy szépnek érezzem magam"

Ez nagy részt fejben dől el. Élhetsz egészségesen (étkezés + edzés), de hogy szépnek látod-e magad az lelki, pszichés kérdés.

"és a gyűlölet legyen az első ami először visszaköszön a tükörből."

Rendezd le a dolgokat magaddal. Nekem is voltak időszakaim amikor nem tudtam tükörbe nézni, habár sosem néztem ki rosszul - sőt inkább jól. Lélek kérdése.. békülj ki magaddal, el kéne fogadni hogy ember vagy és hibázol. Azért hibázol, mert van igényed rá hogy jobban csinálj valamit. Amíg jobbat akarsz, addig sosem lesz elég jó amit csinálsz - így megutálhatod magad. De ez rossz felfogás.

"Képes vagyok ártani magamnak és meg is teszem, de mégis sosem leszek elég jó."

Azaz? Miben nem vagy elég jó?

Többet kellene erről beszélgetned valami jóakaróddal. Aztán ha megértél rá, akkor szimplán elengedni a problémáidat, mert nincs rájuk szükséged.

2013. jún. 8. 07:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Rám is passzol amit írtál kérdező. Én most 157cm/44kg vagyok, de sosem leszek magamnak elég vékony.
2013. jún. 8. 08:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Utolsó, az meg lehet testképzavar. :S
2013. jún. 8. 08:14
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! :)

Első válaszoló, ez tényleg elég betegesen hangzik tudom és láttam már sok ilyet, de ezen túl kéne jutni, szerintem nem állhat csak ennyiből az élet nem foroghat minden a súlyunk és a kinézetünk körül, csak azt nem tudom hogy mit lehetne tenni ezért. Mert én sem tudom feladni a vékonyságom, az egészségemért.

Miért van az hogy van aki össze tudja egyeztetni a 2-őt? Egészséges boldog és vékony is. Én miért nem lehetek ilyen? :(

TáplálkozasHarcmuvész! :)

Köszönöm a rendes választ, és szerintem teljesen igazad is van, de a probléma az, hogy már nagyon régi ez az egész és nagyjából mindenre van egy olyan érv ami naponként megváltoztathatja a néző pontom. Hogy miért éljek normálisan, avagy hogy miért ne.

Kezdek belefáradni, de tudom hogy nem vagyok beteg, viszont kikészít, és nem akarok megint valami nagy butaságot csinálni. De képtelen vagyok egyedül megváltozni, és még segítséggel sem megy.

Lányok amúgy én 170 centi vagyok és 52 kilós, szóval nem az a tényleg vékony sajnos. Bár szerintem már lehetetlen hogy elég vékony lehessek.

2013. jún. 8. 12:06
 8/10 anonim válasza:

én 165 cm vagyok és 56kg :D most én mit mondjak? nekem semmi bajom a súlyomal sokszor meg is jegyzik hogy micsoda jó alakom van .... néha azt is hogy vékony vagyok :D

nem kg-ban dől el az hogy milyen vékony vagy... :)

amúgy szerintem egészséges fogyni vágyó vagy.! :)

2013. jún. 10. 20:28
 9/10 anonim válasza:

szia!

Anorexiában szenvedek 1 éve. A súlyod nagyon kevés szerintem :( azt mondod, hogy nem vagy beteg pedig amiket leírtál én is állandóan ezeken gondolkodok: kinek mennyire van kint a kulcscsontaj, mennyire érnek össze a lábai stb..És igen ez már beteges!! Mindenképpen menj te is orvoshoz!! Nekem szörnyen sokat segít!! ( persze először én is kifogtam :s ) Egyél és sportolj! :) Rád fér pár kiló! És nem csak izom hanem ZSÍR is! ugyanis a kiálló szúrós csipőcsontra nem lehet izmot növeszteni..Sk idő kellet míg rájöttem :(

2013. dec. 8. 19:28
 10/10 A kérdező kommentje:

Azóta már lefogytam 44kilóra, megjártam pár kórházat és infúziót, meg tápszert is kaptam... Elég nagy kilengés kellett, ahhoz, hogy rájöjjek mindez fölösleges... Az élet értékesebb, mint a test, amely sosem lehet elég jó. Már tudom, hogy nem kell elvárásokhoz igazodnom, sem megfelelnem buta elvárásoknak..

Kedves utolsó kommentelő, köszönöm a választ, szívesen beszélgetnék veled, és kitartást, tudom, hogy mennyire nehéz ez az egész!

2013. dec. 9. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!