Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogadjátok el, hogy...

Miért nem fogadjátok el, hogy mindenki más?

Figyelt kérdés
38 éves vagyok, nem csitri. Éveken át próbáltam egészségesebben enni, mindent, amit itt írtok, próbáltam sportolni, teljes kiörlésű gabonát enni, rostokat, több étkezés per nap, nem menni az alap kalória felhasználás alá, stb. Nem ment. 1-2 kiló lement, aztán újra feljött, elkeseredtem, abbahagytam. Aztán tavaly megismerkedtem egy másik módszerrel, amit itt folyton lepontoztok, noha orvosok által is alátámasztott eredmények is köthetők hozzá, noha nem minden orvos vagy edző ért vele egyet. A lényeg, NEKEM működött. Utólag sem híztam vissza, életemben először sikerült lefogynom, boldogabb vagyok, egészségesebb vagyok. És akárhányszor idejövök és ezt leírom, az összes egészséges életmódot követő szakértő szépen lepontoz. Miért nem lehet elfogadni, hogy ami az egyik embernek működik, az nem biztos, hogy működik a másiknak? Hogy több út van a sikerhez? Elismerem, vannak nyilván valóban extrém módszerek, na de ti olyanra is azt mondjátok, hogy extrém, ami működik... Nagyobb túlsúlynál ne lehetne heti 2-3 kilót fogyni az elején? Már hogy ne lehetne... 56-ról biztos nem fog senki 53-ra fogyni egy hét alatt, de 110-ről 107-re egyáltalán nem lehetetlen, és még koplalni sem kell hozzá... Ezzel csak azt akarom mondani, ha csak olyanokkal van tapasztalatotok, akik edzőterembe járnak és egészségesen étkeznek, és úgy akarnak pár kilót fogyni, az teljesen más kategória, mint aki életében nem edzett, meghízott 120 kilóra, kólán meg pizzán élt - ha ez az ember csak annyit megtesz, hogy egy szelet sült húst eszik párolt zöldséggel a pizza helyett és sima kóla helyett lightot iszik, már fogyni fog 2 kilót...
2018. jan. 30. 11:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
54%

Én mindig leírom, hogy mindenki más, akkor is, ha a kérdező fix, pontos dolgokat akar, de ilyen nincs...

Hasonló vagyok hozzád, leszámítva, hogy nekem a ketogén nem elég a fogyáshoz. Kevés nagyobb étkezés, kevés ch, számos tipikus diétás elv felrúgása, csak ez működik. Szerencsére ez nekem sosem jelentett problémát, eszembe sem volt elkezdeni reggelizni vagy tk lisztet enni vagy sok gyümölcsöt (a zöldségről pont hogy "le kellett szoknom" ketogénben, de nyersvegán ételekkel a kevés zöldség is többnek hat. ja, a tipikus ketó elveket sem követem, egyedi vagyok)... Azt nem szeretem, amikor befolyásolható tiniket rábeszélnek valamire, ami neki nem működik.

Itt mindig leírja szinte mindenki, hogy sok kis evés, grrr. Sokunk kizárólag éhezni vagy elhízni tudna napi 5 evéssel (bár ha 6 órán belül van mind az 5, jó étrenden már nem híznék el, ha eleget mozgok).

Van, aki kövéren is roppant nehezen fogy, ez egyéni, de egészséges heti 2 kiló igazán kövéreknek alkalomadtán még reális. De egy átlagos kövérnek napi 2000 kcal deficit elképzelhetetlen, nekem az 500 is az volt, ez is egyéni, ki mit szokott meg és mennyivel lakik jól fizikailag s lelkileg...

2018. jan. 30. 16:02
 12/12 anonim ***** válasza:
Már évek óta olvasom az itteni válaszokat, s az itteniek is azt írták, hogy az elején lehet heti 2-3kg-ot is fogyni, ahogy nagy túlsúlynál nyilván többet többet lehet fogyni hetente. Az extrém módszer akkor is extrém, ha működik; a ketogén is ilyen (megjegyzem a vízvesztés és a zsír laktató hatása miatti kevesebb evés a mozgatója).
2018. jan. 30. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!