Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogadjátok el, hogy...

Miért nem fogadjátok el, hogy mindenki más?

Figyelt kérdés
38 éves vagyok, nem csitri. Éveken át próbáltam egészségesebben enni, mindent, amit itt írtok, próbáltam sportolni, teljes kiörlésű gabonát enni, rostokat, több étkezés per nap, nem menni az alap kalória felhasználás alá, stb. Nem ment. 1-2 kiló lement, aztán újra feljött, elkeseredtem, abbahagytam. Aztán tavaly megismerkedtem egy másik módszerrel, amit itt folyton lepontoztok, noha orvosok által is alátámasztott eredmények is köthetők hozzá, noha nem minden orvos vagy edző ért vele egyet. A lényeg, NEKEM működött. Utólag sem híztam vissza, életemben először sikerült lefogynom, boldogabb vagyok, egészségesebb vagyok. És akárhányszor idejövök és ezt leírom, az összes egészséges életmódot követő szakértő szépen lepontoz. Miért nem lehet elfogadni, hogy ami az egyik embernek működik, az nem biztos, hogy működik a másiknak? Hogy több út van a sikerhez? Elismerem, vannak nyilván valóban extrém módszerek, na de ti olyanra is azt mondjátok, hogy extrém, ami működik... Nagyobb túlsúlynál ne lehetne heti 2-3 kilót fogyni az elején? Már hogy ne lehetne... 56-ról biztos nem fog senki 53-ra fogyni egy hét alatt, de 110-ről 107-re egyáltalán nem lehetetlen, és még koplalni sem kell hozzá... Ezzel csak azt akarom mondani, ha csak olyanokkal van tapasztalatotok, akik edzőterembe járnak és egészségesen étkeznek, és úgy akarnak pár kilót fogyni, az teljesen más kategória, mint aki életében nem edzett, meghízott 120 kilóra, kólán meg pizzán élt - ha ez az ember csak annyit megtesz, hogy egy szelet sült húst eszik párolt zöldséggel a pizza helyett és sima kóla helyett lightot iszik, már fogyni fog 2 kilót...
2018. jan. 30. 11:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Mi az a bizonyos módszer, amiről beszélsz? Mert azt nem fejtetted itt ki. Így elég nehéz viszont indokot mondani, vagy melléd állni.
2018. jan. 30. 11:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem a módszer a lényeg, amúgy sima low carb/ketogén... Hanem az, hogy bizonyos esetekben éhezés nélkül is lehet heti fél-egy kilónál többet fogyni. Ez nem egy lineáris táblázat, az épp aktuális mozgástól, kezdő súlytól, sok mindentől függ. Simán össze lehet rakni olyan étrendet, amivel egy 100 kg feletti ember heti 2-3 kilót is tud fogyni az első szakaszban, és nem éhezik. Másrészt ez egy lelki probléma is... Ha csak fél kg-t fogy az ember egy héten, talán már a legelején feladja az egészet, ha nem lát eredményt. Ha viszont az elején pozitív élményei vannak, látható eredmény, akkor hajlandó tovább csinálni.
2018. jan. 30. 12:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is szívesen olvasnám, hogy neked mi is vált be pontosan, plusz mennyit fogytál, mennyi idő alatt, és mozogtál-e mellé, ha igen, mit és mennyit.

Amúgy én is ketogénezek, azt sem szokták itt szeretni, pedig nekem nagyon beválik:)

2018. jan. 30. 12:05
 4/12 anonim ***** válasza:

Látom, közben írtad te is ketogént:) Akkor egy hajóban evezünk:) Érdekes, engem nem szoktak lepontozni, ha erről írok (bár ahogy írtam, láttam, hogy másokba tényleg gyakran belekötöttek) - szóval az is lehet, hogy a hozzászólás stílusán (is) múlik.

De nyilván az ember látatlan azt ajánlja, ami a legszélesebb körben elfogadott, mert az fog a legnagyobb valószínűséggel hatni.

Ezért én senkit sem szoktam ketogénre biztatni, legfeljebb csökkentett CH-ra, mert bár tényleg nagyon hatékony, és nálam pl. nincs semmi mellékhatása (max. szájszárazság, de legalább nem felejtek el eleget inni:)), tudom, hogy sokah nem bírják:S

2018. jan. 30. 12:10
 5/12 A kérdező kommentje:

Tényleg semmi extra... 105 kg-ról indultam, 80-ig csináltam szigorúan, ez kb 5 hónap volt, de az elején hetente többet fogytam, mint a végén. 80-ról 70-re szintén keto/low carb-bal, de ott már lazítottam, az volt még fél év.

Azóta simán csak tartom a súlyt, de betartom a makrókat.

2018. jan. 30. 12:12
 6/12 anonim ***** válasza:

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy regenor vagy valami hasonló elveken alapuló csoda, elnézést ha tévedek.

A sikerhez, fogyáshoz valóban több út vezet ebben egyetértek veled.

Viszont minden fogyásnak egyetlen módja van, tartós kalóriadeficit. Lehet mindenféle szépet és jót, drága és olcsó módszert köríteni de a lényeg nem változik.

Neked valószínűleg azért vált be ez a módszer ami fogalmam sincs micsoda, csak tippeltem az elején mert eleve közelebb áll ahhoz az étkezéshez amit eddigi életed során folytattál.

A világért sem akarok általánosítani,de a te korosztályod pont az akik inkább hajlanak a zsíros étkezésre és szeretik is azt, ezért értelemszerűen könnyebb vagy legalábbis kevésbé lesz megterhelőbb egy fogyás.

Nem tudom kitől hallottad,hogy nem lehet heti 2-3 kg-ot fogyni, de az minden volt csak nem hozzáértő.

Kisebb súlyból is lehet az első hétben 2-3 kg-ot fogyni csak az éppen nem zsír lesz hanem víz és salakanyag.

Nyilván valóan minél nagyobb a testtömeg annál nagyobb ütemű lesz a kezdeti fogyás.

2018. jan. 30. 12:18
 7/12 anonim ***** válasza:

Szóval akkor ketogén, értem, olyan nagyot nem tévedtem.

Egy kis javítás az előző hozzászólásomhoz.

Azt szerettem volna írni,hogy a te korosztályod MÉG pont az stb...

Persze lehet,hogy tévedek és világ életedben utáltad a zsíros ételeket, vagy legalábbis nem etted minden nap de a lényegen nem változtat, kalóriadeficit kell és kész, anélkül nem megy.

A legtöbb ketos, regenoros hosszá szólóval az a legnagyobb probléma,hogy tényleg semmi fogalmuk nincs az emberi test működéséről (legalábbis ez jön le abból amit írnak, tisztelet a kivételnek) aki olyat ír,hogy ő bármennyi zsíros ételt ehet egy nap és mégis fogy ezzel a módszerrel azt nem lehet komolyan venni.

Annyit hozzá tennék még,hogy fogyás alatt senkinek nem is szabadna éheznie, legyen az bármilyen tipusu étrend, ha valaki éhezik az az étrend egész egyszerűen rossz!

2018. jan. 30. 12:26
 8/12 A kérdező kommentje:
Valóban a nagyszülők zsíros ételein nőttem fel, és szívből utáltam, de az volt, azt kellett enni. A ketogén diétában valóban több a zsír, bár ha tojásból, zsíros halból vagy avokádóból jön, az kicsit más, mintha körömpörköltből jönne. Szerintem senki sem mondta, hogy korlátlanul lehet enni, sőt... Na én pont azért kapom a lepontozást, ha megírom, hogy bőven elég napi 2x enni, mert ezzel a diétával nem vagyok éhes... Amikor mást próbáltam, kisebb adagokat, szénhidrátot is többet, mindig éhes voltam, kínszenvedés volt egyik étkezéstől a másikig kibírni... Most meg eszem este hatkor, és utána másnap délután egykor ebédelek, és nem vagyok éhes... Ez nyilván összefügg a kalóriadeficittel, de ilyenkor jönnek az okosok, hogy ne koplalj, pedig ez nem koplalás, csak ennyi pont elég (ami számomra is fura volt először, mert régebben előétel, pizza, desszert menüsoron éltem évekig.)
2018. jan. 30. 12:44
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked ez bevált és jó teljesen mindegy más mond.

Én senkinek a meggyőződését nem akarom és nem is fogom megváltoztatni.

Igen tudom,hogy te nem írtál ilyet,hogy egész nap eszel, nem rád értettem.

Gratulálok a fogyásodhoz!

Viszont ha egy tanácsot megfogadsz.

Ha időd,energiád, akár pénztárcád engedi évente menny el teljes labor vizsgálatra.

Ez amúgy is mindenkinek ajánlott lenne, pláne azoknál akik hosszú távon különösen megterhelő (értek ezalatt drasztikus diétát) vagy az átlagostól eltérő ( vegán, vega, keto) étrenden élnek.

Nagyon jó visszaigazolás is lehet és megnyugtató, ha pedig baj van időben lehet gondolkodni.

Tovább sok sikert :)

2018. jan. 30. 12:55
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) a nőgyógyászom évente küld laborra, szerencsére eddig minden rendben!
2018. jan. 30. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!