Hogyan éljek egészségesen, hogyha azt kell ennem amit a családom többi tagjai?
Attól függ, MI az ebéd és MIÉRT nem egészséges szerinted.
Ugyanis a legtöbb, "egészsségesnek" minösített étrend még véletlen sem az, csak éppen most ez a divat.
Ennyi idősen már főztem, ha nem is mindennap, mert nem szorultam rá. De ha nem teszed, az se gond. Egy csomó étkezésed rendben van, van, akinek ott sincs nagy mozgástér. Ebédfüggő, hogy hogyan oldanám meg. Kevesebb köret, más köret (főzni nem kell, megfogsz egy uborkát a galuska helyett), kevesebb étel, végső esetben pedig sütsz egy rántottát vagy ami neked tetszik.
Amúgy simán lehet egészséges (amennyire a mai világban reális) az az ebéd, amit te nem tartasz annak, sok fura dolog van erről az emberek fejében. S nem is mindenkinek teljesen ugyanaz az egészséges.
A sertéshússal szerintem nincs semmi gond, abban is vannak hasznos tápanyagok. A mirelittel sem, ha alapanyagokat jelent és nem készételeket. Én is gyakran használok télen mirelit zöldségkeveréket, halfilét. Ha mirelit pizzáról vagy "csibefasírtról" van szó, az persze más.
Egy kis zsírtól pedig nem lesz semmi bajod, ha nincs baj az epéddel.
A legjobb, amit tehetsz az, hogy minden ebédhez készítesz magadnak valamilyen zöldségköretet vagy salátát. Kevesebbet szedsz a köretből, a húsból annyit, amennyit máskor is szoktál, és eszel hozzá egy rendes adag zöldséget.
A mirelittel nincs gond, zöldségnél preferálom is, frissebb, mint a zöldségesnél aszalódó, kényelmesebb, olcsóbb. Félkész termékekkel nem vagyok képben, én azt nem venném (ahogy a bolti húsokat sem, jegyzem meg), de az sem feltétlenül olyan vészes, nyilván nem egyforma minőségűek.
Az baj, hogy túlsózzák neked az ételt. Nekem evidens, hogy a legkevésbé sósat szeretőnek sózom az ételt (ha az nem sószegény diétán van, persze), hisz a többiek simán után tudnak sózni, de kivenni belőle sót már nem megy. Én ilyen kor extra sok zöldséget alkalmazok - vagy iszom utána vizet. Egészséget nézve így is esélyes, túl kevés sót eszem, de egyetlen étkezésnél, az ilyenekből úgyis kevesebbet szedve nem lesz bajod neked sem.
A zsírosság és a disznóhús szerencsétlenebb dolog, nem várhatod el, hogy miattad mások se egyenek így (s persze ezekkel az ételekkel nincs gond, alapvetően nem egészségtelenek s nem alkalmatlanok fogyásra, kivéve, ha rossz minőségű az alapanyag, de akkor is van bennük egy csomó értékes tápanyag), viszont megértem, hogy nem szereted őket. Én sem eszem meg általában pl. a csirkét, de a mellét azt aztán semmiképp, a combja is túl sovány, de van az a zsírmennyiség, amivel elkészítve megteszi évi egyszer, a legkiválóbb házi húsból. De nem probléma, ha olyan van valahol, amit nem szeretek, eszem mást. Ha rokon és használhatom a konyhát, sütök egy rántottát vagy keresek egy darab sajtot. A szülők azért sokszor figyelembe veszik a gyermekük ízlését, de persze nem mindenki s nekik is kellenek a saját kedves ételeik.
Tedd meg, amit tudsz, ez van. A sócsökkentésért én speciel lobbiznék... Az senkinek nem okozna különösebb problémát.
Az első válaszoló meg hülye!
Hóbort az ha én mától csak piros zoknit vagyok hajlandó felvenni! Az egészséges táplálkozás hogy lenne már hóbort?
Idióta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!