Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan éljek egészségesen,...

Hogyan éljek egészségesen, hogyha azt kell ennem amit a családom többi tagjai?

Figyelt kérdés
Eldöntöttem, hogy szeretnék egészségesebben élni. Csak hát azt kell ennem amit a családom. 14 éves vagyok, nem tudok főzni plusz ha tudnék se lenne rá időm suli mellett. Így hát rákényszerülök, hogy azt egyek, amit a többiek. A reggeli, tízórai, uzsonna és vacsora az megoldható, hogy egészséges legyen, viszont az ebéd nem... Nos az lenne a kérdésem, hogy az ebéddel mégis mit csináljak? Egyek belőle kevesebbet? Vagy nem is olyan nagy probléma ha az nem olyan egészséges? Bár mivel ez ugye a legbőségesebb étkezésem, így szerintem jobb lenne, ha az is egészséges lenne. Nagyon szivesen fogadom a tanácsokat :)

2018. jan. 27. 09:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Este is lehet főzni másnapra. Tudom milyen ez mert én is életmódot váltottam 15 évesen, de ha a szüleidtől se lehet elvárni hogy külön főzzenek az új hóbortod miatt.
2018. jan. 27. 09:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, MI az ebéd és MIÉRT nem egészséges szerinted.

Ugyanis a legtöbb, "egészsségesnek" minösített étrend még véletlen sem az, csak éppen most ez a divat.

2018. jan. 27. 10:26
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

Ennyi idősen már főztem, ha nem is mindennap, mert nem szorultam rá. De ha nem teszed, az se gond. Egy csomó étkezésed rendben van, van, akinek ott sincs nagy mozgástér. Ebédfüggő, hogy hogyan oldanám meg. Kevesebb köret, más köret (főzni nem kell, megfogsz egy uborkát a galuska helyett), kevesebb étel, végső esetben pedig sütsz egy rántottát vagy ami neked tetszik.

Amúgy simán lehet egészséges (amennyire a mai világban reális) az az ebéd, amit te nem tartasz annak, sok fura dolog van erről az emberek fejében. S nem is mindenkinek teljesen ugyanaz az egészséges.

2018. jan. 27. 12:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát például anyukám nagyon sokszor letudja az ebédet mirelit dolgokkal, mert hogy nincsen rá ideje. Ha meg főz, akkor nagyon zsírosan és sósan, ami nekem már sokszor nem is ízlik. Meg jópárszor van disznóhús, amit szintúgy nem kedvelek. Jó van, amikor aránylag egészséges dolgokat csinál, pl: pároltcsirke, de az nagyon ritka...
2018. jan. 27. 15:12
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
14 évesen semmit sem kell megvonni (csak a sok cukrot, cukros üdítőt meg a gyorskaját ajánlott kerülni). Ha hús van ebédre, azt megeheted zöldségekkel, egy párolt vegyes zöldséget nem nagy kunszt elkészíteni, hamar meg is van. Ha mirelit van, az nem az igazi, de a "húsból" itt is ehetsz, max. sültkrumpli helyett csinálsz tojásos rizst (ebből lehet 2-3 napra valót előre), és akkor a fehérje is rendben lesz. Esetleg hétvégén megkérheted anyukád, hogy mutassa meg, hogy kell egy-két dolgot elkészíteni. Aztán később, amikor kicsit belejössz, felajánlhatod, hogy te főzöl hétvégén, így az kerül bele, amit szeretnél. Ha valami nagyon nem ízlik, egyél kevesebbet, és vacsorára egyél többet, olyat amit szeretsz. :)
2018. jan. 27. 15:38
 6/11 anonim ***** válasza:

A sertéshússal szerintem nincs semmi gond, abban is vannak hasznos tápanyagok. A mirelittel sem, ha alapanyagokat jelent és nem készételeket. Én is gyakran használok télen mirelit zöldségkeveréket, halfilét. Ha mirelit pizzáról vagy "csibefasírtról" van szó, az persze más.

Egy kis zsírtól pedig nem lesz semmi bajod, ha nincs baj az epéddel.

A legjobb, amit tehetsz az, hogy minden ebédhez készítesz magadnak valamilyen zöldségköretet vagy salátát. Kevesebbet szedsz a köretből, a húsból annyit, amennyit máskor is szoktál, és eszel hozzá egy rendes adag zöldséget.

2018. jan. 27. 16:49
 7/11 anonim ***** válasza:

A mirelittel nincs gond, zöldségnél preferálom is, frissebb, mint a zöldségesnél aszalódó, kényelmesebb, olcsóbb. Félkész termékekkel nem vagyok képben, én azt nem venném (ahogy a bolti húsokat sem, jegyzem meg), de az sem feltétlenül olyan vészes, nyilván nem egyforma minőségűek.

Az baj, hogy túlsózzák neked az ételt. Nekem evidens, hogy a legkevésbé sósat szeretőnek sózom az ételt (ha az nem sószegény diétán van, persze), hisz a többiek simán után tudnak sózni, de kivenni belőle sót már nem megy. Én ilyen kor extra sok zöldséget alkalmazok - vagy iszom utána vizet. Egészséget nézve így is esélyes, túl kevés sót eszem, de egyetlen étkezésnél, az ilyenekből úgyis kevesebbet szedve nem lesz bajod neked sem.

A zsírosság és a disznóhús szerencsétlenebb dolog, nem várhatod el, hogy miattad mások se egyenek így (s persze ezekkel az ételekkel nincs gond, alapvetően nem egészségtelenek s nem alkalmatlanok fogyásra, kivéve, ha rossz minőségű az alapanyag, de akkor is van bennük egy csomó értékes tápanyag), viszont megértem, hogy nem szereted őket. Én sem eszem meg általában pl. a csirkét, de a mellét azt aztán semmiképp, a combja is túl sovány, de van az a zsírmennyiség, amivel elkészítve megteszi évi egyszer, a legkiválóbb házi húsból. De nem probléma, ha olyan van valahol, amit nem szeretek, eszem mást. Ha rokon és használhatom a konyhát, sütök egy rántottát vagy keresek egy darab sajtot. A szülők azért sokszor figyelembe veszik a gyermekük ízlését, de persze nem mindenki s nekik is kellenek a saját kedves ételeik.

Tedd meg, amit tudsz, ez van. A sócsökkentésért én speciel lobbiznék... Az senkinek nem okozna különösebb problémát.

2018. jan. 27. 17:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Edd ebédre, amit a többiek, csak az arányokon változtass! sok húst egyél és kevés köretet. Ha meg valami tényleg valami hülyeség a kaja, mit tudom én rakott krumpli vagy spagetti, akkor egyél belőle keveset és keress pluszba a hűtőbe valami fehérjedús cuccot, mondjuk halkonzervet vagy három tojásból összeütsz egy rántottát.
2018. jan. 27. 21:55
 9/11 anonim ***** válasza:
68%

Az első válaszoló meg hülye!

Hóbort az ha én mától csak piros zoknit vagyok hajlandó felvenni! Az egészséges táplálkozás hogy lenne már hóbort?

Idióta!

2018. jan. 27. 21:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat. A mirelit alatt nem a zöldségeket értem, mert azzal nincsen semmi bajom, hanem a készételeket
2018. jan. 28. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!