Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt tudok egészsé...

Mennyi idő alatt tudok egészségesen lefogyni 5kg-t ilyen tempóban?

Figyelt kérdés

Kitűztem célul, hogy szeretnék lefogyni de most már tényleg. Viszont nem drasztikus módszerekkel... Ezalatt azt értem, hogy nem számolgatom őrült módon a kalóriákat, nem vonok meg magamtól mindent, csupán jobban odafigyelek, hogy mikor, mennyit és mit eszem. Meg persze azért törekszem majd, hogy egészségesebb ételeket egyek és mozogjak valamit. Utóbbit még nem döntöttem el, hogy mit. Szóval ha van valami jó kis ötletetek, ne tartsátok magatokban :)

Jelenleg 79-80kg között mozgom az elég alacsony, ~156cm-es termetemhez.

Apránként szeretnék lefogyni mert ha azt mondom, hogy 20 kilót akarok, akkor az nagyon messzinek tűnik. Így ötösével próbálom majd számolni. De a kérdésem az lenne, hogy 5 kilót nagyjából mennyi idő alatt tudok leadni ebben a formában?

2018. jan. 3. 22:54
 1/3 anonim válasza:
Nem tudod mit fogsz mozogni, illetve az étrendedről is nulla info. Így nehéz ezt megmondani.
2018. jan. 3. 22:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem kell őrült módon számolni a kalóriákat, de azt azért érdemes tudni, hogy mennyi a napi szükségleted, ahhoz mérten beállítani egy fogyis mértéket és ahhoz tartani magad. De ha nem lövöd be a kcalt, akkor nehéz lesz, mert lehet, hogy azt hiszed, áh, nem olyan rengeteg két szendvics meg egy tányér főzelék, közben két zsemle már 300 kcal + 300 körül a főzelék, így lehet, hogy a napi adagod felét már el is etted.

Úgy a biztos, ha azért nagyjából nézed mi mennyi.

Sportnak pl bicikli és/vagy úszás, mert elég nagy a súlyod(sztem 20-nál is több, de ne vedd sértésnek, majd ahogy érzed), így ezek nem terhelik az ízületeidet. Továbbá eljárhatsz konditerembe vagy vehetsz otthonra egy elliptikus trainert, ez nagyon jó.

Az étkezéshez még annyit, hogy (persze jobb egészséges ételeket fogyasztani, de) ha nem léped túl a keretedet, akkor lényegében mindegy mit eszel.

2018. jan. 4. 08:22
 3/3 A kérdező kommentje:

Kaloriabazis.hu-n nagyjából nézem mi mennyi csak amiatt nehezebb, hogy nem azok szerint a receptek szerint készült ételeket eszek. Emiatt lehet eltérés. Úgy állítottam be, hogy aszerint 1300 kalóriát ehetek.

Anno beszélgettem az orvosommal és ő mondta, hogy nem szabad mindent megvonni a szervezettől, csak oda kell figyelni, hogy mennyit eszel. Ezt úgy mondta, hogy ő is fogyott vagy 15kg-t.

Ma reggel mértem magam, 79,2kg vagyok. Azért szeretnék 20 kilót fogyni mert szeretném ha maradna rajtam egy kicsi. Nem tudom, jobban tetszenek a teltebb lányok és a párom is azt szereti :D csak a saját súlyom sok, de szerintem a 156 centimhez 59kg már nem olyan sok. Persze lehet meggondolom majd magam és az is zavarni fog... Az még kicsit odébb van :)

2018. jan. 4. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!