Diétás receptek?
A fentiekből csak tojást eszem (ha fogyni akarok, jobbára tojáson élek). Az egy roppant sokoldalú, értékes, tápanyagdús, finom cucc, ráadásul két egészen különböző részből áll (plusz a héj, de azt nem eszem meg). Rengetegféle étel készíthető belőle, még akkor is, ha a szénhidrátbombákat kizárjuk vagy erősen minimalizáljuk (a tojás, mint fehérje- és zsírdús étel, jól érzi magát szénhidrátszegény étrendekben).
Ha megunom a rántottát, lágytojást, főtt tojást és a tükörtojást is (ami kihívás, mert ez nekem már elég változatos, de néha megtörténik), akkor ott van a töltött tojás, a tojáspörkölt, a hagymaleves buggyantott tojással, tojáskrémek (valamiért inkább csak az édesek ízlenek s a majonézt sem eszem meg), piskóták s más erősen tojásos sütik, palacsinták, gofrik, tojás alapú jégkrémek...
Van, akinek bejön a totu is, néha csinálok és eszegetem, aranyos, de azért ez nem a gasztronómia csúcsa számomra.
A rántottafélék köre is elég változatos azért. Mindenfélét bele lehet dobálni, én zabpelyhet, krumplilisztet, ha van, akkor cassava garit, olajos magvakat és magliszteket s persze sokféle zöldséget és gombát szoktam. Az így kapott tojáslepény megtölthető s leönthető ezzel-azzal... Én sokszor egyszerűen rápakolom a zöldségpörköltömet vagy amim van. S ez csak a rántotta/tojáslepény ételcsoport.
Valamelyik nap zablisztbol és feherlisztbol csináltam pizzát, arra pakoltam kevés felvágottat főtt tojást kukoricát sajtot.
Ha csirkét csinálok néha csinálok belőle “hambit”,
Egy tk zsemlebe bele teszem valami zöldséggel ami épp van itthon pl uborka, pici sajt pici mustár
Vagy néha azt teszek pizzara(szoktam tk. Liszttel is csinálni.
Túrót magába nem szeretem, ezer szoktam csinálni körözöttet és ahhoz nem tejfölt hanem natúr joghurtot rakok és ugyan olyan finom, meg ugye a fűszerek, Ehhez csinálok mindig krumplit és tk zsemlevel vagy puff rizzsel eszem.
Szendvics helyett szoktam pirítóst csinálni szinten tk toastbol, és ehhez nagyon jó a körözött is meg a tojaskrem is.
Ha sutok tojást akkor néha hagymával csinálom, pici lángon pirítóm, sutom a hagymát egy jó ideig, aztán hozza buritom a tojást, ehhez is néha csinálok krumplit.
Én amit meg sokat eszek az a natúr joghurt. Ebből meg ugye lehet martogatokat, onteteket pl csirkehez.
A tojást főzve vagy rántottának, amibe teszek hagymát, kolbászt vagy sonkát.
A husokat, halat sütve, grillezve, esetleg párizsiasan - darált húsokat is: fasírtnak, csevapcsicsának, micsnek.
A túrót vagy magában vagy gombócként tejföllel.
Szoktam még virslit enni, felvágottakat, sajtokat.
Minden nap eszem zöldség- vagy húslevest.
Köretnek általában borsót vagy salátát, esetleg egy kis krumplit.
Szendvicset nem eszem.
Nem unok rá.
Csirke:
-darálva veszem, és burgert csinálok belőle
-paradicsomosos csirke fajita fűszerrel
-mediterrán csirke sütőzacskóban (cukkinival, paradicsommal, kaliforniai paprikával sütve
-simán grillezve, mindig más fűszerrel
-csirkés paella, ebben mondjuk van rizs, az megdobja kalóriában, de nekem mindig belefér
-narancslében párolt csirke
-csirkés wrap (sült csirke, tortilla, sajt, zöldség
-beáztatom éjjelre fokhagymás joghurtba, aztán beforgatom összetört cornflakes-be, és kisütöm a sütőben
Túró:
-kőrözött
-édesítőszer, natúr joghurt, gyümölcs, fahéj
-natur joghurt, só
-túrós zabkeksz, ez nagy kedvenc nálunk
-proteinpor, natúr joghurt
-eszik bolero porral is
Tojás: rántotta variációk (azt rakom bele, amihez épp kedvem van.-gomba, sajt, sonka, hagyma, spenót stb.)
-omlett félbehajtva, közte sonka, sajt
-tojáskrém
-tojásos rizs
-töltött tojás
-rántotta muffin (tojás felvágott és zöldségek muffin sütőben sütve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!