Ajánlanátok recepteket, amelyek fogyókúrás, vagy diétás receptek?
Paradicsomos káposzta (fehérkáposzta, paradicsom, só, esetleg egy kis zsiradék).
Lecsó tojással vagy hússal.
Levesek, krumpli, tészta és rántás nélkül. Lehet főzni egy nagy fazékkal, hűtőben eláll akár 5 napig is.
Halsaláták, natúr vagy fűszeres csirkecomb zöldséggel, párolt zöldség kevés olívaolajjal meglocsolva, tojásos saláták, kőrözött tk kenyérrel, vagy túró édesítővel.
Ha édesre vágysz, pl.desszert gyanánt, rengeteg recept van a neten, de néhány alap: joghurt gyümölccsel vagy mézzel vagy édesítővel, smoothie(nem feltétlen tonnànyi gyümiből, lehet zöldséget is használni), tk lisztből édesítős palacsinta kakaóval, túróval, vagy sósan is elkészítheted hússal, vagy amivel szereted.
Lecsós csicseriborsó kuszkusszal
Brokkoli leves
Töltött paprika
Rakott cukkini darált hússal vagy tonhallal
Csirke bármilyen formában, a köreteket tök jól lehet variálni...rízs,kuszkusz,bulgur,édesburi,zöldségek.
Nekem nagy kedvencem a mozzarellás rizskrokett!
A rízskrokett receptje:
só és fekete bors
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 felvert tojás
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
20 dkg rizottórizs (lehet sima rízs is,de mindenképpen t@knyosra főzzük)
5 dkg zsemlemorzsa vagy zab
3 evőkanál száraz vermut (kihagyható)
6 dl forró zöldségalaplé (kihagható)
3 dkg parmezán sajt frissen lereszelve (kihagyható)
5 dkg mozzarella kockára vágva
Hagymát megdinszteljük,azután hozzáadjuk a rizst, és jól összekeverjük. Beleöntjük a vermutot, és addig forraljuk, amíg csaknem teljesen elfő. (kihagyható)
Hozzáadunk egy merőkanálnyi forró zöldségalaplét, és gyakori kevergetés mellett csendesen főzzük, amíg a rizs csaknem az egészet felszívja. Tovább adagoljuk az alaplét, egyszerre mindig csak egy merőkanálnyit, és megvárjuk, amíg a rizs az előző adagot magába szívja. A teljes főzési idő 15-20 perc. Akkor van készen, ha a rizs megpuhult, de a szemek még nem főttek szét, és a rizottó állaga nedvesen krémes.
Sózzuk,borsozzuk,beletesszük a tojást és a parmezán sajtot (ez is elhagyható)
A rízsből tetszőleges nagyságú gombócokat formázunk és a közepébe nyomunk egy mozzarella golyót vagy megfelezett golyót attól függ mekkora a gombóc.
Ezt beleforgatjuk a fűszerezett zsemlemorzsába vagy darált zabba.
Kikent tűzálló tálba rakjuk őket és előmelegített sütőben(200fok) 30-40 perc alatt ropogósra sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!