Melyik a legegészségesebb vaj, (diétás, fogyókúrás) ha egyáltalán van ilyen?
Sajnos nincs.
A vaj állati eredetű, és az összes állati eredetű zsír telített zsírsavakból áll, ami nem túl egészséges.
A margarin a másik opció, ami növényi eredetű, de sajnos ez se ma legjobb választás.
Igazából úgy lehetne megfogalmazni, hogy melyik a kevésbé ártalmas, mert jó tulajdonsága nagyon egyiknek sincs.
Erről megoszlanak a vélemények. Egy jó, megfelelően tartott állattól származó vajat én kifejezetten egészségesnek tartok, de van, aki nem. A telített zsíroktól sem tudok félni, de van, aki óva int tőlük, legalábbis attól, hogy sok legyen belőlük a napban (egyébként nem egyformák azok sem).
Hogy diétás-e, az a diétától s a mennyiségtől függ. Nekem kifejezetten az, csak erkölcsi aggályaim lehetnek ismeretlen vajakkal kapcsolatban, de az más kérdés.
Csirkemell sonka szalámi...? Ez már nekem új, de ne akadjak fenn ezen.
Nos, szerintem amit szeretsz s amit jónak mondanak. Nekem pl. bejön a Kerrygold és a Golden Hills, nem drágák és finomak is. Vigyáznom kell a zsírbevitelemmel, s mégsem házi vajak (azokkal más bajom van, túlságosan "tejtermékesek", biztos kicsit több bennük a tejfehérje és tejcukor), így ritkán használom őket, de akkor már olyat, ami ízlik ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!