Van egy csomag virsli a hűtőben. 5 szál van benne, 300gramm az egész. Én ezt egyszerre szoktam megenni. Most kíváncsiságból megnéztem a leírását, azt írja 60gramm az egy adag és a csomag 5 adagot tartalmaz. Ez most komoly? Ennyire sokat ennék vagy ez nem túlzás egy kicsit? 😦
Egy adag nem azt jelenti, hogy egyszerre annyit szabad enni. :)
Csak egy mértékegység, ha nem az egész csomaggal fogyasztod el, akkor is tudd, hogy mennyi kalória, stb. van benne.
Mivel 5 szálból áll, így volt logikus, hogy egy szálra határozzák meg. Ha 4 db lenne egy csomagban, akkor akár 2 szál is lehetne egy adag.
Pl. táblacsokinál is rá van írva, hogy egy egész tábla hány kalória és egy adag (azt hiszem egy sor, vagy hét kocka). De nyilván nem mindenki pont annyit eszik, mint ami rá van írva egy adagnak :)
Egyébként nekem az 5 szál iszonyatosan sok lenne egy evésre. :D
2018. jan. 22. 10:29
12/25 anonim válasza:
Azért szerintem lányként (és már nem a gyorsan fejlődő tini szakaszban) ilyen kis lányként, mert nem egy nagydarab testű ember van, bevágni 5 virslit, eléggé sok. Ez túlzás. Most figyelj oda, amíg nem szaladt el veled nagyon a ló.
2018. jan. 22. 10:32
13/25 anonim válasza:
"40-45 kilóra becsülöm az ideális tettömeget számodra."
Ez baromság.
2018. jan. 22. 10:33
14/25 anonim válasza:
#13 Hallgatom az érveidet.
2018. jan. 22. 10:38
15/25 anonim válasza:
151 centis, 40 kilós, 17 éves lány percentilise 12% körüli, ami az alsó határán van az egészségesnek. Ez egy enyhén sovány, izomtalan, tónustalan test, teljesen fölösleges erre törekedni, pláne fogyókúrával. 49-50 kiló tökéletesen ideális testsúly, amennyiben a testzsírszázalék is megfelelő, ez sportolással és egészséges étkezéssel (nem pedig drasztikus fogyókúrával) vidáman elérhető. Sokkal egészségesebb, az eredmény pedig egy karcsú, de nőies, feszes, tónusos test. Elég kielégítő a magyarázat?:-)
2018. jan. 22. 11:09
16/25 A kérdező kommentje:
Jó, nem kell vitázni, a lényeg, hogy ígyis úgyis fogynom kell...
Valaki segítene eg, étrendet kialakítani?
2018. jan. 22. 11:27
17/25 anonim válasza:
Hát szerintem ugyanannyira sok az 5 virsli mint amilyen kevés az 1 db :D
2018. jan. 22. 12:01
18/25 anonim válasza:
#16 A 9. válaszban megadtam az irányvonalat. Ha pontos, egyénre szabott étrendet szeretnél, három lehetőséged van:
1. Felkeresel egy dietetikust, aki jó pénzért összeállít neked egyet.
2. Írsz nekem, és jó pénzért összeállítok neked egyet.
3. Vársz, amíg valaki ingyen összeállít neked egyet.
2018. jan. 22. 12:41
19/25 anonim válasza:
Legegyszerubb ha kaloriát számolsz, akkor egészséges kajákbol kb mindent ehetsz, csak ki kell számolnod mi mennyi. Legalábbis nekem igy a legegyszerubb. Régen én is étrendeket kerestem, azt vártam hogy majd attol jobb lesz ha látom más mit eszik, és esetleg nekem is beválik az az étrend. De ez nem igy van. Viszont aki 1000 kalóriát ajánlott egy középiskolásnak, akinek keményen oda kell figyelnie az orákon és délután még tanulni is, az biztos nem normális.Képtelen lennél figyelni, azzal gyakorlatilag éheznél. Szerintem nagyjábol 1500 kaloria jo lehet, én ennyivel fogytam,és csak heti kétszer sportoltam otthon. Viszont neked nem.kell tulzásba vinned semmit, az a 4 kilo simán lemegy. Egyébként én is 150 centi körul vagyok, és brutálisan betegnek néztem ki 44 kiloval, hiába elvileg az a normális tartományba tartozik...plusz nekem elég nagy cicim.ás fenekem van
2018. jan. 22. 13:48
20/25 anonim válasza:
Jajj véletlenul elküldtem. Szoval nem vagyok az elol deszka hátul léc tipus, ugyhogy nekem példuál sokkal jobban áll a 48-50 kiló körüli súly. Drukkolok neked, szerintem nem lesz gond :)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!