Feherjéből mi van ha túl sokat eszem?
Sziasztok!
Fogyokurazom, napi 150-200 g CH-t eszem.
Egy kalkulator oldal azt adta ki, h a feherje max 49 g, de en minden nap megeszek 70-90 grammot. Az a kerdes, hogy ez hatraltatja-e valamiben a fogyast, art-e, csokkentsek-e rajta?
Valaszotokat elore is koszonom❤
Májat is megterheli. Tesóm is rengeteg tojást evett egy időben és megemelkedtek a májenzim értékei. Véletlenül ment abban az időszakban vérvételre de kiderült hogy a sok fehérjétől emelkedtek meg az értékei. Amint csökkentette illetve szedett májvédő vitamint vissza is állt.
És úgy tudom hogy a túlzott fehérje székrekedést is okoz.
Én lány erőemelőként eszek 110g fehérjét, 58 kilósan. Ennél kevesebb, 80g is elég lenne a maximális izomépítéshez/regenerációhoz, de inkább biztosra megyek...
Neked az 50-60g lenne optimális, főként az általános egészséged szempontjából, de fogyáshoz is kedvezőbb az alacsonyabb fehérje bevitel.
Nem tesz jót, ha túl sok a beviteled, így én a helyedben nem ennék nagyon sokkal 100 fölött, ha nem vagy nagy, izmos vagy aktív... 90 gramm? Az okés, 49 szerintem brutál kevés, bár ha meg se moccansz, lehet, hogy még nem okoz izombontást.
Megnézném, mennyi fehérje lehet ideális és nagyon durván nem mennék fölé (a minimális fehérjemennyiség nyilván nem ideális, szóval nem a 0.8g/ttkg-mal számolnék, hanem 1-2-vel, aktivitás kérdése is ez, a fogyózás miatt nem árt, ha inkább több, mint kevés. de a 2 is max. felesleges, még nem károsan magas. fölé viszont nem mennék).
Vese és májterhelés, valamint cukorrá alakul és bekerül a véráramba, megemelve a vércukorszintet, és lerakódik, ha nem használod el.
Tehát igen, ha nem használsz fel annyi energiát, akkor hátráltatja a fogyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!