Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez jó lesz alapozásnak? Ti...

Ez jó lesz alapozásnak? Ti megalapozzátok a fogyókúrát?

Figyelt kérdés
Elhatároztam magamyhogy január 1-től fogyózni fogok. Alapozásnak úgy döntöttem, hogy az első 6 napon nem eszek, majd csak vasárnap. Így a 2.héttől kezdem az előírt diétát és edzést. Szerintetek ez így jó?

2018. jan. 4. 07:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2018. jan. 4. 09:07
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Valaki magyarázza el nekem, mert ezt sose értettem, hogy aki nem bírja ki, hogy ne egyen túl sokat, hanem zabál (mert nyilván senki sem attól hízik el, hogy keveset eszik) az hogyan bírja ki, hogy semmit se egyen???

Mert számomra ez annyira logikátlan.

Ha valaki kibír napokat kaja nélkül, az miért nem bírja ki, hogy normális mennyiséget egyen csak és ne zabáljon???

2018. jan. 4. 09:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Mert ha beleéled valamibe magad, és meggyőzöd magad róla, hogy az jó... ne adj isten készülsz rá lelkileg hetekig... akkor sim!n kibírsz pár napot.. nekem van rokonom, aki évente 2* vallási okokból szokott tartani 1hetes csak vízet ivó böjtöt...
2018. jan. 4. 09:52
 14/18 anonim ***** válasza:
13: Akkor miért nem abba élik bele magukat, hogy kiegyensúlyozottan táplálkoznak? :) Ráadásul az nem is nehéz, nem kell hozzá különösebb akaraterő sem.
2018. jan. 4. 11:51
 15/18 anonim ***** válasza:

Mert nem tudják, hogyan kell, ha pedig rákérdeznek neten, a legtöbbszőr csak azt kapják, amit az előző oldal9n olvashatsz...

Én 130kg voltam, mikor rájöttem, hogy valami nem oké a táplálkozásommal...

Hozzáteszem, mindkét szülőm kövér volt, sajnos mindketten meg is haltak 60 alatt... engem úgy neveltek, hogy a dejembe verték, hogy nem tehetek semmit ellene, mert ilyen a genetikánk...

Mikor 30 évesen elkeseredetten elkezdtem keresni, mivel fogyhatnék, az első nálam is az éhezés volt, meg a káposztaleves diéta meg egyéb rettenetes faxságok... eszembe sem tutott, testépítő oldalakat olvasni, hiszen én fogyókúr!zni akartam... a puszta véletlen műve, hogy ödszesodort az élet egy sportolóval, összehaverkodtunk és az ő hatására elolvastam 4-5 könyvet a témában... láss csodát, már 3 éve 80-83közt ingadozik a súlyom...

2018. jan. 4. 11:58
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez inkább árt, mint használ.

Ha most túlzásba esel, az

- vészreakciót indít a szervezetben, ha végre tápanyaghoz jut, tartalékolni fog

- te is kipurcansz a 2. napra és szinte biztos, hogy az egészet feladod

2018. jan. 4. 12:11
 17/18 anonim ***** válasza:

Én is úgy kezdtem, hogy mindent kizártam. De én az első nap estéjén ettem :) Szeretnék majd böjtnapokat, rém hasznosak lennének, de jelenleg nem reális.

Ha tudod, mit csinálsz, nincs gond egy ekkora böjttel, bár én 2-3 nap fölé nem mennék, fene se akarja belassítani az anyagcseréjét s erősebben bontogatni az izmait. De van, aki egy hónapig nem eszik, annál még szolidabb.

A fő, hogy ha rosszul érzed magad, ne csináld és utána jó étrenden legyél. Az nagy baj, ha valaki nem tud normálisan enni, fogalma sincs róla, csak koplal.

Mi ebben az alapozás, nem tudom. Ez egy böjt, amivel felgyorsítod a fogyást, vállalva kényelmetlenségeket és kockázatot. Plusz ketózisba kerülsz, de az rendes evéssel ugyanúgy megoldható.

2018. jan. 4. 17:38
 18/18 anonim ***** válasza:

#12: Ez a kérdés bennem is felmerül, de félig azért értem. nekem is sokkal könnyebb nem enni, mint keveset enni, node ez étkezésre vonatkozik, 24 óra után azért megéhezem s akkor már a nemevés sem olyan könnyű (bár sokkal könnyebb, mint a kicsi étkezés, mondjuk 1000 kcal alatt).

Aki nem ért a táplálkozáshoz, annak főleg előállhat, hogy elhatározásból koplalni egypár hétig, azt tud, de rendes, fogyást okozó laktató étrendet összehozni nem képes. Itt nem feltétlenül az ember igyekezetével s tudásával van baj, lehet, hogy az a típus, aki normál étrenden pici deficit mellett is éhezik. Akkor pedig már egyszerűbb koplalni, gondolkodni sem kell és tutira sokkal sikeresebb lesz (böjtben amúgyis tipikus, hogy nem igazán éhes az ember, a ketózis már csak ilyen. sokunknak többnapos böjt után jóval kisebb az éhség, mint egy kalóriadeficites nap végén vagy akár elején, ez egyéni).

Csak épp a böjt általában nem tartható sokáig (azért arra is van példa, de csak úgy magunktól igen veszélyes lenne belevágni).

2018. jan. 4. 17:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!