Milyen diétát javasoltok?
Amióta letettem a cigit (2 éve), felszaladt 7 kg, ezt szeretném leadni.
Napi 10 órát dolgozom, viszonylag rendszertelenül, és nem nézem, mit. Élelmiszer-előállító cégnél dolgozom, ez úgy tesz is rá egy lapáttal. Minden 2.nap mozgalmas a napom, szinte egész nap megyek. Kora este már csak ülve marad erőm játszani a lányommal, lego, kirakók, szóval az a lényeg, hogy erőm nincs eljárni edzeni, viszont már nem érzem jól magam a bőrömben. Szeretnék fogyni és odafigyelni, hogy mit eszem. Reggel a napindító egy bögre cukros kv, napközben tea cukorral, ebéd szénhidrát..tudom, ezeket kellene elgyani. Szeretném kérdezni, milyen diétát ajánlotok? Húst heti 3x eszem és elég is. Hogy kezdjek neki? Melyik diétát ajánlanátok? Köszi, hogy elolvastál.
Én nem ajánlom a számolást rögtön, az macerás és nem mindenkinek szükséges. Ha máshogy nem megy, kellhet, de először is életmódot változtatnék, elhagynám a cukrot, de legalább minimalizálnám...
Ha jó életmódra váltasz, akkor könnyebb megtartani a súlyodat s egészségesebb is leszel, sok más előnyei is lehetnek...
Nem tudhatom, neked milyen diéta lenne jó, még te sem tudod (én se tudtam az elején)... De mindenképpen jó lenne az egyértelműen rossz elemek kivétele.
De hogy te az vagy, akinek szénhidrátra kell alapozni (nem tömény cukorra persze) vagy az, aki még a zöldségekre is óvatosan nézzen, mert az túl sok szénhidrát vagy a kettő között valahol... Fogalmam sem lehet. De ha hosszútávon az extrém szénhidrátszegény étrend lenne neked való, akkor sem azzal kezdeném, nem kell sokkolni a testedet, de még a lelkedet sem.
Némi szénhidrátcsökkentést ajánlok, elsősorban a rosszabb fajta szénhidrátok minimalizálásával, aztán majd meglátod. Fehérje persze legyen elég. A heti 3 hús OK, igazából ez mindegy, de segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!