13 éves vagyok,160 centi és 95-100 kiló. Milyen diétát, vagy fogyókúrás módszert javasoltok?
Nagyon szeretnék elkezdeni fogyókúrázni,de nem tudom,hogy hogyan kezdjem.Mellesleg az összes kedvem elvesztem,amikor a családom kérdezget róla.
Egy olyan iskolába megyek,ahol rengeteg sportlehetőség van,beleértve az úszást is.Valami étrendet tudnátok linkelni,vagy írni,ami megfizethető?És milyen sportot ajánlotok?Értelmes válaszokat kérnék :)
Eleinte kezdd gyaloglással. Az úszás is jó választás. Az intenzív sport nagyon leterhelné az ízületeidet.
Étkezéssel kapcsolatban keressetek fel egy dietetikust. Még fejlődésben levő szervezet vagy, ilyenkor nagyobb károkat tud okozni egy rossz étrend.
Elsőnek elszántság kell: " igenis megcsinálom, nem akarok súlyosbb lenni!" "szexibb akarok lenni, ne a súlyomér szóljabak be, hanem a bókokat szeretném hallani"
Tény nem lesz könnyű leadni, mert az nem kevés (nem bántásból!). Elsősorban a szüleid hibája, hogy nem figyelnek gyermekük egészségére s ilyenkor érettebb fejjel a gyermek olykor szenved a tudattal s a súllyal. Én is 160 vagyok de 55kg (általános 6.osztály óta xD)
A tizenéves évek alatt a tested formálodni , nőiesedni fog.
A diéták előtt csak a fogyasztott kajamennyiséget csökkentsed, szűküljön a gyomrod. Edzést pedig apránként a nagyobb edzésig. Pl kisebb lassú felülések (laaassan had dolgozzon az izomzat), a séta majd kocogás is jó tipp (nem kell izomból neki futni csak kényelmes tempóban amíg birod). Ismim lefóliázza mindig azt a testrészét pl hasa amit megfolgoztat.
Ha már a rendes futás s kényelmesebb de tempósabb dolgok mennek, akkor vállalj be többet.
Én mondjuk nem is tudtam egy fekvőtámaszt se kinyomni xD
Mutatták nekem ha nem megy, akkor kezdjem falnál: Álljak egy olyan fél méterre s a kezemet helyezzem el a falon s ott nyomogassam. Később asztal magasságba, utána meg ment már rendesen földön.
Kondikba ha elmész pár helyen tanácsokat is adnak melyik gépet milyen mozdulatokat csinálj kezdésnek.
Sportokba nyugodtan belevághatsz, ne törődj másokkal (mer mindenhol vannak paraszt beszólogatók), legyen a célod, hogy fél vagy max 1 év alatt bomba csajszi akarsz lenni. (de ne vidd túlzásba mint unoka hugim, semmi segge melle nem lett s hánytatja magát >< azt mondva , milyen kövér még)
Igyál sokat (de ne üditőket stb hanem vizet) napi 2L - ha nem szedsz erős vitamint, akkor átlátszó a vizelet.
Ha meg meglesz a kívánt alkatod napi 40percet szánjál egy "rutin" reggeli tornának (én mondjuk csak gugolás-felállást, pár fekvőtámaszt, hasprést és nyújtó gyakorlatokat csinálok + kondis boltba veszem a vitamint amibe rengeteg van -nem vacak pezsgőtabletta 1-2 vitaminnal , kajába nem diétáztam, csak minnél változatosabban főztem sütöttem).
Tésztasaláta husival stb , jó fűszerezéssel is lehet változatos mindenféle kaja. (csak ne tágítsad a gyomrod)
Mindkét állításod valótlan. A belinkelt cikk a shop.builder.hu-n található. A Sárga kapszulát viszont Bunny írta,aki a Body.builder.hu főszerkesztője. A kettő nem ugyanaz.
A másik, hogy az egészséges kaja semmivel sem drágább a fos kajánál. Íme:
Köszönöm szépen mindenkinek.
(F/13)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!