Miért reklámozzák folyton úgy a fogyókúrás módszereket, hogy "hogyan fogytam 30 kilót? ", amikor a válasz erre nyilván az, hogy, "hát úgy, hogy volt rajtad 30 kilo fölösleg.
Pl ha az én barátnôm 15 kilót fogyna, akkor már az intenív osztályra kerülne, vagy a hullaházba.
miért reklámoznak úgy, mintha az abszolút tömegveszteség lenne a fontos, s nem az arány?
képzeld, hogy az 53 kilós lány lefogy 30 kilót........
Én 174/62 vagyok! Képzeld el, lefogyok harmincat!
És éjjel-nappal fárasztanak a reklámmal, hirdetéssel, emailekkel. A környezetemben is van, de csak egy-kettő, akinek rengeteget kellene fogyni! Nem a hízott disznó a jellemző.
Teljesen igazad van, hogy így hülyeség a hirdetés. Ráadásul sokkal könnyebb 150 kg-ról 120-ra lefogyni, mint 70-ről 65-re, holott az utóbbi csak 5 kg különbség. Az is valószínű, hogy másik módszer hatékony a két esetben.
Sajnos a piacgazdaság ilyen. A cukrászdában is szívesebben veszik meg a szép, mutatós süteméyt, mint a nagyon finomat, hiszen az utóbbi nem látszik kívülről.
Az a megoldás, hogy fogyasztóként nagyon kell figyelni, és észrevenni az ilyen átveréseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!