Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúra helyett valami...

Fogyókúra helyett valami értelmes módszert a TARTÓS fogyásra?

Figyelt kérdés

Kb. 20-25 kg-ot érzek feleslegesnek a testtömegemből, és ezt szeretném valahogy TARTÓSAN leadni.

Semmilyen fogyókúra nem okoz gondot, amikor gyorsan akartam fogyni, csak 3 naponta ettem, és az sem volt olyan halálosan nehéz, tehát akaraterőm van.

Ami a problémám, hogy többször lefogytam már így 10-15 kg-okat, de amikor rájövök, hogy én tulajdonképpen szeretek enni, és elkezdek egy kicsit többet enni, hamar visszahízom. Van valami tartós megoldás? Nem sietek...

2010. máj. 29. 21:58
 1/5 anonim válasza:
Én a rendszeres mozgást ajánlom!
2010. máj. 29. 22:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Tartós megoldás az életmódváltás, áttérés az egészséges kajákra, és a sok mozgásra... Ennyi van, más nincs :)
2010. máj. 29. 22:07
 3/5 clint ***** válasza:
fogyj le ujból, és utána rendszeresen mozogd le a bevitt kaját, legalábbis ha hizlal... De nem értem miért kell olyant enni... csirkehús, halhús, zöldségek is ételek és nem hizlalnak...
2010. máj. 29. 22:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Van, csak az elég nehéz: elöször is, a fogyókúrákkal nem lehet tartósan eredményt elérni, mert mint te is tapasztaltad, utána visszajönnek a kilók.

A megoldás az életmódváltás. Ennek különféle módjai vannak, nekem ami bejött, az az, hogy minden nap eszem rendesen (reggeli, ebéd, vacsora), nincs tilos élelmiszer, de aminek sok a kalóriatartalma, abból csak keveset eszek, és nem minden nap. (Célszerü egy ideig minden étkezésedet kiszámolni, hogy hány kalória, igy a föbb dolgokat megtanulod, meg azt is, hogy nem mindig az a hizlaló étel, amit annak gondolnak az emberek).

Az egyes étkezésekhet van pár tipp, hogy ne egyél egyszerre túl sokat (mert legtöbbször az a baj, hogy izlik az étel, és többet eszel, mint amennyivel jól laksz):

1. ne nagy tányért használj, ha egy kisebb tányér van telerakva, az ugyanannyira soknak tünik ránézetre, mint a nagyobb ugyanúgy megrakva

2. Minden falat után tedd le az evöeszközödet, és csak akkor vegyél rá újabb falatot, ha az elözöt már lenyelted.

3. Minden falatot rágj meg alaposan

4. Mielött újabb falatot bekapsz, figyeld, hogy éhes vagy-e még - NE azt, hogy jól laktál-e.

5. Ne akarj mindig mindent megenni a tányérról, ha már nem vagy éhes, akkor hagyd abba az evést.

6. Ha van valami maradék, azt ne nassolgasd el késöbb - az ilyen pár falatok igen sokat számitanak.

2010. máj. 29. 22:14
 5/5 A kérdező kommentje:

22:14-nek köszönöm a választ, bevezetem ezeket az egyszerű trükköket.

Előzőeknek mondanám, heti négyszer edzek, és csak csirke és pulyka húst eszek (meg úgy évente kétszer marhapörköltet, meg még párszor bolognait), krumplit sem eszek, főleg rizst és tarhonyát fogyasztok köretnek.

2010. máj. 30. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!