A Tesco-s bajor rozskenyér mennyire egészséges, ehetem fogyókúra közben?
Sziasztok!
Nemrég kezdtem fogyókúrázni, és kickboxolni. A fenekemről szeretnék leadni és combról. De mivel kenyeres típus vagyok, nem nagyon bírok nélküle élni:D Most elhagytam a zsemlét, fehér kenyeret és az ilyen péktermékeket. A bajor rozskenyeret ehetem reggelente? Mennyire egészséges az a fajta kenyér?
Előre is köszönök mindent választ:)
Semennyire. Kész vicc.
A Lipóti Pékségben nézz körül.
Vagy Lidl, Aldi. Minél feketébb és nehezebb, annál valószínűbb, hogy igazi.
Aldiban múltkor vettem csomagolt szeleteltet "Frissen a péktől" márka, nem tartósított toast, hanem szeletelt friss kenyér. Az rozslisztből van, nincs benne semmi olyan, amiről nem tudod, micsoda (adalék meg hasonlók). Meglepődtem, mennyire jó.
De egyet még tudnod kell: hiába rozskenyér (vagy teljes kiőrlésű vagy bármi más), ugyanannyi kalória van benne, mint a fehérben.
Tehát tul.képpen mértékkel, reggel eheted bármelyiket (tudva, hogy a fehér/félbarna/tescósnál vannak sokkal jobbak), de ne hidd, hogy van olyan kenyér, amiből bármennyit lehet enni.
Hát azt sejtettem h nem lehet a kenyeret mértéktelenül enni, azért is fogtam vissza magam mostanában, max reggel, vmi felvágottal, vaj nélkül, salátával.
Amúgy nem tudtok vmit amivel esetleg helyettesíthetném a kenyeret? Buláta vagy ilyesmi, vagy azok nem erre valók?
Az egészséges táplálkozást ne keverjük a diétával!
A fehérkenyérben ugyanannyi a kalória mint a teljes kiőrlésűben.
Csak a tk kenyérből 100gramm az egy kis szelet, a puha fehérkenyérből 100g pedig két jókora szelet. Ezt neked kelle eldönteni hogy mit szeretnél: alig enni de egészségesebben vagy ugyanannyi kalóriából többet enni,jóllakni de nem annyira egészségesen.
Mondják azt hogy a tk kenyér az laktatóbb,hát nálam ez nem jött be,így én maradtam a fehérnél és így is lefogytam.
hehe :) milyen igaz.
fehér kenyér persze hogy laktat, hamar felb.assza a vércukrot, aztán majd a hasnyálmirigy kifacsarodik, hogy vissza hozza. úú én ma milyen finom szemetet ettem, erről jut eszembe :D
:D
Köszi a válaszokat:)
A végén még az lesz h itthon sütök kenyeret magamnak:D
A tescos bajor rozskenyérben semilyen tartósítoszer nincs 100% rozslisztből készül!Ha lenne benne tartósitó szer akkor nem 2 napos szavideje lenne!
Egy tescos PÉK
A Tesco-s bajor rozskenyér nagyon nagy kedvencünk volt. Jó ropogós volt a külseje és belül finom tömött volt a tészta.
Sokszor csak emiatt mentünk be vásárolni.
Sajnos pár hónapja változtattak a recepteken nem az előnyére, olyan lett mint a gumi. Azóta nem veszünk. A tigris kenyér is rossz lett. A pékáruk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!