2 hetes tojás kúra?
"ha lehet minél kevesebb, vagy semennyi olajjal/zsírral) "
És akkor mi lesz a zsírban oldódó vitaminokkal?
Ilyenről még nem hallottam, de hülye ötletnek tűnik. Pont a zöldségeket hagynánk ki? S ha tojással lakunk jól, minek elrontani cukrokkal (semmi bajom a szárított gyümölccsel, de ha mág extrém kúra tojásra alapozva, akkor minek ez)?
2 hét böjt után se lesz vitaminhiányod, ha vannak normális tartalékaid, de persze jopbb, ha szedsz valamit, ha rossz, kiegyensúlyozatlan étrenden vagy.
A tojásban van vitamin, de a C hiányzik. Ha nem vagy a kiegészítők és a nagy C-vitamin bevitel híve, akkor egyél zöldségeket mellé, a nagyon minimumot akkor is beviszed. Sosem volt még skorbutom vitamin szedése nélkül sem, de hogy az ideális szint hol van, az más kérdés és én nem tudom a választ.
Sokkal jobb lenne, ha tojásra alapoznál, de ennél zöldséget, némi olajos magvat, némi gyümölcsöt, némi gabonát s ami még neked kell, mindezt változatosan. Az 2 héten túl is tartható, 2 hét alatt minimálisan fogysz, persze lehet, hogy csak 2 kiló pluszod van.
#3: Az igaz, hogy összehozható, de a flakon olaj és a kb. semmi olaj között nagy a különbség. Én kifejezetten zsírosan főzöm, de így is csak napi 1-2 dkg kókuszzsír a fogyasztásom, ha ügyelek rá (de ez ételfüggő. néha 1 sincs, néha még több), ami igazán minimális, sokkal több zsír kell, csak azt megadják az alapanyagaim (sokszorosan).
Aki a legsovánmyabb húsokat eszi zsír nélkül, az félő, hogy nem eszik meg egy marék diót sem (persze van kivétel)... A minimális zsír bevitele pedig fontos. Túl sok kislányt láttam ebben a rovatban, aki zsírfóbiás volt és messze alulmaradt még a tényleg kicsi zsírminimumnak is.
"Ha valaki rendesen összeállít egy étrendet, akkor abba lehet beletenni olajos magvakat például."
Igen. De a kérdés nem rendesen összerakott étrendről szól, hanem főttojás " diétáról" napi kb 700 kalóriával.
A legrövidebb diéta 2 hónapos,ezért igazából nincsen miről beszélni.
De a tojással lehet pótolni a húst,ha a többi dolog rost némi ch megvan ugyanúgy.Csak a napi 20-30 tojás azért nem kicsit lenne unalmas és minek ha van mindenféle finom hús is.Ezért napi 1 tojásos kaja bőven elég és akkor a tojástól sem fogsz megundorodni egy életre,mert egy kiváló fehérjeforrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!