Ha vegán lennék, fogynék?
Már kb 5 éve nem eszem húst, mert emésztési gondokat okozott, volt, hogy kihánytam, a gyrosos előtt elmenve meg nemhogy nem kaptam kedvet hozzá, hanem hányingerem lett. Szóval nem járt egy nagy lemondással vegetáriánusnak lenni, azelőtt is csak kényszerből erőltettem egy egy falatot.
A súlyomat tartottam azóta, se nem fogytam, se nem híztam, mert mindig is alacsony, hízásra hajlamos, párnás voltam.
Most csak lakto-ovo vegetáriánus vagyok, de erősen gondolkodom, hogy lemondok a sajtról is, (amit csak pizzán eszek néha, magában nem.)
A tojást utálom, direkt tojásos ételt sem eszem, csak nem zavar, ha az összetevők közt szerepel.
Szénhidrátszegény étrendet tartok, sok olajos magvat eszem, hüvelyeseket. Kenyeret elvétve magvasat, rozsosat. Tésztát nem.
Ha vegán étrendet tartanék (kivétel talán a méz, mert az állati eredetű), akkor lemennének azok a zsírpárnák?
Amúgy 156 cm és 56 kg vagyok. Ez normálisnak tűnik, nem is vagyok nagydarab, de zsíros.
Ha nem sportolsz mellette, akkor nem igazán fog a zsír eltűnni. Max ha hosszú ideig koplalsz, de annak nagyon sok mellékhatása lesz. Futás, spining, esetleg a rúdsport is elég népszerű mostanság (bár az nem kardió), de nagyon szépen formál.
Vegán étrenddel könnyen lehet fogyni tapasztalataim szerint, HA jól összeállítod. Az eleve jó döntés, hogy minden állati fehérjét elhagysz.
Alapvetően nem a szénhidrát az, ami hizlal, de a szénhidrát is olyan dolog, hogy van amelyik jó, van amelyik nem. A fehér kenyér nagyon rossz, a teljes kiőrlésű, legalább 60%-os rozstartalmú kenyér jó. És nem csak az alacsonyabb kalóriatartalma miatt. Arra is figyelj, hogy alacsony cukortartalmú dolgokat egyél, ha azt is eszel. Tészta azért nem jó, mert hamar felszívódik, nem ad elég energiát. Sok gabonaféle van helyette, amit ehetsz.
Az olajos magvakból napi maximum 50g-ot egyél. De egy marékkal legalább. És az ne földimogyoró legyen, hanem inkább diófélék, mandula, pisztácia stb. Sok olajos magnak nagy a zsírtartalma (40-60%), de azok főbbként szerencsére telítetlenek, tehát "jó" zsírsavak.
Ha hasznosnak találtad a kommentemet, nyugodtan írj további infókért privátban vagy ha kérdésed van. :)
Leírom a saját sztorim.
Kb 5 hónapja vegán lettem egyik napról a másikra. Az okok között elég nagy helyet a fogyás foglalt. Akkor lehettem 163 cm és 54 kg, ami teljesen normális. Három hónap vegánság után észhez tértem, és rájöttem, hogy ez kur*ára értelmetlen (fejtegetném napestig az okokat, írj privátot ha szeretnéd hallani). Visszatértem a mindenevő eletmódhoz. Ekkorra már 58 voltam. Hogy miért? Mert a szénhidrát hizlal, és a vegán életmódnak a szénhidrát az alapja. Most még kövérebbnek érzem magam, mint azelőtt. Úszni fogok heti minimum 3 alkalommal, az étrendemen pedig annyit változtatok, hogy kizárom a kenyeret, lisztet, nád/répacukrot és napi 3x eszem 500 kalóriát.
Kedves utolsó!
Nekem 5 kiló jött le 4 hónap alatt. Napi 5x étkezés. Mindegyiknél volt szénhidrát. És nem izomból fogytam. Most vagyok 180 cm, 78 kg, 24/F. Tehát 83 kg voltam. Vegánként is lehet rosszul táplálkozni. De nem a szénhidrátot kell okolni, hanem a rossz szénhidrátokat és főleg a zsírt, ami több mint kétszer annyira hízlal, mint a szénhidrát.
Kalória deficit...
+a szénhidrát szegény étrenddel csak lassítod az anyagcseréd...
Azért mielőtt nagyon zsírra alapozzátok az életeteket, érdemes ezt megnézni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!