Túl sokat ettem ma? Ugye, hogy nem jó ötlet már vacsorázni?
Vegán vagyok.
Reggeli: két szelet teljeskiörlésű kenyér sült cukkinival (olíva olaj, bors, só, fokhagymapor), gomba, fehérbab
Tízórai: egy bögre kávé mandulatejjel
Ebéd: egy nagy tányér lecsó (rizs, olaj, paradicsom, paprika, gomba, hagyma, fűszer) - anyu csinálta, így nem minden része reform
Uzsonna: gyümölcssaláta (három barack, két alma, egy szőlő, egy marék dió)
Szia. Nem tudom, hogy hány éves vagy, milyen magas és hány kiló, de szerintem nem eleget. Vacsorázz mindenképp valamit!
A reggelid jó volt. A tízóraid mondhatni elmaradt. Az ebéded is jó. Az uzsonnád is jól hangzik, főleg a dió miatt. Vacsorára valamit találj ki nyugodtan.
Ha ilyeneket eszel, biztos nem hízol el, ne aggódj.
Amúgy én is 24/F vegán vagyok, csak hogy ne tűnjön rossznak a referenciám. :)
Nem tudhatom, neked mi a sok s konkrét mennyiségek sincsenek.
Bizonyára kevés a fehérje, de ezt csak így ránézésre mondom, főleg, hogy lövésem sincs, neked mennyi kell. Sok ételedben van fehérje, de pl. az uzsonnád gyümölcsei inkább cukrot hoznak és a többi étkezésed is erősen szénhidrátos (ez szinte természetes, nem gond, csak legyen elég fehérje és zsír is, az utóbbi miatt nem kell aggódni, mert abból kevés kell s annyi nálad van).
Miért ne lenne jó ötlet vacsorázni? Ha éhes vagy, egyél, én természetesen rámennék a fehérjére, bár vegánként az szinte csak úgy megy, hogy jó sok kalória is jön vele. De kalória kell, csak nem tudhatom, neked mennyi.
Éhesen akkor is vacsoráznék, ha kicsit túlettem volna magam eddig (vagy ha elmaradtam a fehérjével). Éhezni nem jó. Ha az átlagos kalóriaegyenleg okés, akkor nem hízol egy-egy erős nap után sem.
Nekem ez személy szerint sok lenne, főleg a bab és a rízs kalóriadús, meg a gyümölcssaláta is sok lenne, de én 160 cm vagyok és 50 kg, a kajaszügséetem nagyon kevés.
De ha még éhes vagy szerintem egyél valami könnyűt vacsira, mert annak sincs sok értelme ha éhezteted magad és legközelebb oszd el jobban a kajád. Ezen kívül igyál sok vizet, mert az feltölti a gyomrod és kevésbé leszel éhes, meg amúgy is sokszor azt hisszük, hogy éhesek vagyunk, pedig valójában csak szomjasak.
Nem tudunk rólad semmit így nem lehet megmondani sok e.
Nekem nem lenne sok az biztos.
Hogy tudtál egyszerre megenni 3 barackot meg 2 almát? :D
Körülbelül 2000-2500 kalóriát kellene egy nap bevinni..
Csak néhány javaslat:
- gyümölcsöket inkább reggelire érdemes fogyasztani, mert hidratálnak és könnyen emészthetőek (én általában gyümölcsturmixot szoktam inni, ami nekem összesen kb 700-1100 kcal)
- Sült cukkini - azon kívül, hogy finom:) - semmit nem ér, a cukkini eleve kalóriaszegény, de a hőkezeléssel a maradék hasznos tápanyagot is megölöd benne
- A sült/főtt paradicsom és paprika szintén semmit nem ér:/
Mennyiséget nem írtál, de megpróbálom megállapítani ezek híján is:
- 2 szelet t.k. kenyér kb 300 kcal
- egy nagyobb sült cukkini kb 50 kcal (ha bő olajban sült, akkor kb 100)
- A fehérbabból tényleg nem ártana tudni, hogy mennyit ettél, felteszem 50 g-nál kevesebbet, így kb 200 kcal
- a gombát, sült paradicsomot, paprikát és a kávét számolni sem érdemes
- a rizsből megint mennyit? 300 g rizs (ami már egy testes adag) 450 kcal
- őszi vagy sárgabarack? nem mindegy.. ahogy a mérete sem.. mind1 max 100 kcal
- egy nagy fürt szőlő kb 250-300 kcal
- 2 közepes méretű alma: 70 kcal
- marék dió: kb 250 kcal
Ez összesen 1600 (sejtésem szerint +-250) ami nemhogy nem sok, hanem egyenesen kevés. Az alapanyagcseréd eleve minimum 1700-1800 napi kalóriabevitelt igényelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!