Ha vegán lennék, fogynék?
Már kb 5 éve nem eszem húst, mert emésztési gondokat okozott, volt, hogy kihánytam, a gyrosos előtt elmenve meg nemhogy nem kaptam kedvet hozzá, hanem hányingerem lett. Szóval nem járt egy nagy lemondással vegetáriánusnak lenni, azelőtt is csak kényszerből erőltettem egy egy falatot.
A súlyomat tartottam azóta, se nem fogytam, se nem híztam, mert mindig is alacsony, hízásra hajlamos, párnás voltam.
Most csak lakto-ovo vegetáriánus vagyok, de erősen gondolkodom, hogy lemondok a sajtról is, (amit csak pizzán eszek néha, magában nem.)
A tojást utálom, direkt tojásos ételt sem eszem, csak nem zavar, ha az összetevők közt szerepel.
Szénhidrátszegény étrendet tartok, sok olajos magvat eszem, hüvelyeseket. Kenyeret elvétve magvasat, rozsosat. Tésztát nem.
Ha vegán étrendet tartanék (kivétel talán a méz, mert az állati eredetű), akkor lemennének azok a zsírpárnák?
Amúgy 156 cm és 56 kg vagyok. Ez normálisnak tűnik, nem is vagyok nagydarab, de zsíros.
Am fogyás szempontjából tökmind1, hogy zsírra alapozott vagy szénhidrátra alapozott étrendben hiszel... nem attól fogsz fogyni, hogy milyen makrotápanyagot viszel be, hanem attól, hogy mennyit...
Ha tőbb kcalt-fogyasztasz, mint amit felhasználsz, akkor hízol, ha kevesebbet, akkor fogysz...
És ez igaz akkor is, ha húst eszel hússal, ha vegan vagy...
Aki írta, hogy hízott a vegan kajától, mert a szénhidrát hízlal, az azért hízott, mert azt hitte, ha csak növényeket eszik, akkor akármennyit ehet és így átlépte a kcal szükségletét...
Talán attól, hogy szerencsétlen növényevő nem tudja megemészteni az állati zsíradékot, amitől síkosabb lesz a takarmánya és kevésbé emésztetten kifossa... ezzel szemben az ember képes emészteni a zsírt...
1gramm szénhidrát 4kcal
1gramm fehérje 6kcal (de csak 4 hasznosul)
1gramm zsír 9kcal
De, meg tudja emészteni a szerencsétlen növényevő. Ugyanis neki is szüksége van zsírra.
Persze, lehettem akár kalóriadeficitben, ugyanis a zsírban gazdag étkezés az étvágy csökkenésével is jár. Szóval inkább úgy mondom, hogy nem figyeltem, mennyit eszek, csak hogy mit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!