Miért van az, hogyha elkezdek enni, akkor csak eszek és eszek, és nem bírom abbahagyni, csak ha már kipukkadok? Ez valami betegség?
a nagy zabálásnak több oka van
- az evés pont olyan örömérzet, mint a piálás, cigizés, drogozás, szex, mozgás. örömérzetet okoz.
de ettől még nem függőség, csak olyan könnyen jelentik ezt ki :)
ne aggódj.
először is a kitágult gyomornak nagyobb a befogadó képessége, ha mondjuk 3-4 napig "koplalsz" alig eszel valamit, a 4-5. napon már tökre nem esik jól a túlevés.
a nagy zabálás megakadályozására jó egy kis böjt.
aztán az ÉTVÁGYAT (mert az éhség tök más dolog, az éhség a tápanyaghiány, az energia kiürülésétől annak pótlásáig tart) okozza számos más dolog is -főként a CUKOR, az ÍZFOKOZÓ, a gyors "pörgésű" szénhidrát.
szerintem a túlzabálás kizárólag rossz szokás, és ha bármely csilli-villi diétába belefogsz, vagy csak az aranyszabályokat követed, elmúlik :)
néha jó bezabálni. én 3 hónap fogyó után megeszem két banánt, és pont azt érzem, hogy bezabáltam.... :)
ennyi...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!