10 kilót hogy lehet leadni leggyorsabban?
162 cm és 55 kg vagyok. 10 kilót szeretnék leadni, de nem tudom, hogy hogyan.
Reggelire általában egy fél, de ha nagyon megerőltetem magam, akkor egy túrós lekváros rácsost vagy valami hasonló kis péksütit eszek.
A suliba viszek szalámis zsömlét, azt néha megeszem.
Amikor hazajövök, 3-kor vagy 6-kor, ebédelek, amit anyukám csinált. Pl 1 rántotthúst rízzsel, vagy 2 db túrógombócot, vagy 1 halat. Levest csak nagyon ritkán.
Este pedig eszek gyümölcsöt, ami éppen aktuális. Pl most 4-5 szilvát és egy fél almát.
Az étkezések után mindig marad egy kicsi a tányéron, szóval soha nem eszek meg mindent.
Nasinak néha egy kis csokit, vagy egy kockát a tábla csokiból. Ezt tanulás közben szoktam.
A héten kétszer járok 2 órát intenzíven táncolni.
Tehát a kérdésem, hogy min változtassak? Egyek kevesebbet? Mozogjak többet? De mikor? Sajnos nincs nagyon időm, mert kb mindig tanulok. 10 kilót a lehető leggyorsabban szeretnék leadni.
15/L
"10 kilót a lehető leggyorsabban szeretnék leadni"...itt van a gond.
Ha tartós fogyást akarsz akkor lépésenként kéne majd megváltoztatni azt, hogy mit eszel és azt, hogy mennyit sportolsz (a te esetedben a tánc)
A fogynivágyók nagy része azthiszi, hogy vannak ilyen "csodamódszerek" amik álltal le lehet akár 1-2 hónap alatt ennyit adni.
Aha....de 2 hét után visszajön a 2-szerese ha visszatérsz utána a normális étkezésre, ha meg folytatod tovább a koplalást akkor meg anorexiás leszel (vagy ha durván fogalmazok akkor még talán bulímiás is)...
Szerintem a súlyod teljesen rendben van és nem kéne még a drasztikus diétán gondolkoznod 15 évesen.
Ha viszont annyira le akarsz fogyni akkor kezd el hetente 100-al levinni a kalóriadeficitedet (amit különböző oldalakon ki tudsz számolni, hogy most mennyi a kalória szükségleted), de a legfontosabb, hogy 1300-1400 alá semmiképp se menj mert annak súlyos vége lehet. Haggy fel a csokikkal és a tésztás dolgokkal (persze egy héten lehet csalónap). Mozogj heti rendszerességgel a tánc mellett. Menj el futni esetleg otthon csinálj egy fél órás tornát.
Ezek nekem beváltak. Remélem nem kezdessz el 'önéheztetés'-be. Sok sikert és kitartást! :)
Köszi szépen! Kipróbálom, amit mondtál. Az koplaláson és a hánytatáson már túlestem, mert igaz, hogy lefogytam 2 kg-ot, de az utána vissza is jött.
Még egyszer köszi, hogy írtál :)
Nem betegesen soványra, csak 45 kilóra.
Egyik barátnőm is akkora mint én, 43 kiló és szép vékony.
De légyszi írjatok még, mert muszáj lefogynom. Komolyan.
Mindenki beszólogat és már elegem van. Az edzőm is tegnap mondta, hogy sürgősen változtassak az alakomon. :(
Szóval légyszi írjatok, ami nektek bevált, vagy tudjátok, hogy hasznos.
Szia! Engem is csúfoltak még anno,12 évesen 80 kg voltam,tehát túlsúlyos.. Elkezdtem egy drasztikus fogyókúrába beleesni,amit nem kellett volna,lefogytam majdnem 56 kg-ra,ekkor 170 cm körül lehettem nagyjából... Naponta körülbelül 800-1000 kalóriát vittem be,kivonva belőle a zsírt,tejféléket, és persze a csokit,ezekből egy évig semmit nem adtam a szervezetemnek,az ájulás küszöbén voltam... Nem így kellett volna lefogynom,hanem egészségesebb étrendet kellett volna összeállítani,mozogni sokat... Én 16 éves fejjel azt tanácsolom neked,hogy ne azért akarj lefogyni,mert xy ezt mondta rólad,hanem azért mert te szeretnéd... egyébként szerintem nem vészes a súlyod,szóval aggódnod nem szükséges. Egyél mindenfélét,persze csak mértékkel,csokifélékből is nyugodtan... :) Nem éri meg kivonni ezeket
a dolgokat az életedből! :) És persze a mozgás sem árt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!