1600 kcal és 160 g szénhidrát, öt étkezés naponta. Cukorbeteg diéta. :)
Gyakorlatilag mindent eszek, de számolom.
Életmódváltás, kevés ch (változó, 30-100 gramm. Minél több, annál kisebb az esélye, hogy egyáltalán fogyok, 100 fölött viszont kezdem rosszul érezni magam és az energiaszintem leesik. Szóval nekem direkt így kell élnem, van, akinek teljesen más való), feldolgozott ételek s jópár ételcsoport kizárása (főleg a cukros, laktózos vagy gluténesek). Minél kevesebbet mozgok, annál szigorúbb diéta kell, de a mozgás úgyis szükséges és jó :)
Ha igazán aktív lennék (pl. napi pár óra futás), ehetnék bármit és bármennyit, már a saját kereteimen belül.
Az utolsó kilókhoz a napi egy étkezés is kvázi kötelező (ha nagyon aktív lennék, akkor ez megintcsak nem lenne igaz, mert kalóriakerettől függ), évekig próbáltam kettővel, de 2 étkezésre túl kicsi a keretem, nem is tudom elosztani, de ha mégis, akkor éhezem. Eggyel jóllakott vagyok egész nap. Ez a többségnek persze nem való.
Fontos, hogy élvezzem a diétámat, minimum annyira, mint a kilengést (ez mindig be is jön, a kilengések nem esnek jól, csak a rebellis énemet nyugtatják meg), megfeleljek a saját egészségtudatos elveimnek (amik bizonyára igen távol esnek másokétól), kényelmes legyen, de néha szellemileg is érdekes. Vannak érdekes kísérleteim vagy (nem totális) böjtjeim olykor. Ha az ember 10 éven át próbál fogyni, nem árt, ha szórakozik közben, ha fogy, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!