Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Rajtam kívül van még olyan...

Rajtam kívül van még olyan akinek nem jött be a kalóriaszámlálgatós, odafigyelek a fehérjére, szénhidrátra, zsírmennyiségre diéta? Tényleg ennyire egyszerű lenne, egy recept a fogyásra az összes embernek?

Figyelt kérdés
Ha valóban mindenkinek ugyanannyi kalóriát szabad megennie egy nap, én hogyhogy nem híztam el napi kb 3000-4000 kalória elfogyasztásától, miközben én csak egy 160 centis pici lány vagyok és hogyhogy nem történt nagy változás, mikor feleannyit vittem be naponta? Fogytam ugyan 2 kilót, de inkább csak a mellemen látszott, testzsír arányom nemigen változott, alakom nem lett jobb, pedig rengeteget sportoltam és sok csirkemellet ettem brokkolival+ fehérjeport ittam vacsora helyett. Nem lehet, hogy ennél azért bonyolultabb lenne az emberi test? Pl van egy vega csaj, aki alig eszik fehérjét mégis izmos és sportos. Hogy lehet ez mikor itt mindenki azt szajkózza, hogy fehérje nélkül nincs izomzat? Én kezdem azt hinni, mindenkinek meg kell találnia a saját megfelelő étrendjét, ami nem biztos, hogy másnak is jó. Ti hogy gondoljátok? Van még aki csalódott ebben a diétában?
2012. nov. 1. 00:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

a képletedből kihagytad a kalória igény megállapítás,és a kalória deficitbe rakott étrend dolgot.

olvasgass utána.

a kérdésre válaszolva meg.

azoknak nem jöhet be,akik nem veszik figyelembe a fentebb írt kiegészítéseim,vagy a diétát 2-3 hétben álmodják.

2012. nov. 1. 01:38
 2/11 anonim ***** válasza:

Az egyáltalán NEM igaz, hogy minden embernek ugyanannyi kalória kell, nem is tudo, honnan szeded ezt a hülyeséget.

Itt ki tudod a SAJÁT szükségletedet számolni, és ha EZT betartod, akkor tényleg tudsz fogyni:

[link]

2012. nov. 1. 07:43
 3/11 A kérdező kommentje:
Pont ezt magyarázom, hogy nekem e szerint maximum 2000 kalóriát ehetnék egy nap hízás nélkül, de én mint írtam, símán megeszek napi 3000-4000-et, úgy hogy nem hízok... Na?
2012. nov. 1. 08:36
 4/11 A kérdező kommentje:
Ja és mint írtam betartottam, pont eszerint diétáztam, 1500 kalóriát ettem és nem fogytam, csak 2 kilót és éheztem! Félreértések elkerülése véget nem vagyok és sose voltam kövét, csak jobb alakra vágytam.
2012. nov. 1. 08:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem pontosan számolgatással, de ha érdekel leírhatom én mit kombináltam össze.
2012. nov. 1. 10:09
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Tudod, van azért genetika is. A fogyás képlete márpedig a kalóriadeficit, és természetesen nem mindegy milyen CH mikor a CH és mikor a fehérje, de van 3 testalkattípus (és ezek keverékei). Ha te ektomorf vagy, nem is fogsz hízni soha, semmitől. Mivel nincs felesleges testzsírod, így fogyni sincs miből, az anyagcseréd változásával eléri a tested, hogy a minimális zsír ami az élethez kell, az megmaradjon. Aki endomorf, attól is hízik ha más eszik. Könnyen épít viszont izmot, az izom zabálja a kalóriát ha pihen is, így neki a kalóriadeficit melletti izommegtartás, minimális izomnövelés az útja. Mert neki lehet. A mezomorf ember az ideális testalkat... de nem is folytatom, ha érdekel utánaolvasol, ezt hívják genetikának.

DE kalóriadeficit nélkül NINCS fogyás, és kicsit az az érzésem, hogy te csak cáfolni akarsz egy ezerszer bebizonyított dolgot anélkül, hogy utánajártál volna.

2012. nov. 1. 11:33
 7/11 anonim ***** válasza:

Mert 4-5 adat alapján számol, de nem látja, hogy mégis mennyire gyors az anyagcseréd, mennyi izom van rajtad, a sport intenzitását is csak néhány fokozaton tudod belőni. Amit kiad, az csak egy támpont, amiből már ki lehet indulni.

Egyébként szerintem a Kalóriabázis pontosabb, ott a tápanyagok %-os arányát is lehet állítani.

Azt ne várd, hogy grammra pontosan úgy fog menni a fogyás, ahogy az ilyen kalkulátorok előrejelzik.

2012. nov. 1. 11:40
 8/11 anonim ***** válasza:
74%

"aki alig eszik fehérjét mégis izmos és sportos"

Genetika. A sziámi macskám semmivel nem edz többet mint a házicicám, mégis csupa izom. Szerencséje van.

"Ha valóban mindenkinek ugyanannyi kalóriát szabad megennie egy nap"

Aki ezt mondta neked az tévedett, ez egy hülyeség.

"én hogyhogy nem híztam el napi kb 3000-4000 kalória elfogyasztásától"

Ektomorf a testalkatod, genetika.

"saját megfelelő étrendjét, ami nem biztos, hogy másnak is jó"

Azért ez így meredek, a fogyásnak vannak alaptörvényei. Gondolkodj, ha több kalóriát viszel be mint amit elhasználsz, ugyan már mitől fogynál? Az update csokikától?

Tényleg olvass utána ha érdekel, és nem csak beszélni akarsz butaságokat.

2012. nov. 1. 11:40
 9/11 A kérdező kommentje:
1500 kalória hogy lenne sok, főleg ha sportolsz??? Te olvasd el előbb mit írtam, mielőtt hülyeséget válaszolsz! Köszi!
2012. nov. 1. 16:17
 10/11 A kérdező kommentje:
Mielőtt az illető vega lett egy túlsúlyos hájas tini volt. Persze a genetikára mindent rá lehet fogni, de akkor ne vegyünk már egy kalap alá mindenkit...
2012. nov. 1. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!