Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jól vagy rosszul gondolom,...

Jól vagy rosszul gondolom, próbálok helyesebben étkezni, de elég nehéz, ennek így van értelme szerintetek?

Figyelt kérdés
Szóval az a baj, hogy nagyon egészségtelenül étkezünk, családomban is a túlsúly az uralkodó, ahogy rajtam is. De szeretnék ezen változtatni, én is túlsúlyos vagyok. Szóval vettem magamnak zabpelyhet(sima, ilyen ízesítetlen). Vettem fehérjét(eléggé érdekes íze van natúron) és csinálok ezekből egy kis zabkását(40gramm zabot főzök össze egy kis fahéjjal és végén ízesítem a fehérjével). Tízórainak gyümölcsöt eszem-alma vagy körte vagy barack(2db). Ebédre sajnos nem főzünk egészségesen, itt jön a bizonytalanságom. Szóval ma zöldség leves volt-én is ettem tészta nélkül, és túrós derelye megsütve tetején cukros tejföl. Én ebből nem ettem hanem csináltam magamnak ugyanolyan ebédet mint a reggeli-zabkása fehérjével. Vacsorára rántottát csináltam.
2017. szept. 14. 17:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A zöldséget párolni sem kell köretnek, mi speciel nagyon szeretjük csak úgy, nyersen harapva, még salátát sem készítünk belőlük, nem is szeretjük azt, csak maga a zöldség, frissen. Sokuk értékesebb is így.
2017. szept. 14. 22:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Sokkal nehezebb így,hogy nem vagy a magad ura és tulajdonképpen a szüleidre vagy utalva.

De mindenképpen van értelme, amiben tudsz változtatni változtass. A reggeli nagyon jó amit írtál!

Ízesítetlen fehérjét vettél? Vannak nagyon finom izesítésűek.

De ha nem ízlik a fehérje ehetsz helyette túrót, illetve a zabkását meg lehet csinálni úgy tojásfehérjével is.

Zab+ mondjuk 2 dl víz, 2 tojásfehérje.

Lehet,hogy bizarrnak hangzik de nem lesz tojás íze vagy ilyesmi,persze ehhez nem árt valamilyen édesítő.

A másik megoldás,hogy natúr joghurtba rakod a zabot, ebben ugyan jelentősen kevesebb a fehérje de jobb mint a semmi.

Tízóraira jó a gyümölcs, viszont ha szereted a túrót ehhez is ehetnél valamennyit.

Ebédre én azt javaslom,hogy egyél néha abból amit édesanyád főz,még ha nem is egészséges...ha tartod ezt a napi étkezést amit írtál (ami elég kevés) abba belefér egy normál adag anyudféle ebéd is.

2017. szept. 15. 07:32
 13/15 anonim válasza:

Még egy dolog a tegnapi kommentemhez: szerintem amíg kevés a pénzed és otthon laksz, felesleges fehérjét venned. Nyilván jó plusznak, de nem olyan "muszáj a fogyáshoz" jellegű cucc, elég akkor elkezdeni fogyasztani, amikor már elköltöztél otthonról és dolgozol. Én most február óta adtam le 16 kilót, és nem fogyasztottam fehérjét (mármint ilyen koncentrált fehérjét nem). Nem tudom, honnan vetted, és mennyiért, de ami először szembejött velem a neten, és nem is a legdrágább, abból lehet venni, ha akció van, 5-6 csomag csirke-vagy pulykamellfilét, vagy kevesebb csomagot és több zöldséget. Mondjuk most már nyilván ki van fizetve a fehérje, és nem nagyon tudsz nekiállni mást venni.

Másik tipp: kérd meg a szüleidet, hogy neked diétásabb verzióban készítsék el a fogásokat. Pl. a túrós derelyénél nem dől össze a világ, ha megeszed, de megkérheted őket, hogy amikor már sütés közben van a derelye, akkor mondjuk a te részedet különítsék el, és legalább a cukrozott tejfölt ne süssék rá. Akkor nem is kell külön edényben sütni, főzni.

Plusz érdemes benézni a hűtőben, hogy a zabkása mellett mégis mi van még, amiből néha lehetne csinálni vmi tápláló fogást. Pl. ha van sajt, azt lehet enni gyümölccsel. Vagy pici zöldséget joghurttal és fűszerekkel.

2017. szept. 15. 10:07
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Ízesített, csokis fehérjét vettem, nagyon finom úgy a kása szerintem.

Ma sült húst ettem paprikával, paradicsommal ebédre.

2017. szept. 16. 16:38
 15/15 anonim ***** válasza:

A zabkását tudod variálni a gyümölcsökkel is, és akkor nem lesz annyira unalmas. Pl. banánnal+zsírszegény cukrozatlan kakaóporral vagy alma+fahéj+ esetleg méz, bár az annyira nem diétás állítólag.

Ebédre pedig vehetnél csirkemellet, 1 kg csirkemell kb 1300-1500 ft és az neked elég lenne kb 8 alkalommal. Lefagyasztod kb 120 grammos csomagokban és suli előtt kiveszel mondjuk 1 adagot, ha tudod hogy olyan ebéd lesz, ami neked nem jó, ha hazaérsz, megsütöd teflonos serpenyőben, főzöl egy kis (kb 50g) rizst hozzá vagy bulgurt (bár az kicsit drága, kb 400 ft fél kiló, de neked az is elég lenne sokáig) + zöldség, és megvan az ebéd. 15 évesen biztos menne, nem kell hozzá nagy főzőtudomány :)

2017. szept. 17. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!