Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jól vagy rosszul gondolom,...

Jól vagy rosszul gondolom, próbálok helyesebben étkezni, de elég nehéz, ennek így van értelme szerintetek?

Figyelt kérdés
Szóval az a baj, hogy nagyon egészségtelenül étkezünk, családomban is a túlsúly az uralkodó, ahogy rajtam is. De szeretnék ezen változtatni, én is túlsúlyos vagyok. Szóval vettem magamnak zabpelyhet(sima, ilyen ízesítetlen). Vettem fehérjét(eléggé érdekes íze van natúron) és csinálok ezekből egy kis zabkását(40gramm zabot főzök össze egy kis fahéjjal és végén ízesítem a fehérjével). Tízórainak gyümölcsöt eszem-alma vagy körte vagy barack(2db). Ebédre sajnos nem főzünk egészségesen, itt jön a bizonytalanságom. Szóval ma zöldség leves volt-én is ettem tészta nélkül, és túrós derelye megsütve tetején cukros tejföl. Én ebből nem ettem hanem csináltam magamnak ugyanolyan ebédet mint a reggeli-zabkása fehérjével. Vacsorára rántottát csináltam.
2017. szept. 14. 17:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ha neked így jó...akkor mehet.

Egybk konkrétabban mik azok az egészségtelen ételek? A derelyén kívül

2017. szept. 14. 17:46
 2/15 anonim ***** válasza:
Van értelme, persze. Fehérje helyett használhatsz túrót.
2017. szept. 14. 17:46
 3/15 anonim válasza:

Hát akkor tényleg elég nehéz, ha együtt élsz egy csoport másik emberrel, akik tojnak bele az egészséges étkezésbe, és az orrod előtt eszik a cukros, túlfőzött, zsíros ételeket, és tuti nem alkalmazkodnának egy emberhez, ha mittudomén, nekik 3/4üknek megfelel. Értelme egyébként van a helyes étkezésnek... egy ideig zavaró lesz, de aztán meg fogod szokni (tapasztalat... én mondjuk betegség miatt híztam meg, és pár évi hercehurca után szerencsére diagnosztizáltak, így tudtam meg, hogy nekem egyáltalán nem kéne cukrot ennem... és akkor megyek be az irodába, és mindenki csokival traktál :D).

Max. annyit tennék hozzá, hogyha esetleg van arra félretehető pénzed, akkor ebédre azért csinálj mást, mint a zabkása. Mondjuk nem tudom, tudsz-e főzni vagy engedik-e. Vmi olyasmit, amiben van zöldség (pl. sovány hús zöldkörettel, vagy akár hideg csirke/halsaláta mondjuk). Változatosabb, táplálóbb is lesz így az étrended.

2017. szept. 14. 17:51
 4/15 A kérdező kommentje:

15 éves vagyok, nekem külön nem főznek, van, hogy csak így fogom tudni megoldani az ebédet, sajnos nincs sok pénzünk, de a kajára a "rosszabbik" fajtából mindig telik anyuéknak. Gyümölcs van itthon mindig kb 2-3 féle-alma, barack, körte, banán, szilva szóval idénynek megfelelő gyümölcsök. Zöldségek kevésbe, de próbálok napi szinten enni, ha mást nem egy kis hagymát, vagy levesben, főzelékekben. Csokit, chipset, kenyeret nem eszem. Vizet iszom üdítők helyett. Vacsorára van, hogy már csak egy joghurtot vagy kefirt eszem, ha látom, hogy ilyen hizlalóbb étel van itthon, de pl. van, hogy ha ebédelek(13:00-14:00 között szoktam, ahogy hazaérem, vagy van, hogy később) utána nagyon éhes vagyok 19:00-20:00 óra között.

Ehetek vacsorára is zabkását fehérjével? Van, hogy mindhárom étkezésem ez, mert olyan étel van itthon amit inkább nem ennék, mert ezek is hozzájárulnak a túlsúlyomhoz(persze én is hibás vagyok, csak az a baj, hogy ezekből az ételekből hiába eszem 1 adaggal 2 óra múlva ugyanolyan éhes vagyok(pl sajtos-tejfölös tészta) Mostanában főzök rizst és hozzá tükörtojást csinálok, csak mindennap nem ehetem ezt. Szóval jól csinálom, hogy az ebédet amikor nem olyan van, ami nekem megfelelne zabbal+fehérjével váltom ki, vagy hülyeség?

Augusztus óta fogyózom, eddig 5 kiló ment le, 170cm és 90 kiló vagyok jelenleg és lány.

Itthon tornázom, szoba biciklizem 1 órát, suliba oda-vissza gyalog megyek, próbálok mozogni ahogy időm engedi.

Bocsánat, ha helytelenül fogalmaztam, vagy a helyesírási hibákért.

A tanácsokat/válaszokat köszönöm!

2017. szept. 14. 17:52
 5/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ügyesen csinálod :-)

Amúgy, ha épp hús van, de a köret krumpli vagy tészta, amiből nem ennél, akkor ahhoz könnyen tudsz párolt zöldséget köretként készíteni, ha van mikrótok és tűzálló üvegedényetek. Fagyasztott zöldségből a legkönnyebb, de frissből még jobb, csak több munka. Berakod az összevágott zöldségeket az üvegtálba, esetleg kevés vizet is önthetsz bele, sózni is lehet, az olaj opcionális. Lefeded, és mennyiségtől függően 5-10 perc alatt puhára párolod a mikróban. Ha elkezd kopogni, ugrálni a teteje, mert felforrt benne a víz, akkor vissza lehet venni a mikró teljesítményét. Uzsonnára vagy vacsorára is szoktam ilyet enni, joghurttal vagy tejföllel, vagy akár összekeverem a párolt zöldségeket tojással és úgy megsütöm, mintha rántotta lenne.

Másrészt egy csomó ételt lehet kicsit variálni, hogy neked jó legyen, például ha rántott húst készít anyukád, akkor nem nagy ügy két natúr szeletet is csinálni.

2017. szept. 14. 18:14
 6/15 anonim ***** válasza:
Még valami, bár lehet, hogy te is rájöttél már: a zabpehelynél légy résen, mert hatalmas árkülönbség van a boltok között. Én a Lidlben szoktam venni, ott 200 Ft a fél kilós csomag, másutt van, ahol 500-600 is lehet. A Tesco egy időben folyamatosan variálta az árát, az egyik hónapban ennyi volt, a másikban annyi, ott most már meg se szoktam nézni.
2017. szept. 14. 18:18
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a véleményeteket! Igen, Lidl, Aldi és Penny-ben veszem, fél kilósak, és 200-220Ft között van. 500-600Ft a KOLLN márkájú, 400Ft a Cerbona zab, nekem jó a saját márkás is, néztem a tápértéket de kb. azonos.

Ezt szoktam venni a Lidl-ben, ez az apróbb, a sárga csomagolás pedig nagy szemű.

[link]

2017. szept. 14. 18:55
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen, én is ezt a fajtát szoktam.
2017. szept. 14. 20:41
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem egy idő után unalmas lesz a zabpehely is, akár meg is utálhatod. Én valahogy az otthoni kaján alakítanék. Hiszen ha lefogysz örökké nem élhetsz csak ezeken amiket írtál. Én kérném a szüleimet hogy pl az egyik fajta gyümi helyett vegyenek 1 kg paradicsomot vagy paprikát.Na akkor már tudsz variálni. Egy szendvics csirkemell sonkával paradicsommal reggelire. Vagy nem nagy pénz a főzeléknek való. pl 1 kg cukorborsó vagy zöldbab. Ebből 20 perc alatt van főzelék. Vacsorának a joghurt nem vacsora. Egyél normál ételt, jobban jársz. Jó ötlet a natúr szelet és a zöldségek. Bár én inkább az adagot csökkentettem és minden kaját eszem. ( csokit csipszet nem) sütit csak ünnepnapokon pl ha valakinek szülinapja van. 97 ről indultam most 85 vagyok. Nem vontam meg igazán semmit csak mértéket tartok.
2017. szept. 14. 21:23
 10/15 anonim ***** válasza:

Dehogy jó, ha folyton zabkását eszel fehérjével... Amúgy de, lehet tojást enni rizzsel mindennap, csak nem akárkinek. Én mindig tojást eszem, a párom pedig mindig rizst, jól bírjuk évek óta, node azért más is kell mellé, természetesen. Nincs egyszerű étel, ami egy embernek megad mindent, változatosabban kell táplálkozni s persze a legtöbbünknek lelkileg is kell változatosság.

Inkább már rántotta (vagy más tojásétel, percek alatt megvan a legtöbb) legyen a vészhelyzet ételed, az legalább értékes fehérje és tápanyagdús, laktató. Persze ha van rá lehetőség, süthetsz húst is, némelyik percek alatt megvan. Vagy néha egy darab sajt zöldséggel... Mindenesetre a fehérjebeviteledet ne csak porra, zabpehelyre és zöldségre alapozd.

Úgy tűnik, az édességeket jól tudod hanyagolni, arra akkor nem is írok tippeket, de az is megoldható percek alatt, akár (természetesen jó összetételű) sütik is.

2017. szept. 14. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!