Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért mondják azt, hogy nem...

Miért mondják azt, hogy nem igaz, hogy a kövérség lehet genetika is?

Figyelt kérdés

Rengetegszer olvasom, hogy aki kövér az lusta, zabál mert ha nem így lenne akkor lefogyna. Mert aki normálisan eszik vékony, aki nem az kövér.

Én sportolok, normálisan eszek de mégis 160 cm 72 kg vagyok, tesóm még nálam is többet mozog, minden nap másfél órát edz, napi 1400 kcal körül eszik és ő meg szintén 160 cm és 68 kg.

Voltunk pajzsmirigy vizsgálaton is , semmi gond.

Rengeteg kolleganőm van , akik reggel 8tól délután 4ig töménytelen mennyiségű csokit, chipset, pizzát, banánt, cukros kólát tolnak az ebéden felül, sose mozognak és mégis alig érik el az 50 kg-ot.

Akkor ezek szerint olyan genetika van, hogy valaki zabál és mégis 50 kg, de a fordítottja nincs?

2017. szept. 11. 09:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

a kövérség az evolúció egyik túlélési segítsége..pár százezer évvel ezelőtt a barlangokban bizony ment a bunyó, ki mit ehet..nyert a homo habilis. a tizenötezer évvel ezelőtt visszahúzódó jégkorszakig bizony az volt előnyben, akinek a szervezete tudott raktározni. Aztán a homo sapiens már úgy-ahogy kezdett jól élni, de a szervezete még mindig raktározott. a te őseid ilyenek voltak...és most te is..

ezért olyan nehéz 25 ös BMI szintet tartani

2017. szept. 13. 14:34
 12/14 anonim ***** válasza:
48%

Leírták előttem amit gondolok, így azzal már nem fárasztanék senkit. Röviden igen, eléggé abszurd, hogy valaki a semmitől hízzon. Ilyen nincs.

Józan paraszti ésszel belegondolva vékonyan ezerszer előbb maradsz egészséges ha jól mozogsz és egészségesen étkezel. Túlsúllyal viszont folyamatos felesleges terhelés alatt van a szervezeted és meg is lehet nézni, hogy a legtöbb népbetegség a túlsúlyosakat érinti.

Mindig a sovány embereket bántják, pedig az ellenkezője ezerszer gyilkosabb és több embert érint.

2017. szept. 17. 11:59
 13/14 anonim ***** válasza:

7-es, meg részben 12-es:

Senki sem mondta, hogy a semmitől híznak el, arról volt szó, hogy vannak, akik nehezen fogynak. Amiről én írtam, az arról szólt, hogy a test szeretne valamennyi lenni, ha ez alá mennénk, akkor ahhoz szenvedni kell, mert a szervezetnek már nem tetszik. Ha valakinek 70kg a genetikailag ideális súlya a 170centihez, akkor könnyen el tudja érni a 70kg-ott, de 60-ra már csak kemény munkával tud lemenni, szigorú diétával, teljes önmegtartóztatással.

Az izmosodás is ilyen, van akinek könnyen megy, más meg belegebed, mégis lassan fejlődik.

2017. szept. 19. 14:47
 14/14 Leifur ***** válasza:

Szia,

Érdekes kérdést vetettél vel.

Sokat lehetne írni az evolúcióról, a génjeinkről, hogy mi, hogy alakult ki, mihez van az emberi test hozzászokva és mihez egyáltalán nincs. Én ebbe most nem megyek bele nagyon részletesen.

Kérdés, hogy azok az ismerősök, akik sok szemét ételt esznek napközben, ahogy leírtad, mit csinálnak este? Mi pontosan az a "semmit nem mozognak"? Én például amióta "semmit nem mozgok", azóta rengeteget fogytam, mert végre van időm és energiám hosszú sétákra, takarításra és néha még főzésre is. Hogy egyéb, évszaknak megfelelő tevékenységet ne is említsek.

Lehet, hogy aktív életmódot élnek, ami esetleg kevésbé látványos egy kollegiális viszonyban. E mellett nem tökmindegy, hogy azt a bevitt ételmennyiséget milyen egyéb ételek kísérik. Egy egészséges, jól működő, vércukrot kímélő étrendbe beletartozik az emésztést könnyítő ételek fogyasztása. Ennek evolúciós okai vannak, amibe most nem megyek bele. Ilyenek az erjesztett tejtermékek egy része(kefír, joghurt), a nyers zöldségek nagy része, valamint bizonyos gyümölcsfélék (alma, körte, bogyós gyümölcsök). Ha ezek közül semmit nem fogyaszt valaki rendszeresen az már baj lehet túlsúly szempontjából. És fordítva, ha eszik némi "káros, hízlaló" ételt az ember, nagymértékben lehet befolyásolni ezek egészséges felszívódását az utóbbi ételekkel.

Őszintén szólva nem igazán ismerek olyan embert magam körül, aki ezekre odafigyel és van látványos túlsúlya. Én szakembertől még nem nagyon hallottam olyat, hogy valaki a génjeinél fogva túlsúlyra van kárhoztatva, legfeljebb a bulvársajtóban.

2018. szept. 22. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!