Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy este...

Létezik olyan, hogy este 103,7kg vagyok másnap délben meg 108? Megőrülök ettől. A méreleg a rossz? Vagy a testem őrült meg?

Figyelt kérdés

2017. aug. 23. 13:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Vidd azt a mérleget odébb, meg amodébb is, kicsit másképp lejt a padló, állj rá többször egymás után, stb. Ki kell ezeknek ismerni a szeszélyeit, mindnek van. Az elemeseknek meg aztán félidőtől már merül az elem, azt mér mindenfélét.

Enyém pl. olyan, hogy minden egyes ráállás után másfél kilóval kevesebbet mutat... Zseniális. Más mérleggel összevetve tudom, hogy a második ráállás az igaz. Azt viszont halál pontosan méri.

Evés, ivás és vízháztartásból kifolyólag 1-1,5 kilót inog egy ember, nagyobb ember max 2-3-t, de nem többet.

2017. aug. 23. 20:51
 12/13 A kérdező kommentje:
Na kisérleteztem. Ide húztam oda húztam és ez a mérleg egy rakás sz?r:D nem volt 2 egyforma eredmény. Nem is idegelem magam veszek egy klasszikust. Ha lehet még kapni....
2017. aug. 23. 22:08
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

a reggeli, evés ivás előtti, pisi (kaki) utáni pucér súlyod adja a tényleges információt.

néha én is ráállok a digitális mérlegemre kíváncsiságból is délután, este... de csakis kíváncsisághoz.

tapasztaltam, hogy ha

- fogyókúrázom

- és a ciklusom 7-20 napján vagyok

akkor is lesz 0,5-1 kiló ingadozás

én 160 centihez vagyok most 63,0 kiló (reggel) és ilyen szépen betartott cukor-lisztmentes, kalóriacsökkentett diéta mellett is ingadozik.

de!

sokkal többet ingadozott, mikor rendszeresen fogyasztottam hozzáadott cukros kajákat és finomlisztes kajákat.

mert ezek igencsak megkötik a folyadékot.

az éhgyomorra történő méretszkedés és a délutáni, jól belakott, vízzel telt testes méretszkedésnek igencsak van eltérése.

teljesen természetes, és valószínű nagyobb testméretnél ez az ingadozás több.

ha nem akarod stresszelni magad, maradj a reggeli mérésnél :)

vagy pedig legyen csak információ a különbség, semmi egyéb. :)

nálad mondjuk fordítva volt, este volt kevesebb, reggel több, lehetséges, hogy nem volt pont ugyanúgy a mérleg? mondjuk kicsit máshová tetted? esetleg másképp helyezkedtél rajta?

ha analóg a mérleged, még akár lehet egy pillanatnyi elakadás probléma is.

csakis reggel mérd magad, mindig ugyanott legyen a mérleg, mindig ugyanúgy helyezkedjél. ez adja a pontos változást meg.

2017. aug. 23. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!