Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 3év alatt 15-20kg-t hízott a...

3év alatt 15-20kg-t hízott a feleségem, mit csináljak? (próbálok rakni egy illusztrációs képet)

Figyelt kérdés

[link]

Nyilván a képen nem Ő van,mert megolne,de a változás nagyjából ez.Nincs gyerekünk meg csak 25eves,és 3eve a feleségem,5eve a barátnőm.Miota összeházasodtunk azóta kezdett el hizni..az első 5+nal meg dicsertem,őszintén tetszett...aztán 10+nal már aggódni kezdtem,és mondtam Neki kedvesen h mehetnénk együtt mozogni stb.Azt mondta egész életében alig evett,és had élvezze egy picit jobban(ezt nem nekem mondtam hanem a barátnőjének,de hallottam). Ne értsetek félre ugyanúgy szeretem,de ez nem egy jó út...Sexualisan 5-10plusszal meg vonzott mostmár sokszor nehéz,és úgy érzem Ő neki ez jó,ami aggaszt egy picit. Mit csinaljak h legalább 5-10kgot visszafogyjon?Egeszseg miatt is,baba miatt is mert akkor utána mi lesz? Komoly válaszokat várok... Ő 180/65volt és most 80-85kg...

2017. aug. 9. 11:27
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
57%

Nem értek egyet a válaszolókkal. A kérdező azt mondja, nem volty túl vékony a csaj s ez 180/65-tel hihető. Ennyivel még egy férfi is lehet akár úszógumis is, ha kevés az izma s rosszul oszlik el rajta a felesleg, nemhogy egy nő, akinek alapból kevesebb izma van. Biztos van, aki ilyen számokkal túl vékony, de távolról sem mindenki az.

Az pedig érthető, hogy valaki nem akarja, hogy az eleve már kövérkés párja tovább folytassa ezt az öngyilkos futamot. Mégis meddig fogadja el, amikor már menni se tud a hájtól? Nem mindenki áll le, van, aki egyre többet hízik, pedig a végén már mesés összegek kellenek ételre, dolgozni pedig nem tud.

Most még lehet, hogy OK, de lassan kezd egészségtelen szintre fejlődni s nem tudom, ki mennyire hipokrita itt, de a külső igenis sokat számít az embernek, akkor is, ha nem bombázót akar, de azért mégis. Amúgy simán lehet kritizálni azt, akinél mi sem vagyunk jobbak, a kritikusok ebből élnek. Nekem sem tetszettek a kövérek akkor sem, amikor kövér voltam. Ez ízlés, van és kész. Amíg nem sértődünk meg attól, hogy mi sem kellünk, addig igazán nem értem a támadást.

Ami a kérdést illeti... Necces. Semmit nem lehet tenni, ez a másik emberen múlik. Terelgetni lehet, esetleg, de nagyon rossz a hozzáállása :(

Azt tudnia kéne a feleségnek, hogy bőven összefér az ételek élvezete a súlytartással, sőt a fogyással is. Én is szeretek enni, de néha inkább már teher, hogy rengeteg ételt be kell tömni lehetőleg minden egyes nap. Igaz, én sokszor meg tudnék enni duplaannyit is, de fogyáskor sem szoktam kevésbé élvezni az evést, sőt. Nem koplalás kell a karcsúsághoz, márpedig a feleség ezt hiszi. Nem tudom, mi az az "alig evett" életében, de nagyon beteg dolog, ha valaki koplalással tart súlyt. Vagy iszonyúan tönkre van téve a szervezete s nem kéne még elhízással, cukorbetegséggel s egyebekkel terhelni, vagy erősen túloz. Esetleg az étrendje volt sivár, nem a mennyiség extrém kevés.

Jó életmódra lenne szüksége, mozgással, de nem lehet rávenni, ha nem akarja.

2017. aug. 9. 14:49
 32/44 A kérdező kommentje:
Miért és ki pontoza le a normális válaszotokat pl a 30 és 31-et? Mégegyszer összefoglalva...Mindegy hány kiló ugyanúgy szeretnem,nem csalnam meg,mert anyukám máshogy nevelt.Az apám lefeküdt fűvel fával,ilyet én nem csinálnék.De zavar,hiszen nem beteg,nem volt terhes stb. És 15-20kg nagyon sok.Egyaltalan nem normális 5-7-8talan meg 10is oke,de ez már sok nekem.Ertem,hogy itt mindenki úgy látja,hogy bárkit bántom stb...De nem akarok...egy szóval nem mondtam,hogy a teltebb no nem lehet szép.Volt olyan barátnőm is,de Öt nem úgy ismertem meg,és ez nem is egészséges...Komolyan gyökér vagyok,már mindenért...Nem tudom ki hogy fogadna,hogy az állandó étrendje tipikusan a csoki,chips kombo...Ebből is van egészséges fajta akkor már... Igen én sem vagyok a legjobb pasi a világon valószínű,de minden heten 3szor elmegyek sportolni,figyelek h csak pár csalos nap legyen,és én szerintem egyáltalán nem vagyok rossz pasi,sem szarfej...A párom sem csúnya,de lassan már ducibb ennyi... amúgy pontosan 85,25kg most láttam a mérleg elozmenyeken...Meri magát,valahol Öt is zavarja....
2017. aug. 9. 15:21
 33/44 anonim válasza:
13%
A csipsz-csoki kombó amúgy sem lenne gond szerintem, ha mozogna ő is heti 2-3x mint te. Akár konditerem, akár kardio, valami. Erre kellene rávenned mindenféleképp. Ami felmegy, le is megy, ha teszünk érte. Én is eszek sok csipszet, hetente pizzát, hamburgert, még sem vagyok zsíros, heti 4-5 óra intenzív mozgás mellett. Sőt. Maximum ha 15-18% a testzsírszázalékom. 183 cm/74 kg. Persze minden ember más alkat...
2017. aug. 9. 16:13
 34/44 anonim ***** válasza:
49%

"Mindegy hány kiló ugyanúgy szeretnem"

Ha így lenne,nem írtad volna ki ezt a kérdést.

Másfelől,téged nem az izgat a hízása körül,hogy nehogy egészségügyileg problémája legyen. Magad írtad le,hogy azért zavar,mert már nem kívánod úgy szexuálisan,mint előtte. Tehát ne haragudj,de téged az önös érdek vezérel,a te élvezeted szerint szeretnéd megváltoztatni a feleséged kinézetét és bunkó módon be is szólsz neki. Csodálkozol,hogy kiakad,mikor azt mondod,hogy agyon nyom téged? Ha nekem ilyet mondana a barátom,nem lenne kedvem hozzá érni soha többet. Nemcsoda,hogy egy-két válaszoló kiakadt... Okosan és kevésbé tapló módon is lehet közölni dolgokat. Nyilván,ha azt látja a párod,hogy csak ítélkezel felette és érezteted vele,hogy szinte undorodsz tőle,azon kívül,hogy megbántantod és csalódik benned,nem fog változtatni. Ha éreztetnéd vele,hogy így is gyönyörű,ahogy van és te így is szereted,egyből nem zárkózna el a témától,talán maga is bevallaná,hogy nem elégedett. Meg lehet közelíteni más oldalról is,de ezzel a stílussal úgysem fogod tudni rá erőltetni az akaratod. Csak fájdalmat okozol neki és lehet olyan sebet ejtesz rajta,ami később nagyon nehezen gyógyul majd be.

2017. aug. 9. 16:39
 35/44 anonim ***** válasza:
43%

Előző, de nem gyönyörű így, hanem egyre kövérebb, s igenis nehéz a kérdezőnek. Lehet, hogy szerinted egy párkapcsolatban hazudjon nagyokat az ember, bármit is gondol, de attól sem lenne jobb semmi. Rendes kapcsolatban az emberek nem tűrnek, hanem elmondják,mi zavarja őket, főleg ilyen esetben, ahol a nő tehet az egyre több hájról s elég könnyen vissza tudná fordítaná a folyamatot. De elhagyja magát, nem érdekli a másik. Miért pont a férj legyen 100%-osan megértő és elfogadó, ő szenvedjen, a nő pedig csak zabálgasson kedvére örökre?

Szerintem teljesen OK a kérdező hozzáállása (persze nem ismerem a konkrét helyzetet, csak a leírásból, így ez kissé feltételes), a bunkó az az, aki elvárja, hogy a csaj izmos szálkás bombázó legyen 1 hónappal ikerszülés után, olyan eset is volt már a világon. De a kérdező évek óta egész jól viseli a helyzetet, pedig most már igazán meg kéne állítani a hízást, mert egyre riasztóbb a helyzet.

Az pedig, hogy ő mit kíván, van és kész. Nem tudja azt kívánni, ami nem tetszik neki. Nekem sem tetszik annyira a párom, ha pocakos (sokkal kevesebb felesleggel, mint a kérdésben szereplú nő, mondjuk a párom férfi), hiába szeretem, az ízlésem olyan. Aki ronda, annak is bizonyára a szépek tetszenek, így vagyunk összerakva. El lehet fogadni a másmilyet, főleg, ha az adott, de itt a feleség egy fiatal nő, aki tudna szép lenni, de sz*rik bele az egészbe s ez nagyon, nagyon rossz hozzáállás. Csak a férfi engedjen, mikor itt egy kártékony folyamat indult meg, amire nincs mentség? Nyilván ne sértegesse, de a kérdező a leírás szerint nem is tette, csak egész pozitívan, de őszintén elmondta, hogy mi van. Ahogy az egy rendes kommunikációt tartalmazó párkapcsolatban elvárható.

Nyilván nem ismerem a másik felet s nem is ítélem el nagyon, el tudom képzelni, hogy nem fogja fel, hogy mit tesz és téveszmékben él, lehet teljesen jó ember, de a viselkedése akkor sem helyes.

2017. aug. 9. 16:52
 36/44 anonim válasza:
38%

"Ha éreztetnéd vele,hogy így is gyönyörű,ahogy van és te így is szereted,egyből nem zárkózna el a témától,talán maga is bevallaná,hogy nem elégedett."

Most hazudjon? Mit ér el vele, ha azt mondja hogy most is gyönyörű? Mert szerintem azt hogy a nő továbbra is tesz rá magasról hány kilót szed még fel magára, hiszen a párom a világ legjobbja, tökéletes és úgy szeret ahogy vagyok, még több száz kilósként is. Ezzel inkább csak ront a helyzeten. Jobb előre tisztázni hogy igenis már nincs annyira kívánatos a férje számára és ha szereti a nő akkor találnak közös megoldást. Mondjuk nem is hízik tovább a hölgy, meg át is értékelik a szexuális életüket: mennyit szeretnének még együtt lenni és milyen kivitelezésben... Mert bocsi de ha egyszer nem bírja el a nőt szex közben akkor mit tegyen? Hát ne legyen lovagló póz vagy bármi olyan ahol a férfinek fel kell emelnie, ennyi. De pl ha a férj izmosodik, a feleség meg fogy egy kicsit és megtartja utána a súlyát (lényeg hogy mindketten tesznek érte), az is járható út.

Az étrendje tényleg csak chips és csoki? Mert az marhára nem egészséges. Lehet korlátozni kéne az ilyen fogyasztást.

2017. aug. 9. 16:58
 37/44 anonim válasza:
73%

Elolvastam az összes választ. Úgy írok neked hogy pont úgy nézek ki mint a csatolt képeden a fekete bikinis Kelly akihez hasonlítod a túlsúlyos feleséged. Én 170/70 kg/26 vagyok jelenleg. Gyereknek kövér voltam később rengeteget sportoltam igy lefogytam és közben kidolgoztam egy közepes izomzatot kamaszként. 23 éves koromig elég jól tartottam magam a 65 kilóhoz, de azután valami történt és felmentem 70-72 kilóra. Három éve nem tudok visszafogyni 65 kilóra ami nálam -5/7 kg. jelente. Úgy érzem megállt az anyagcserém, pedig egész télen naponta egy órát tornáztam, úsztam és hetente több alkalommal szaunáztam. Hidd el egy tál tésztát nem tudok megenni a Vapianoba (ha ismered tudod az adagot) mert nem fér belém. Naponta megiszok 1,5-2 vizet is. Közben nem fogytam ami a legfurcsább. Jártam orvosi kivizsgálásra mert pajzsmirigyre gyanakodtam, de teljesen jók a leleteim. Igen nagy nyomás számomra hogy nem tudom kontrollálni a súlyom és sokszor szoktam gondolkodni azon, mi lesz ha terhes leszek. Hány kilóra szalad fel majd a mérleg?

Szerintem a barátnődet is zavarja hogy meghízott, de lehet nagyon nehezen tudja leadni. Nekem nagyon rosszul esett amikor a barátom megjegyzést tett a plusz kilóimra. Ha tudsz vegyél otthonra egy futópadot vagy lépcsős gépet amin minden este edzhet egy kicsit és nem is kell eljárnia terembe vagy ösztönözd hogy ő is eljárjon valamién fajta mozgásra.

Én is foglalkozom magammal, öltözködőm de közben zavar nagyon hogy ott vannak a plusz kilóim és már egy Zara/Massimo Duttiban is kb az L-XL vagy az olasz 46 méret a jó rám. Állandóan azon kell agyalnom hogy hány kcal az elfogyasztott ételem. Be is állítottak 700 kcal étrendre, de nem bírtam hosszútávon.

2017. aug. 9. 17:40
 38/44 anonim ***** válasza:
49%

Hát én 177 cm vagyok, jelenleg szintén 65 kg. Van rajtam pár kiló felesleg, 40-es ruhákat hordok.

+20 kilóval valószínűleg már csak XL-eset vehetnék magamra vagy extra duciknak készített márkákat kellene választanom.

Nehogymár ez legyen a normális, vonzó.

Nem csak nem vonzó egyébként, de nem is egészséges. Egy 15-20 kilós zsírréteg hosszútávon szív-és érrendszeri roblémákhoz, cukorbetegséghez és egyéb gondokhoz vezethet. Nem hiszem, hogy erre bárkinek szüksége van.

2017. aug. 9. 17:45
 39/44 anonim ***** válasza:
28%
De nem fogjátok fel,úgy tűnik. A kérdező nem leül vele és szépen,normális stílusban megbeszéli a feleségével a dolgot. Leszólja és azt várja,hogy majd ezzel ösztönzi őt. Hát nem. Csak rosszabbat tesz vele. Ki tudja,hogy miért eszik így a feleség? Ki tudja,hogy amúgy mennyire hízékony? Ha ennyire zavarta a kérdezőt,miért nem akkor beszélt vele,amikor még az elején volt a hízásnak? Nem írt olyat,hogy közös programot szervezne pl kirándulást vagy akármilyen tevékenységet,amivel mindketten mozognának. Azt írta,hogy ő eljár heti háromszor edzeni. Neki tökmindegy hogyan,de a feleség fogyjon le. Mivel a férje és ekkora hatalmasnagy probléma ez számára,próbálja meg támogatni és nem lehúzni. Mert azzal,hogy ide kiírja és másokkal együtt szidja a feleségét,hogy milyen kövér,nem lesz jobb. Váltsanak életmódot együtt,támogassa,szeresse. Ha erre nem hajlandó,akkor pedig engedje el,mert lehet lesz olyan,aki nem csak topmodellként szereti az asszonyt. Lehet lepontozni,de ez az igazság.
2017. aug. 9. 18:27
 40/44 A kérdező kommentje:
Nem értem az embereket itt...Először is írtam,hogy Öt ez nem érdekli engem igen...Valaki írta,hogy küzdött a súlyával stb,és biztos zavarja.A feleségem nem beteg,egyszerűen felszedett "pár" kilót 5-10meg oke 20 azért már sok...Többször csináltunk közös programokat,sport stb,de van amikor már nincs kedve...Szeretem,de a sex már máshogy működik közöttünk...Na most soha nem voltam Vele bunkó....Itt elismerem talán néha írtam undokat,de Vele nyilván nem így beszéltem.5-10kg nal írtam is h mondtam Neki,hogy ezt kedvelem rajta,nem zavart,de beszéltünk arról h az egészség stb....Mikor megismertem is evett persze nem úgy,mint most,de többet mozgott....Most sokszor alig mozog,és ha hazaérek eszik,vagy alszik....Amiket eszik azok rossz kajak...:pl meki,csoki stb ahogy írtam....Megpróbáltam szépen finoman beszélni Vele amikor már tényleg úgy éreztem h ez sok azt mondta Neki így jó.Mondtam Neki,hogy Oke,de egészség baba miatt stb jó lenne ha figyelne...Igen akik nem értik miért fontos a kapcsolat alapja a sex is...Régen felemeltem,a kezembe volt most fekszunk.... De azt hiszem megvan a megoldás,köszönöm a sok ötletet....És ha nem szeretnem nem lennék Vele...kapcsolatunk alapja h őszinték vagyunk,ha probléma van megoldjuk....de senki ne mondja h 20kg Oke.... szimplán zsírból.
2017. aug. 9. 21:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!