Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyásnál mindegy, hogy...

Fogyásnál mindegy, hogy futópadon, vagy a szabadban futok?

Figyelt kérdés

2017. aug. 8. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha profi futo vagy akkor mindegy, de ha nem akkor jobb a futópad. Azért jobb mert beállitasz egy kocogó tempot és a gép tartja neked. Ha meg simán elmennél futni akkor akaratlanul is gyorsítanál-lassítanál.
2017. aug. 8. 21:30
 2/6 anonim ***** válasza:

jobb a futógép, főleg, ha nyitott ablaknál futsz. Nem szólnak be, nem ugat meg kutya, nem lépsz bele semmibe...stb, stb..

Kalóriavesztés szempontjából mindegy.

2017. aug. 9. 07:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Futó vagyok, évi 2500-3200km-t futok, szóval több éves tapasztalatból beszélek.

Futópadon sokan futnak 1 órát ugyan abban a tempóban, ami jobban megterheli a térdet, mintha változó tempóban futna az ember. Én pl csak akkor futok futópadon, ha kint jeges minden, és akkor sem tudok 2-3 egymást követő napon futni, 2x próbáltam, és mindig lesérültem. Máshogy mozog a lábad, a tested a futópadon. Lehet, hogy 5-10km-en még nem érzel fájdalmat, de attól még nem helyes a futó testtartásod, mozgásod, legalábbis erre sokkal jobban kell figyelni.

Szerintem jobb kint futni, de ha csak a fogyás az egyetlen szempont, akkor ezt olvasd el. Ha nem tudsz angolul, akkor a lényeg, hogy kint sok környezeti, természeti tényező (pl: szél, a talaj minősége-homok/beton/fű) miatt több kalóriát éget az ember. A futópadot 1%-kal magasabb fokozatra kell állítanod, hogy ugyan annyi kalóriát égess el 5km futással a futópadon, mint 5km kinti futással.

[link]

2017. aug. 9. 10:46
 4/6 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, hogy futópadon futni nem a legegészségesebb. Főleg salakpályát jó futni, nem betonon és jó cipőt kell választani... És egyébként szerintem sokat számít ,hogy kint a szabadban futsz e vagy bent a fülledt levegőben.
2017. aug. 9. 12:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Semmi tudomanyos hattert nem tudok felhozni,de en harom eve intenzivebben sportolok es valaminek a szabadban futastegeroltetobbnek erzem mint a futopadon valot xd nalam ez agyi alapon megy,tudom h a padon semmi nem zavarhat,igy kikapcsolok,a szabadban akaratlanul is idegesitenek az emberek meg az idojaras...most nyaron arrol ne is beszeljunk h a margit szigeten a szel meg a kanikula milyen kellemetlen...de hat en ilyen kenyelmes tipus vagyok,lehet azert erzem kicsit masnak a padot
2017. aug. 9. 13:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Mindegy, de a futópadon könnyebb futni.
2017. aug. 11. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!