Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sétával így lehet terhelni a...

Sétával így lehet terhelni a testet és az állóképességet? Sétáltok futópadon?

Figyelt kérdés

Egyszer már leadtam a feleslegem felét, de annak a duplája jött vissza. Most megfogadtam, hogy leadom az egészet. Szeretnék következetes lenni. (Babaprojekt miatt.) Elkezdtem újra diétázni és terembe járni. Annó mindig futottam. De rájöttem, hogy semmi kondícióm sincs. Most beiktattam azt, hogy a futópadon sétálok cardió módban 30-40 percet. A pulzusnak 152-157-nek kell lennie és 5.5 fokozaton sétálok. Eleinte nagyon nem bírtam. Szó szerint majd leszédültem a gépről. (Persze, ha természetben sétálok nem megyek gyorsan és feladom a felénél, így nekem a gépes megoldás jó addig még nem lesz jó idő a túrázáshoz.) Most azt is megfogadtam, hogy amíg nem leszek 75kg addig nem futok. A célom az, hogy a testemet terheljem értelmes keretek közt. Jó ez így? Mit tanácsoltok? Mivel lehetne még ezt "megfűszerezni"?

Köszönöm a válaszokat.

88kg,27 éves, 160cm

2017. jan. 2. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez jó, amit csinálsz. Ha még szeretnél valamit sportolni, akkor járhatsz úszni, az sem megterhelő az ízületeknek. A kerékpározás is jó sport lenne számodra, csak ugye jeges, latyakos, -4-5 fokos időben az nem túl barátságos.
2017. jan. 2. 21:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Mivel nagy túlsúlyod van, ez kívàló. 70kgnsl sem muszáj futnod, esetleg gyorsléptekkel sétálhatsz.
2017. jan. 2. 22:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. És akkor majd idővel emeljem a gyorsaság mértékét? Várom már a jobb időt,hogy kutyáimmal sétálhassak. Hány km-t ajánlanátok?
2017. jan. 2. 23:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyobb súlyod van, és az állóképességed sem az igazi ezek szerint, szóval a módszer, amit alkalmazol nagyon jó! Túlsúly ellen az aerob mozgás javasolt, ami ugy ezt jelenti, hogy közepes intenzitást nem meghaladó, monoton, megszakítás nélküli mozgás. Min. 40 perc, max 1 órának kell lennie. Tehát ha a futópadon 40 pecig folyamatosan kened neki közepesen, (bocsi, nem tudom az 5,5 milyennek számít), akkor fogyni is fogsz, és az állóképességed is lassan nő. Az állólképesség növelésére jobb a futás igazából, (az aerob is jó, csak a futás jobb, félreértés ne essék), de akkor nem csak zsírból vesztesz, hanem izom az elsődleges. Futni akkor jó, ha rendben az étrended, és ha mellette tornázol, erősítesz. Anélkül nem. Persze ez nem azt jelenti, hogy tilos.:)

Mivel a fogyás az elsődleges, ne arra törekedj, hogy minél gyorsabban csináld amit csinálsz, hanem arra figyelj, hogy annak milyen az intenzitása. Mint írtam, megszakítás nélkülinek kell lennie a mozgásnak, ezért gondolj bele, nem lehetne tartani a gyors futást min. 40 percig. 40 perc közepes séta, de megállás nélkül, ez a fontos! Még valami: ha nem lihegsz nem jó, ha túllihegsz, az sem. Tehát tudj beszélni, ez a „mérőeszközöd”.:)

Még válaszolva akkor, a plusz torna, saját testsúlyos vagy kisebb súlyzókkal tökéletes „megfúszerezés” neked, szóval konditeremben jóhelyen vagy.

Sok sikert!:)

2017. jan. 3. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!