Tényleg fogynom kell 15-20 kilót?
168 cm vagyok és 60 kiló, minden barátnőm piszkál, hogy mennyire kövér vagyok. Ők ehhez a magassághoz csak 40 kilók. Tényleg az lenne a normális?
Heti 2x járok futni és egészségesen étkezem a hét 99%-ban. De a mennyiségre nem figyelek oda, eszem amennyi jól esik.
Ma pl
Reggeli: zabkása volt barackkal
Tízórai: tk kenyér, túró, csirkemellsonka, uborka, paradicsom, paprika
Ebéd: rántott hal, rízs, párolt zöldség
Uzsi: 2 barack
Vacsira tojást fogok enni zöldséggel
Én nagyon figyelek arra, hogy egészségen egyek,de nem fogyókúrázom, szerintük pedig akár 20 kilót is fogynom kéne, hogy olyan legyek mint ők. (A pasiknak általában tetszem és én sem érzem úgy, hogy 10 kilót kéne fogyjak) De már szörnyen lerombolták az önbizalmam, segítsetek...
Szerintem ez a 60 nem vészes.
Persze nem tudni, hogyan oszlik el...
Nagyon max egy olyan 10 kilót lefogyhatsz, de nem muszáj és nagyon jó az étrended!
Meg nem hiszem hogy olyan "kövér lennél"
Hány éves vagy?
20 éves vagyok.
Táncoltam elég sokáig, szép lábaim, formás popsim van. A mellem az nem nagy,de elmegy. A hasam viszont nem lapos, de az sem olyan vészes.
De a barátnőim szó szerint azt mondták, hogy nem látszodnak eléggé a csontjaim...
Hónapok óta hajtják és már nagyon elkeserít
Szerintem a barátnőidnek vannak önértékelési gondjaik, amelyet rád is kivetítenek.
Ha akarsz küldhetsz képet arc nélkül.
168 cm-hez teljesen jó a 60 kg.
"A pasiknak általában tetszem és én sem érzem úgy, hogy 10 kilót kéne fogyjak"
EZ A LÉNYEG!!! Ne foglalkozz a barátnőkkel - ha zrikálnak, vágj vissza valamivel és ne hagyd, hogy tönkretegyék az önbizalmadat. Attól, hogy ők anorexiások, attól még nem kell, hogy Téged is azzá tegyenek.
Segítségül egy Hofi Géza idézet a visszavágáshoz:
"Sovány, már megint röhögsz, te. Amire én elkezdek fogyni, te már rég emlékmű leszel, ha akarod tudni."
168 cm-hez 40 kg az már nem normális - az már kóros soványság. Tele van az ország anorexiás fiatalokkal, akik képesek halálos veszélybe sodorni magukat, mert úgy gondolják, még 40 kilósan is kövérek.
Védd meg magad, vágj vissza elmésen, szóban és akkor békén hagynak.
Mondok egy példát, bár más téma, de a megoldás ugyanaz:
Annak idején beiratkoztam vitorlás hajó vezetői tanfolyamra - el is végeztem. Kollégáim zrikáltak, hogy: mi van, ilyen sok pénzed van, hogy vitorlázni tanulsz, vitorlást is veszel (eszem ágában sem volt venni), stb...
Na, elegem lett, kitaláltam valamit, s legközelebb, amikor megkérdezte valaki, a következő volt a válaszom: miért, ha Te megtanulsz úszni, rögtön veszel egy uszodát is? .D és kiröhögtem :D nem is kellett, max 2-3-szor elmondani, s már le is álltak vele, elhallgattak :-) - Probléma megoldva :-)
Ja, és épp most volt a TV-ben, hogy egy lányt kórházba kellett vinni, mert 172 cm,-esen 38 kilóra lefogyott, anorexiás volt. 2-3 hónap múlva már nem tudták volna megmenteni - mondták az orvosok.
Barátnőm 16 éves lánya szintén komoly veszélynek volt kitéve anorexia miatt - ne kezdj el ezen az úton járni, ne foglalkozz az anorexiás, kilátszó bordájú lányokkal. Légy vidám, egészséges, éld az életed ! :-)
A barátnőiddel van a baj..
15-20 kg? Az rengeteg! Max. 5 kg fogyas bőben elég! De a 60kiloval sem vagy kövér.
Ja es a rántott hal nemigazán fogyókúrás..
Lehet, hogy fogynod kell 5-10 kilót a totális karcsúsághoz (nem mintha egy nőnek kötelezően szálkásnak kéne lennie...), nem látlak, de 40-nel brutális lennél, se zsír, se izom elég...
Most is könnyen lehet, hogy sokkal szexibb és egészségesebb vagy, mint a barátnők (bár őszintén szólva ez nem valami magas léc... 168/40 ijesztő még olvasni is, látni is sokszor az).
Ez, amit ők képviselnek, extrém és hibás vélemény, csak azért nem kezdem el utálni őket, mert elég baj az, hogy nem jól látják magukat és téged.
Köszönöm a válaszokat. :) Egy picit megnyugodtam :)
Utolsó: senki nem mondta, hogy fogyókúrázom :)
Bocsi, utolsó előttinek szól :)
Neked is köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!