Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 13éves vagyok lány,164cm és...

Micó12 kérdése:

13éves vagyok lány,164cm és 65kg. Szeretnék lefogyni, milyen test edzést ajánlanátok? És szerintetek hány kilót kéne fogynom?

Figyelt kérdés
2016. nov. 20. 09:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Olyan 55kg ideális szerintem. De ha 60kg-t tudod tartani, több évig akkor az is bőven jó. Szóval sokat nem kell fogynod. Ne nassolj, mellőzd az édességeket, sport bármilyen jó amit találsz, ennyi a te korodban elég. Még talán annyit, hogy köretekből főleg tészta ne sokat egyél, hanem mértékkel! és nem lesz gond, hajrá!
2016. nov. 20. 10:44
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem semennyit.
2016. nov. 20. 13:48
 3/14 Alfa1 válasza:

Elég elcsépelt tanács, de az ideális súly az, amivel jól érzed magad. Hivatalosan valahol 50 - 60 kg körül írják 164cm-hez.

Ha fogyni szeretnél, akkor fontosabb az étkezésre figyelni. Sok hús + zöldség + rizs. Tészta, kenyér, cukor, zsír, és talán még a tej elhagyása a legegyszerűbb. Ha mégis lisztes dolgot eszel (mert szénhidrát is kell), akkor inkább rozs, vagy zablisztet használj. Használj valamilyen programot, amivel számolod a kalóriát. Az elején szorgalmasan írni mindent, utána meg már magadtól tudni fogod, hogy mit ehetsz, és mit nem. Érdekesség: egy fagyiban lehet annyi kalória, amit normálisan egy egész napra elég...

Még egy dolog: Nem fogyókúrázni kell, hanem állandóan egészségesen enni. Akkor nem kell önkínzó időszakokat tartani, hanem csak megszokod, hogy nem eszel ártalmas dolgokat.

2016. nov. 21. 09:25
 4/14 anonim válasza:
Hát mindent elmondtak. A cukor leredukálása, a finomlisztes dolgok mellőzése és ennyi. Szerintem nyúlni fogsz te még annyit, hogy az a plusz 5 kiló e"eltűnjön". De ha még ezen felül egészségesen táplálkozol, akkor kircsi lesz.(Y)
2016. nov. 21. 09:43
 5/14 akitha válasza:
Mindenképpen a futást javaslom. Nem kell gyorsan, csak minél többet. Én azzal fogytam a legtöbbet. Szerintem 57-60 kg lenne számodra az ideális, de ez testalkat kérdése.
2016. nov. 21. 14:08
 6/14 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a hasznos és biztató válaszokat!
2016. nov. 21. 17:28
 7/14 Körömcsiga ***** válasza:
0-5kg max. Inkább cardio jellegű mozgással. Ekkora súly mellett simán lehetsz most is jóalakú, az esetleges felesleg elhelyezkedése dönti el.
2016. nov. 21. 22:03
 8/14 anonim ***** válasza:
Ez a kardió, meg akármi teljesen felesleges. Bármit mozoghatsz, ami jól esik, a tánc is fogyaszt pld. Az evés -ahogy előttem is írták, de RIZST SE- a lényeges.
2016. nov. 24. 12:12
 9/14 anonim válasza:
Egészséges ételek és mérsékelt szénhidrátbevitel mellett el fogod érni azt a súlyt, amelyet az alkatod lehetővé tesz. Nagyon jó a sport is, bár nem a fogyás miatt elsősorban. Viszont én nem javasolnék neked olyan sportokat, amelyek nagyon megterhelik az ízületeket. Ilyen például a futás is. Nem tudhatod, hogy az ízületeid mennyire "időtállóak", milyen géneket örököltél. Gondolom, még 60 éves korodban is szeretnél viszonylag egészségesen és fájdalom nélkül élni. Ezért az ízületekre oda kell figyelni, és nem megterhelni olyan sportokkal, amelyek gyakorlatilag idő előtt elkoptatják. Másképp is el lehet érni az edzettséget, jó kondíciót, nem feltétlenül a futással.
2016. nov. 25. 06:04
 10/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2016. nov. 25. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!