Mennyi súlyfelesleg van rajtam/hány kilót kéne fogynom?
160 cm
62 kg
13/F
Fejlődő szervezet vagy, eszed ágába ne jusson most fogyóznod.
Egy 13 éves kisfiú inkább még szórakozzon a többi vele egykorúval a játszótéren, és ne itt kezdjen el olyanba bonyolódni, ami egyébként is fölösleges.
Legfeljebb kezdj el egy picit mozogni és ne egyél annyi nasit és felejtsd el a cukros üdítőket.
Fogyózni nem akarok, csak tudni szeretném, hogy ilyen magassághoz hány kg lenne ideális.
(bocsi,tényleg rosdz kategóriába soroltam a kérdést!)
De köszönöm a gyors választ!:)
Ilyen magassághoz - ilyen korban - ez még simán ideálisnak mondható. Kivéve, ha téged zavar. Viszont ha neked nem jó így, akkor azt is érzed, hogyan lenne jobb...
Elégedetlen vagy? Változtass úgy, hogy elégedett légy a külsőddel!
Alapvetően még normális tartományban vagy, de igyekezz nem hízni.
Ehhez a te korodban elegendő, ha a lehető legkevesebb cukrot, csokit, üdítőt és gyorskaját eszed - ezeket amúgy is érdemes teljesen kiiktatni vagy legalábbis minimumra csökkenteni. (Nyilván a szülinapi tortán enm kell spórolni, és ha havonta egyszer beülsz egy mekibe a barátokkal, abból sem lesz semmi bajod az égvilágon.)
Plusz mozogj minél többet! Az iskolai tesiórán túl iratkozz be valamilyen sportra, amit szívesen csinálsz: röplabda, tollas, úszás, bármi lehet, amihez kedved van, a szüleid beleegyeznek és elérhető.
Kamaszkorban vagy, ilyenkor a növekedés-súlygyarapodás szakaszosan történik. Az ember egyszer megnyúlik, utána "hízik", így alakul ki a felnőttkori test. Nagy hiba ebbe a természetes folyamatba drasztikus diétával vagy önsanyargató edzéstervvel belenyúlni. Arra érdemes figyelni, hogy irreálisan, egészségtelenül ne hízz el, de ettől te még messze vagy.
Összegezve:
egyél rendszeresen, egészségesen, sok zöldséggel, húsokkal, igyál sok vizet (a csapvíz tökéletesen megfelel, napi 2 liter minimum, sok részletben, folyamatosan) és mozogj sokat!
Sztem most fogsz nagyot nőni. (magasság)
De azért ne kajálj osszevissza és legyél sokat a szabadban és mozogj. 🌳🌳🌳 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!