Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki nagyon sokat fogyott?

Figyelt kérdés

Nagyon dagi vagyok (125 kg és nő), le kell fogynom.

Ha vannak itt olyanok, akik fogytak nagyon sokat, azok le tudnák írni, hogyan csinálták? Örülnék pár motiváló történetnek, eléggé el vagyok keseredve.

2017. júl. 15. 21:49
1 2
 11/13 Laylah ***** válasza:

Én tavaly márciusban indultam neki Angliának, "nincs mit vesztenem" alapon. Amikor először léptem angol földre, 105 kilóval nehezedtem rá. Az első munkahetem gyökeresen más volt, mint az addig megszokott életvitelem. Diák voltam, nagyjából annyi volt a mozgásom, hogy elmentem suliba meg vissza, utolsó 2,5 évben egyetemen tesiórám sem volt, szóval ennyi. Enni persze szerettem, csokit főleg, de a sós rágcsákat sem vetettem meg.

Első héten az új hely okozta stressz miatt nem nagyon ettem, amúgy sem volt mit: a lakás 10 km-es körzetében nincs bolt, bankkártyám nem volt, hogy tudtam volna rendelni netről, meg hát eszemben sem volt, így maradt az, amit a hotelben ingyen biztosítanak nekünk (ebéd és vacsora), abból is sok minden volt, amit nem szívesen ettem volna meg, ha van más választásom. A munkám újfent újdonság volt a szervezetemnek a korábbi ülő-fekvő életmódomhoz képest (takarító vagyok), mindezek eredményeként az első héten ledobtam 10(!) kilót, majd a következő két héten még 5-öt, de az ingósúly lett.

Rátaláltam az online rendelés lehetőségére, és mivel a munka nehéz volt számomra, valamint minden nap úgy fájt a lábam, hogy azt hittem, belehalok, elkezdtem csokival, édességgel vigasztalni magam. Napi szinten 2-5 szelet csokikat túrtam be hónapokon keresztül, hihetetlen.

Aztán valami kattant bennem idén márciusban, és elkezdtem először a kalóriabázist, majd inkább a MyFitnessPal-t használni (utóbbi sokkal pontosabb, részletesebb és kényelmesebb). Az első napokon csak a rendszerrel ismerkedtem, beírogattam, hogy mennyit és mit ettem. Elég nehéz volt rászoktatni magam, hogy mindent grammra mérjek és beírjak (MyFitnessPal azért jobb, mert telefonos alkalmazáson van vonalkódleolvasó, nem kell a 200 találat közt keresgélni), de ma már nem tudnám nem csinálni, és kialakult egy rendszerem, hogy már tudom, hogy mi mennyi kalória, mit lehetne és nem lehetne enni egy adott kereten belül, ilyenek.

A rendes fogyós kajálást március végén kezdtem el, olyan 25. körül, 95 kilóról. Jelenleg 76,5 kiló vagyok a 165 centimhez, szóval van még hová fogynom, de már majdnem 20 kiló lent van! :) A cél 65-60 kiló körül van egyelőre, aztán majd meglátom, lehet lesz az 55 is (ami majdnem fele a maximum súlyomnak!). Ami a mozgást illeti, azon kívül, hogy heti 5-6 napot dolgozok és közben megteszek napi 12-15 ezer lépést, egyelőre nem nagyon fúlt a fogam semmihez. Egy átloholt nap végén nem nagyon van kedve az embernek még edzeni, de lassan újra elkezd suttogni a testem (mint a fogyókúra kezdetén; nem volt konkrét elhatározásom, csak mentem a megérzésem után), hogy ideje lenne elkezdeni valamit sportolni is. Van a hotelben egy kis 10 méteres medence meg egy apró konditerem, amit szabadon használhatok, úszni voltam már párszor, de a teremben annyira el lennék veszve, hogy egyelőre nem tudtam magam rávenni (nem mellesleg utálnám, ha látná valaki a kezdő bénázásomat). Neten kezdtem el keresgélni, tegnap találtam rá a freeletics.com oldalra, vannak kis bevezető gyakorlatsorok, és az oldal alján videómagyarázat segít a gyakorlat megértésében, szemléltetésében, szóval jónak tűnik.

Pillanatnyi fő célom még 6,5 kilótól megszabadulni augusztus 6-ig. Akkor utazom haza először a fogyásom kezdete óta, szóval sem a család, sem a barátok nem láttak azóta, hogy legutóbb 95 kiló voltam. :)

27/N

2017. júl. 16. 20:59
 12/13 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok

Kinek nem tetszett a válaszom? nem értem..

2017. júl. 16. 21:03
 13/13 Laylah ***** válasza:

Még azt hozzáteszem, hogy a lábfájásomra mindenki azt mondta, hogy csak azért volt, mert nem szoktam meg az állandó jövés-menést, és el fog múlni.

Nem múlt el.

Hónapokkal később sem.

Akkor múlt el, mikor lementem 85 kiló alá...

Szóval igen, a túlsúlyom már az egészségemre ment. Ki tudja, mi mindent előztem meg ezzel a fogyással?

2017. júl. 16. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!