Van köztetek olyan, aki nagyon sokat fogyott?
Nagyon dagi vagyok (125 kg és nő), le kell fogynom.
Ha vannak itt olyanok, akik fogytak nagyon sokat, azok le tudnák írni, hogyan csinálták? Örülnék pár motiváló történetnek, eléggé el vagyok keseredve.
Én 30 kilót fogytam 95 kilóról 64 kilóra. (161 cm) Mire vagy kíváncsi? Szívesen segítek ha tudok.
45/N
hát én nem olyan hú de sokat de amit akartam elértem
62 kilóról 52 kilóra :)
103 kg voltam maximum, 163 cm-hez, most vagyok 54 kg. (4 kg még van rajtam, de majd egyszer az is sikerül)
Igazából mindent kicseréltem cukormentesre, teljes kiőrlésűre, egészségesebb variációra. Naponta 5-6 liter vizet iszom. Heti 5x sportolok 1 órát, 2 hetente hétvégén is 1,5 órát. Eleinte ellipszis tréneren csináltam, majd futópadon, jóidőben pedig a szabadban futottam. Eljártam kettlebell edzésekre is, majd itthonra is vettem. Egyszerűen imádom. Majd meg halok, de egy 2 órás edzés minden pillanatát élvezem.😆 A sport mellett kulcsfontosságú a kalóriaszámlálás is. Eleinte csak a kalóriákat néztem, mert annyira nem voltam otthon a témában, de most már nézem a tápanyagokat is, figyelek a fokozott fehérjebevitelre és a kissé alacsonyabb szénhidrátfogyasztásra. Nagyjából ennyiből áll(t). 2 év alatt sikerült leadnom 49 kg-t, amire büszke vagyok, csak kissé megnyúlt a bőröm, de ezt egy kis plasztikai beavatkozás helyre tette. (Mellesleg állami támogatás is van ilyen jellegű helyreállító műtétekre, különböző feltételekkel.) Ha kérdésed van, nyugodtan kérdezz! Ha nagyon határozott vagy és biztos abban, hogy végig akarod csinálni, biztosan sikerülni fog.
20/N
Első vagyok. Hidd el én évekig keseregtem, hogy képtelen vagyok lefogyni. Volt idő amikor el is fogadtam, hogy kövér vagyok. Így tudom mit élsz át. Nálam a pont az volt amikor elkezdtem, hogy tudtam életemben először egy ázsiai országba utazom nyaralni. Valamiért nem akartam 95 kilósan menni, azt akartam, hogy a nyaraláson amit nevezhettem második nászútnak is (igazából sosem voltunk nászúton) csinos legyek. 1 évem volt, hogy leadjam a sok hájt. Én azzal kezdtem, hogy lemondtam a kenyérről ( ez nekem különösen nehéz volt, mert mindenhez kenyeret ettem) Majd elkezdtem kalóriát számolni. Ha már figyelek az étkezésre akkor ideje sportolni is valamit. Bevallom, én lusta nő vagyok. Futni utálok, és nem is tudok mert asztmás vagyok. Az otthoni tornák nálam 2 nap után abbamaradtak, mert lusta voltam mozogni. Így elmentem konditerembe. Egy edző mondta (és írta össze az edzéstervet), hogy nem mindegy, hogy mit mozgunk. Kardió edzést hanyagolni kellett, mert nekem a cél a fogyás, és nem az állóképesség. Azt amúgy is megszerzi az ember idővel. Így én minden nap aerob edzéseket végeztem, és minden másnap az aerob edzés előtt súlyzós edzéseket is csináltam. Az edző szerint fontos a súlyzós edzés, mert attól, hogy valaki lefogy még nem biztos, hogy szép alakja lesz. A csúnya megnyúlt bőrt is helyre kell pofozni..Így elkezdtem heti 5 alkalommal edzőterembe járni. Egyik nap csak aerob edzés (súlyzó edzés nincs) másnap súlyzós edzés, és utána 30 perc aerob..és így tovább. Az étkezés átállása a legnehezebb. Én szeretek enni, és nem akartam úgy leélni a hátralévő életemet mint egy nyúl, aki csak salátán él. Így én megtanultam enni jól és finomakat. Továbbra is ettem sajtos spagettit, vagy rántott csirkemellet, és ettem csokit is ha kívántam. A mennyiségen volt a hangsúly. Minden ételt mértem, figyeltem, hogy ne lépjem túl a napi kalóriakeretemet, a zsír, szénhidrát, és fehérje keretemet. 2-3 hát kell míg ráállsz, amikor már nem vagy éhes, amikor már rájössz, hogy vannak finom, laktató ételek is. Én napi 4-5 részre osztottam az étkezéseim számát.
Egyedül egy valamit nem voltam képes megoldani, ez pedig a napi megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Képtelen vagyok 1.5 liter víznél többet inni. 2-5-3 liter folyadék úgy megy le a torkomon, hogy ebből nagy része ízesített buborékos ásványvíz, és cola zéró. Egy kicsit elkeseredtem, hogy még 2 év után sem vagyok képes 3 liter folyadékot bevinni, ezért elmentem egy dokihoz. A doki mondta, hogy minden embernek más a folyadékigénye. Van aki 1 nap képes meginni 5-6 litert is, ami ugyanannyira nem jó mint az ha valaki csak fél liter vizet iszik.
A legideálisabb a napi 1.5- 3.5 liter folyadékbevitel. Persze számít, hogy milyen ingerek érnek minket. 35-40 fokban ha sokat izzad az ember, ki van téve a nagy melegnek akkor nem árt pótolni a folyadékot. Akkor képes az ember inni akár 4 litert is. De ha nincs ilyen inger akkor nem kell ennyit inni. Eddig nem ért semmi hátrány, hogy csak napi 2-2.5 liter fogyasztok.
Kedves kérdező. A fogyókúra sikere mindig a kitartástól függ. Legyen egy motivációd, legyen egy kitűzött cél amiért fogyni akarsz. Ne akarj mindenáron gyorsan, rövid idő alatt lefogyni, mert ez nem fog menni, és csak elkeserít a sikertelenség. Pl: ne akarj 1 hónap alatt 10 kilót fogyni. Nem fog menni. De azt kitűzheted, hogy pl: december 24-re lefogysz 15 kilót. Ez reálisan elérhető, és valószínű, hogy többet is fogsz fogyni, így a siker élmény is nagyobb lesz. Nem lesz könnyű, de ahogy mennek majd le a kilók úgy fogod majd élvezni az egészet.
Ja,tudod mit csináltam még? Kinéztem álomszép ruhákat. Megvettem, de kis méretben. Így motivált az is, hogy beleférjek ezekbe a ruhákba. Ma már örömmel hordom őket..:)
Szerintem két dolog lehet, az igazi motiváció:
-Te magad, a tested. És az,hogy milyenné válhatsz. (hogy megkapd ezt a motivációt, csak tükörbe kell nézz)
-A mentális oldala. Mennyivel boldogabb lennél 60 kilósan, és mennyivel jobb életed lenne. Még mindig nincs minden veszve, hiszen ott van előtted egy élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!