Milyen eteleket egyet, ha mar unom az osszes etelt?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Bizonyára nem unod az összeset, más is van a felsoroltakon kívül (én a felsoroltakat pont kb. sosem eszem, mégis megvagyok).
De ha mindent unsz, akkor edd, ami jó a szervezetednek, az evés élvezete nélkül is tud működni. Néha nekem sincs kedvem enni, csak benyomom és aznapra annyi. De alapvetően jó ételeim vannak. Nem ismerem a diétádat, így hiába mondom, hogy ma (házi, teljesen jó összetételű) jégkrémet eszem mákos sütivel, gofrit, humuszt és sajtos sült habot... Bár ez utóbbi kettő szerintem pompás szinte bárkinek.
Ha unod a húst, egyél túrót, tojást, sajtot, hüvelyeseket gabonával... Annyi lehetőség van, ezek fehérjedúsak, némelyik szénhidrátos, némelyik zsíros, némelyik egyik sem, lehet választani.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az elsőhöz csatlakozom, rengeteg mindent lehet enni diétában. Tulajdonképpen sokkal változatosabb, mint a "péksüti valamivel".
Azt tenném hozzá, hogy a salátát is ezerféleképpen lehet készíteni. Csinálsz egy egyszerű zöld leveles saláta alapot kevés balzsamecettel, félrerakod, aztán feldobsz egy serpenyőt a tűzhelyre, összevágsz sárgarépát és gyömbért, ezeket bedobod pirulni - ha jó a serpenyő, zsiradék nélkül is megy, de kevés olívaolaj mehet, hogy ne tapadjon le. Aztán amikor a répa már "fonnyad", vagyis kezd átsülni, akkor egyszerűen vágj hozzá egy keményebb körtét, pirítsd át azzal együtt is, ha kész, hagyd picit hűlni és már zutty, mehet a zöldekre. (Ha nagyon forrón kevered be, megfonnyad a leveles saláta tőle, langyosan még jó.) Morzsolhatsz rá fetát, süthetsz mellé grillsajtot, készíthetsz buggyantott tojást vagy eheted sült hússal is.
De ez csak egy példa, salátákból rengeteg ízt ki lehet hozni. Csinálhatod bulgurral felesbe, erre mehet menta, rozmaring, bazsalikom, adhatsz hozzá kevés sült édesburgonyát zsályával, tehetsz bele babot vagy akár cukkinit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!