Nagyon ritka a széklet/"nagywc"?
Nagyon ritkan van szekletem.
Mivel tudnek ezen valtoztatni?
Alltalaban heti 1x van szekletem nagyon maximum(ritkan) heti 2x.
Sok feherjet,zoldseget,rostot eszek a dietam miatt.
Van olyan modszer amitol legalabb heti 3x (de a legjobb napi 1 lenne) lenne szekletem?
Fokent olyan tippeket varok amik nem "hizlalnak".
Olyat is olvastam hogy "egyel meg egy uveg lekvart naponta" hat azert az elegge kaloriadus kiserletezgetes lenne.
Valakinek bevalt esetleg az ehgyomorra valo langyos viz fogyasztas?
Esetleg a zold tea?
15/L
Tejterméket, illetve gabonát (kenyeret) eszel? Van, akinek ezek valamelyike okoz szorulást.
Ami segíthet: emésztést segítő gyógyteák, lenmag vagy más magvak, több gyümölcs. A mozgás és a folyadék is számít.
Még nagyon fiatal vsgy! Nem kéne székrekedésesnek lenned normális esetben!
Menj belgyógyászhoz, mert vagy az emésztőszerveid nem műkődnek megfelelően vagy az életmódod nem jó!
Míg otthoni megoldást keresel ajánlani tudom hogy vegyél Szennalevél teát. mozgásra kényszeríti a beleidet és így automatikus székelést vált
ki. Gyógyszertárban 100gr kb 300 ft. szálas tea, 5 percet hagyd állni forro vizben majd szurd le ízesítsd annyira hogy meg tudd inni. kb 8 óra alatt dolgozik annyit hogy meghozza az eredményt. De ez pl páromnál 11-12 óra. Ő is székrekedéses. nála lassan a heti 5 megvan.
Amúgy egy jó tanács: probalj heti 3x mozogni intenzíven és kb 2,5-3L vizet inni naponta. Mindketto elősegíti az anyagcseréd gyorsulását.
Remélem segítettem
22/L
Ne!!! Szennalevéltea nem jó megoldás, mert rá lehet függeni. Velem is ez történt, de mostanra szerencsére sikerült korrigálni. Ha sok hashajtózós cuccot iszol vagy eszel, akkor egy idő után megszokják a beleid, majd hatástalanok lesznek, aztán amikor leállsz velük, akkor 2x olyan rossz lesz, mint amikor legelőször belekezdtél.
Nekem az vált be, ha mentem futni 6 vagy annál több km-t. Ha reggel iszok kávét az is segít. Plusz még az is nagyon jó, ha iszod a BioTech Usa-nak az Ultra Loss nevezetű italporját, amiben csak 100 kalória van (30 g) és ez 15 g fehérjét is tartalmaz, emellett mindenféle zöld növényt, ami a szervezetnek nagyon jótékony (csak nem szabad este inni, mert nem lehet aludni tőle) Én reggel vagy suli után iszok ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!