Cukorbeteg vagyok, de fogyni szeretnék. Hogyan? :/
Az inzulin/kaja adagjaimon csökkentettem, de ne higyje senki hogy most akkor koplalok, csak túlsok szénhidrát helyett inkább próbálom mással csökkenteni az étvágyam, pl. gyümik
De a gond a testmozgással van. Ha túl sokat mozgok, leesik a vércukrom, azaz ennem/innom kell... Így meg nem sokat haladok.
Tudnátok ajánloni olyan inni-enni valókat mondani, amikben sok a szénhidrát, de kevés a kalória?
Vagy pár tippnek is nagyon örülnék :)
Nem világos, hogy cukorbetegként miért akarsz kifejezetten sok szénhidrátot enni, főleg sok gyümölcsöt, de amiben sok a szénhidrát, abban a kalória is, bár egyéni, kinek miből mi a sok.
Nehéz túl sokat mozogni, viszont ha a sok mozgás mellé többet eszel, az nem árt a fogyásnak (amíg nem pótolod be kamatostul az elhasznált kalóriákat).
Tapasztald ki a megfelelő kalóriakeretet s alkalmazd rá a saját diétádat, a neked megfelelő elosztásban. Mi ezzel a gond?
Írtad a gyümölcsöket, azokban sok a szénhidrát és annak megfelelő a kalória (a kalóriák zöme szénhidrátból jön). A zöldségételekben viszonylag sok a szénhidrát és viszonylag kevés a kalória, persze étel, mennyiség s diéta kérdése is ez.
Kérd ki orvosod tanácsát.
De feltételezem, hogy a diétádban a kiszámolt szénhidrát mellett ugyanúgy a minőségi fehérjéknek kéne dominálni és kb. 20%-kal a napi energiafelhasználásod alatt enni.
Mindenképpen egyeztess orvossal.
Az inzulint csak úgy magad nem csökkentheted. Orvosnak kell beállítani az étkezésedhez igazítva.
Nem orvosnak kell beállítani, valójában attól függ, hogy milyen inzulinterápián van a kérdező.
Ha fiatal vagy és van néhány ép agysejted, akkor gyanítom, intenzív inzulinterápián. Ennek éppen az a lényege, hogy a kórházban történő alapterápia beállítását és betegoktatást követően te magad kalkuláld ki a szükséges inzulinmennyiséget az aktuális állapotodhoz és CH beviteledhez mérten.
Ez a típusú terápia teszi lehetővé, hogy aktívan lehessen sportolni 1-es típusú cukorbetegként is.
Tehát neked kell kikalkulálnod, hogy X mennyiségű szénhidrát és Y időtartamú mozgás mellé mennyi inzulinra van szükséged.
Ha előkevert, fix inzulinon vagy/nem tanították meg, amit fent írtam, akkor javaslom, keress fel egy diabetológust. Igazából ők értenek legjobban az inzulinbeállításhoz. Egy dietetikussal sem ártana konzultálni.
A gyümikben sok cukor van. Ha cukorbeteg vagy, akkor nem szabad enni cukrot. Ha fogyni akarsz akkor pláne. Egyél magas zsír- és fehérjetartalmú ételeket, és felejtsd el a gyümiket.
Nem értem, miért akarsz sok szénhidrátot fogyasztani cukorbetegségre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!