Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért kell kórosan soványnak,...

Miért kell kórosan soványnak, evészavarosnak nyilvánítani az 50-55 kiló körüli nőket?

Figyelt kérdés
Elég idegesítő már ez a jelenség. Én 53-55 kg körül vagyok (170 centihez), és semmi bajom nincs.
2017. jún. 12. 14:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

173 cm vagyok és 55 kiló. Nem szoktak beszólni meg evészavarosnak nyilvánítani. na jó, a nagymamám néha mondja, hogy sovány vagyok, egyek többet :)

Semmi bajom egyébként, jól vagyok, kicsit többet kéne sportolnom, mert szeretnék egy kis tónust meg izmot, de ezen kívül minden oké.

Nem a testsúly számít amúgy, hanem az izom-zsír arány. egy 100 kilós ember is lehet egészséges, ha az a 100 kiló nagyrészt izom :)

2017. jún. 12. 16:25
 12/22 anonim ***** válasza:
62%

Óh... életmódot váltani csak akkor van értelme, ha rosszabbról jobbra váltasz. Ha a felsoroltaknak megnézed az összetételét (apró betűs részek a csomagoláson...), akkor láthatod, hogy egy kevés csirkemellet, zöldséget, gyümölcsöt és egy nagy halom élelmiszeripari hulladékot eszel, amiről azt hiszed, egészséges, holott nem az.

Csak hogy példákat mondjak: növényi tejek, csirkemell- vagy pulykamellsonka, sovány sajt. Nézd meg, hogy mennyi szar van a csirkemellsonkában az 50% hústartalom mellett, a "normális" sonkában meg 99% hús van és 1% só és fűszerek. Nézd meg, hogy a sovány sajtban mi van, és az ugyanolyan fajta nem soványban mi, úgy, hogy a normál sajtban minimálisan van több kalória. A növényi tej meg nem tej, ha vizet innál helyette, az is jobb lenne.

Ennek ellenére azok alapján, amit írtál magadról, inkább ortorexiásnak tűnsz, semmiképpen nem anoreiásnak.

3-as

2017. jún. 12. 16:35
 13/22 Alain Delon ***** válasza:
52%
Mert sok az önkéntes megmondó.
2017. jún. 12. 16:49
 14/22 A kérdező kommentje:
Koplalás... :'D Besírok. Amúgy megkaptam a választ a kérdésemre, minden világos. :)
2017. jún. 12. 17:01
 15/22 A kérdező kommentje:

"Nézd meg, hogy mennyi szar van a csirkemellsonkában az 50% hústartalom mellet" - Nem ilyen sonkát eszem, teljes tévedés.

A növényi tejben meg mégis mi lenne a hulladék? Pont megvan rá az okom, hogy miért nem sima tejet eszem.

A sajt sem hulladék.

Amúgy nem kértem táplálkozási tanácsot, csak mivel valaki kérdezte, jófejségből másoltam ide a napi kajámat. :)

2017. jún. 12. 17:04
 16/22 anonim válasza:

Szerintem teljesen mindegy, mit írsz ide, mindenképp az jött volna, hogy szemetet eszel és/vagy koplalsz, beteg vagy. :D

Jót nevetek, de voltaképpen szomorú.

2017. jún. 12. 18:19
 17/22 A kérdező kommentje:
Én ezt pontosan tudom, többek között ezért sem veszem magamra. ;)
2017. jún. 12. 18:30
 18/22 anonim ***** válasza:

:) Remélem, te is belátod, hogy a növénynek nincs teje. Innentől felesleges is vitatkozni, a növényi tej egy rettentő módon feldolgozott élelmiszer, ami mindenféle egészségügyi problémákat okozhat hosszú távon. Írd be a Google-ba, hogy "növényi tej káros".

És ugyanígy, a többi összetevőt is megnézheted.

Persze mindenki azt tesz magával, amit akar, azt eszik, amit akar. De sajna attól, hogy tagadod a problémákat, még nem lesznek semmisek.

Kívánom, hogy erre még azelőtt rájöjj, hogy komolyabb bajod lenne.

2017. jún. 13. 10:35
 19/22 anonim válasza:

Én kérdeztem, hogy nagyjából mit eszel egy nap, továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a 170/50 semmit nem jelent önmagában. Ismerek nöket, akik kevesebbet esznek nálad, egy 55kg-os nönek reális ennyit enni. Szerintem nincs evészavarod. Szerintem három ok miatt mondják sokan, az egyik hogy nagyon sok 50kg-s nö van, aki nem testalkata miatt 50kg hanem mert vannak napok amikor egy almán kivül nem eszik semmit. 2 kezd változni a trend és manapság már egyre kevésbé ciki a nöi túlsúly, már modell cégek is kezdenek duci nökkel ruhákat reklámozni és a társadalom egy része is mélyen elitéli azokat a cégeket, akik az anorexiát állitják be normálisnak, szoval kezdenek változni az idök, pasi ismeröseim között is egyre többet hallom kimondva, hogy valaki a duci nöket tartja szépnek.

A 3. Hoz viszont egy példát mondanék. Egyik idiota ismerösömnek volt egy gyönyörü sovány de egészséges testalkatu viszonzatlan szerelme, amint rájött hogy esélye sincs, a nöt a háta mögött anorexiás ribinek hivja.. sajnos ez is benne lehet.

Remélem segitettem.

2017. jún. 13. 15:29
 20/22 A kérdező kommentje:

" Remélem, te is belátod, hogy a növénynek nincs teje. "

Mert szerinted valaki azt hiszi, hogy a növény tejjel eteti a kis palántáit, és az a mandulatej/kókusztej/kesutej...stb.? :D Csak röhögök, hogy ennyire debilnek nézel, miközben te vagy már tiszta égő. Eddig voltam kulturált, most viszont már felszólítalak, hogy lehetőleg ne írj többet a kérdésem alá! Nem kértem sem táplálkozási tanácsokat, és azt sem kérdeztem, hogy nekem van-e étkezési/testkép zavarom. Én meg vagyok elégedve magammal, tetszem magamnak, nem tartom magam kicsit sem kövérnek, az egyetlen, amit még kitűztem célul, az az, hogy izmosabb legyek. Tény, hogy semmilyen testképzavarom nincs.

A kérdés az volt, hogy miért kell kórosnak, evészavarosnak nyilvánítani mindenkit, aki ilyesmi paraméterekkel rendelkezik, anélkül, hogy bármit is tudnának róla. És az sem igaz, hogy az ihlette a kérdést, hogy személy szerint értem bármilyen hozzátartozóm vagy ismerősöm aggódna (senki sem teszi, mivel akik láttak már engem valaha, tudják, hogy semmi bajom), általánosságban szólt a kérdés az ilyen tömegű nők körül kialakult jelenségről, ugyanis nem egyszer olvastam már akár ebben a topicban is, hogy azonnal csontsoványnak, laposnak, betegnek, nyamvadtnak kiáltanak ki egy ilyen nőt.

" Innentől felesleges is vitatkozni, a növényi tej egy rettentő módon feldolgozott élelmiszer, ami mindenféle egészségügyi problémákat okozhat hosszú távon. Írd be a Google-ba, hogy "növényi tej káros" "

Ezen is jót röhögtem, megint úgy szólsz hozzám, mint valami fogyatékoshoz, aki még tájékozódni keresgélni a neten sem képes. De a kedvedért beírtam ezt a jó öreg google-be.

Íme az első oldal:

[link]

Egyáltalán megnézted te, hogy mit ad ki a google az általad javasolt keresőszavakra? :D A nagyobbik része a linkeknek pont a növényi tejek istenítéséről szól, a házipatikás cikk pedig arról, hogy IR-eseknek nem ajánlott a zab- vagy rizstej a magas szénhidráttartalmuk miatt, esetleg arról, hogy veszélyes azokra, akik allegiásak bizonyos összetevőkre. Amúgy akármiről is szólnak ezek a források, a nagy részük hulladék, pl. AntalVali, vagy rögtön az első találat, amit paleo-valláskárosultak hoztak létre. :D Elárulom, a második oldalon sem tudományosabbnak nevezhető cikkek vannak (pl. nlcafe; mindenféle kétes megbízhatóságú random blogok).

Szóval ezzel a google-ös dologgal nem sikerült az, amit szerettél volna.

De oké, voltam annyira jó fej és türelmes, hogy megnéztem 1-2 "kommersznek" nevezhető Alpro növényi ital összetételét, és egyenként rákerestem a bennük található adalékokra. Elárulom, semmilyen tudományos kutatási eredmény nem igazolja, hogy valakinek ezek az anyagot tehetnék tönkre az egészségét, az egyetlen, ami vitatott, az a karragén, de még annál sincs tudományos konszenzus. A többi pedig vagy ártalmatlan, vagy pedig azokra ártalmas, akik allergiásak, esetleg csecsemőkre vagy kisgyerekekre.

De amúgy reménytelen, hiába magyarázom ezt egy ilyennek, nem hinném, hogy érdekelnének téged bármilyen tudományos eredmények, mert ugye azokat is manipulálják a gazemberek, nem? Az ilyen észlényeknek lehet eladni olyan termékeket általában, amiket azzal promoznak, hogy E-szám mentes. Sírok. :DDD Nem lehet, hogy inkább te szenvedsz orthorexiában? Esetleg paleobolond vagy? Vagy ennyire kötekedhetnéked van? Biztos nem teljesen normális, amit művelsz, főleg, hogy senki nem is kérdezett ezekről.

Amúgy írtam olyat, hogy bolti, dobozos formában veszem a növényi tejeket? Honnan veszed, hogy nem itthon készítem, teljesen adalékok nélkül?

Azt is automatikusan biztosra vetted, hogy az 50% hústartalmú mocskot veszem, és azt nevezem csirkemellsonkának, ahogy azt is minősítetted, hogy mennyi zöldséget eszem. Esetleg idelátsz, és látod, mennyi kerül a tányéromra? Amiket a sajtról írtál, azok is nettó h-ülyeségek, direkt összehasonlítottam az összetevőket, ahogy mondtad. Semmilyen szemét nincs a zsírszegény verzióban, amit veszek, ugyanaz kb. mint a hagyományos, csakis a zsírtartalma más. Az sem igaz, hogy kb. ugyanannyi a kalóriatartalma, mert a light verziónak jóval kisebb.

Ha valakit esetleg érdekel, szívesen teszek fel képet a címkéjükről, és a 97%-os hústartalmú sonkámról is.

Biztos idejekorán meghalok, mert nem 99%. :P

Szögezzük le, hogy szerintem igen valószínű, hogy az égadta világon semmi releváns információval nem vagy képes szolgálni számomra, még csak a szintemen sem tudsz hozzám szólni, szóval felesleges minden további vita. Kb. olyan feelingű a társalgás a részedről, mintha valaki egy 40-es cégvezető férfival próbálkozna gügyögni, mint egy csecsemővel. Kicsit sarkított példa, de remélem, érthető, mire gondoltam. Szóval én itt fejezem be, szívesen venném, ha te is így tennél. :) (A kérdések, amiket feltettem, költőiek, nem kell válaszolni)

Tudom, hogy jó dolog megmondani a frankót a napi egy almán és egy kiflin élő, hebegő-habogó, alázható tinilányoknak, vagy az 1000-1200 kalórián élő kardio-angyalkáknak, de ha valaki ennél a kérdésnél is ilyen lehetőségben reménykedett, az nyugodtan csalódhat. :)

2017. jún. 13. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!